Han  lever

Alla inlägg under juli 2019

Av Anji - 15 juli 2019 22:20

 

 

Hur gammal är skapelsen?  Artikeln nedan kommer från Länken:

 

http://bibelfokus.se/skapelsen_och_floden

 


För att fånga ditt intresse skall jag avslöja dessa två antal årtal redan här i början. Därefter kommer beräkningarna med förklaringar etc.

Skapelsen är enligt våra Biblar idag 5979 år gammal. Noas flod kom för 4323 år sedan.

Om man kan få fram särskilda saker och händelser i Bibeln som kan väcka ett djupare intresse för att studera Bibeln och stärka en genuin kristen tro, så är det något som är mycket stimulerande. Så därför skall jag här dela något som jag själv tycker är både spännande, intressant och kul – för dig också hoppas jag. Det handlar om Bibelns mycket detaljerade uppgifter om vårt ursprung, och att det går bra att få ihop siffrorna till en logisk helhet. Det jag vill dela med mig av är ett ganska lätt sätt att få fram hur gammal skapelsen är enligt Bibeln, och när Noas flod kom. Självklart är det så, att dessa siffror måste tas med en liten nypa salt; det finns en del saker som kan påverka resultatet och det finns andra sätt att räkna. Men jag överlåter åt dig att avgöra hur du skall värdera dessa uppgifter och de fakta som jag presenterar här.

Observera att jag med ”Noas flod” avser den världsvida översvämning som kom vid Noas tid.

 

Avsikten med detta är inte att få fram ett årtal för Jesu återkomst, utan som sagt att sporra till ett djupare intresse för Bibeln. Samtidigt säger kanske dessa årtal något om ungefär var vi kan befinna oss i Guds kalender. Men kom ihåg att Jesus INTE sa att vi skall lägga ihop årtalen i Bibeln för att veta när han kommer tillbaka. Istället gav han oss ett antal tidstecken (särskilt i Matteusevangeliets kapitel 24) till vilka han fogade dessa ord:

Matt 24:33: ”När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren.”

Nåväl, nu till årtalen.

Om du skulle ge dig på att lägga ihop årtalen du kan hitta i Bibeln, från början och framåt, så går det väldigt lätt att göra så från Adam och fram till Abrahams son Jakob ungefär. Sedan blir det knussligare att hitta årtal att addera. Och särskilt om du vill ta dig hela vägen fram till Jesu födelse. Ett enklare sätt att göra denna beräkning är att börja från andra hållet och då börja utifrån ett känt historiskt faktum, närmare bestämt när byggandet av Salomos tempel påbörjades. Notera särskilt de fetstilade årsangivelserna nedan och summeringarna under resans gång.

Salomos tempel

Enligt vad den ansedda professorn Edwin Thieles (1895-1986) skrev i sin bok The Mysterious Numbers of the Hebrew Kings började kung Salomo bygga templet år 967 f. Kr. Wikipedia säger ”omkring 957 f. Kr.”, men 967 år f. Kr. blir vår utgångspunkt eftersom det är ett årtal som accepteras av många skolade bibelforskare.

Uttåget ur Egypten

Enligt 1 Kung 6:1 i Bibeln började Salomo bygga templet 480 år efter judarnas uttåg från Egypten. Detta gör att judarnas uttåg skedde
967 + 480 = 1447 år f. Kr.

Åren från Abraham till uttåget ur Egypten

Abraham hette först Abram, men Gud gav honom senare namnet Abraham. Enligt Gal 3:17 gick det 430 år mellan det att Abraham fick löftet av Gud och judarnas uttåg från Egypten*. Den observante bibelläsaren tänker nu: ”Men vänta här, judarna var ju alla 430 år i Egypten!”. Jag förklarar denna motsägelse mycket ingående i en annan text som du hittar via denna länk. Det finns nämligen mycket information som pekar på att Paulus hade rätt i det han skrev, utan att det gör våld på Bibelns texter i övrigt. Så nu räknar vi med Paulus uppgift – vilken är den mest troliga – och det ger oss att Abraham fick löftet av Gud 1447 + 430 = 1877 år f. Kr.

När fick Tera Abraham?

I 1 Mos 11:26 står det att Abrams/Abrahams far Tera var 70 år när han fick sina tre söner Abram, Nahor och Haran. Tera fick rimligtvis inte dessa tre söner samtidigt, och bara för att Abram anges först betyder inte att Tera fick honom först. Bibeln anger inte alltid barn i rätt födelseordning. Vi ser t.ex detta med Noas söner, som i 1 Mos 10:1 anges i ordningen ”Sem, Ham och Jafet”. I 1 Mos 9:24 ser vi dock att Ham är den yngste sonen. Istället får vi fram detta för Abrahams födelse: 
Enligt 1 Mos 11:32, 1 Mos 12:1-4 och Apg 7:3-4 ser vi att Abraham var 75 år när han fick löftet av Gud och lämnade Haran. Vid samma tidpunkt dog Abrahams far Tera. Tera var 205 år när han dog. Därför var Tera 205-75=130 år när han fick Abram*. Så i beräkningen nedan kan vi därför räkna med alla 205 år från Teras egen födelse fram till att Abraham fick löftet.

Åren från Noas flod fram till löftet

I verserna 1 Mos 7:6, 1 Mos 8:13 samt 1 Mos 11:10-24 hittar vi följande årtal:

  • När Sem var 100 år blev han far till Arkpasad, det var 2 år efter flodens början.
  • När Arpaksad var 35 år blev han far till Sela.
  • När Sela var 30 år blev han far till Eber.
  • När Eber var 34 år blev han far till Peleg.
  • När Peleg var 30 år blev han far till Reu.
  • När Reu var 32 år blev han far till Serug.
  • När Serug var 30 år blev han far till Nahor.
  • När Nahor var 29 år blev han far till Tera.
  • Tera dog när han var 205 år, samma år som Abraham fick löftet.

Detta blir då 2 + 35 + 30 + 34 + 30 + 32 + 30 + 29 + 205 = 427 år mellan flodens början och att Abraham fick löftet.

Summering

Noas flod kom då: 1877 + 427 = 2304 år f. Kr.

Den sista biten tar vi från Bibelns början och fram till floden, och då finner vi att Noas flod kom 1656 år efter skapelsen. Detta år får man enkelt fram genom att i Bibeln följa släktleden mellan Adam och Noas flod och addera åren som anges. Vi vet från 1 Mos 7:6 att Noa var 600 år när Floden kom (se bilden över släktled och åldrar nedan).

Skapelsen ägde då rum: 1656 + 2304 = 3960 år f. Kr.

Vill du nu veta hur långt bort skapelsen är från idag, lägger du bara till dagens årtal.

Alltså är skapelsen idag totalt 3960 + 2019 = 5979 år gammal och Noas flod kom för 4323 år sedan.

Nu kommer ju de flesta människor tycka att man är helt tappad bakom en vagn om man säger att detta är ett faktum, men det här är i alla fall vad våra Biblar talar om för oss. I en kommande text skall jag ge många goda anledningar till att tro på en bibelbaserad skapelsetro jämte många goda skäl till att inte tro på den så dominerande evolutionsteorin.

Men vill jag även göra dig uppmärksam på ytterligare en spännande sak:

Två tempel med 3000 års mellanrum?

Enligt uträkningen ovan får vi även fram att Salomos tempel stod klart exakt 3000 år efter skapelsen. Kanske finns det en tanke från Guds sida att det skall vara just exakt efter 3000 år. Om vi adderar 3000 år ytterligare, vad kan komma att hända då?

En del brukar peka på detta: "För Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag" (2 Petr 3:8). Fram till totalt 6000 år efter skapelsen tycks det inte vara långt kvar enligt beräkningarna ovan. Detta kan möjligen vara intressant när man betänker att Bibeln talar om det tusenåriga fridsrike som skall upprättas vid Jesu återkomst, Jesus som själv ÄR det sanna templet. Det sjunde årtusendet blir då som en sjunde dag, en vilodag för en sargad jord. Dock skall vi inte ta siffrorna jag presenterat som något absolut exakt, Gud har inte tänkt att vi skall kunna räkna ut året för Jesu återkomst långt i förväg. Och jag vill vara tydlig med att Bibeln inte själv säger att bibelordet i 2 Petr 3:8 om att "för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag" skall användas som utgångspunkt för att räkna ut Jesu återkomst. Att vi utifrån detta bibelord kan säga att Guds historia för jorden endast blir totalt 6000 år före det att Jesus komemr tillbaka och upprättar Tusenårsriket är mer att se som ett logiskt antagande. Vad Petrus egentligen ville säga med dessa ord var att tid inte är ett problem för Gud; på en dag kan han hinna med oerhört mycket och 1000 år är inte en evigt lång tid för honom. Så ta alltid dessa uträkningar med viss försiktighet och be Gud om vägledning och vishet.

Kompletterande information

* Ärkebiskop Ussher bekräftar
Den irländska, protestantiska ärkebiskopen James Ussher (1581-1656) är känd för sin bibliska kronologi. Jag har ett fantastiskt (från början handritat) tidsdiagram som är baserat på Usshers kronologi (The Timechart of Biblical History). Det som är intressant med detta diagram är att det bekräftar två saker jag nämner ovan: att Tera var 130 år när han fick Abram/Abraham, samt att det var 430 år mellan Abrahams kallelse och uttåget ur Egypten (även att det judiska folket var i Egypten i totalt 215 år).

Andra räknesätt
Jag vill här tillägga att det så klart finns andra sätt att utifrån Bibelns uppgifter fastställa skapelsens ålder och när Noas flod ägde rum, och att dessa olika sätta att räkna nog kan ge lite skiftande resultat. Det beräkningssätt jag själv fastnat för är vad jag tycker är det enklaste och tydligaste sättet att räkna. Det ger också ett mycket intressant resultat.

Andra Biblar
Dessutom vill jag nämna en sak när det gäller bibelöversättningar och årtal, och som kan göra oss lite försiktiga. Årtalen i släktleden som jag anger här är årtal som vi finner i alla moderna Biblar samt även i äldre Biblar som 1917, Karl XII, King James mfl. Dock finns det skillnader jämfört med årtal i ännu äldre versioner av GT som Septuaginta och Samaritansk Pentateuk, vilka anger lite andra årtal. Jag har dock valt att följa årtalen i de Biblar som är de mest spridda och accepterade samt för att dessa årtalsangivelser faller inom de ramar som i det stora perspektivet kan vara mycket intressanta.

Bilder

 Släktledet mellan Adam och Jakob med livslängder (klicka på bilden för större bild)

 Släktledet mellan Adam och Jakob med livslängder

Släktträd, från Adam till Salomo (klicka på bilden för större bild)

Släkträd - Adam till Salomo

/Lennart


 
Ateisterna gillar  nog inte denna text... men de kan ju bli frälsta!
 
/Anji
 

 

Av Anji - 14 juli 2019 22:39

 
 
Det finns ateister, och det är ju mycket märkligt att de inte vill bli överbevisade om att Gud skapat himmel och jord och allt annat.Några bibelord har jag tagit med här som berättar tydligt om Gud skapelse/  -skapelsen.
*
 
Tavlorna var Guds verk och skriften var Guds skrift, inristad på tavlorna.
 
När alla våra fiender hörde detta och alla folken runt omkring oss såg det, kände de sig helt vanmäktiga. De förstod att detta arbete var vår Guds verk.
 
Han är förstlingen av Guds verk, men hans skapare kan dra sitt svärd mot honom.
 
Himlarna vittnar om Guds härlighet, himlavalvet förkunnar hans händers verk.
 
Din är dagen, din är också natten, det är du som har skapat ljuset och solen.
 
Det är du som har fastställt jordens alla gränser. Sommar och vinter har du skapat.
 
Norr och söder har du skapat, Tabor och Hermon jublar i ditt namn.
 
Tänk på hur kort mitt liv är, hur förgängliga du skapat alla människors barn.
 
Må Herrens, vår Guds, ljuvlighet vara över oss. Ge framgång åt våra händers verk, ja, åt våra händers verk må du ge framgång.
 
Allt har han gjort skönt i sin tid. Också evigheten har han lagt i människornas hjärtan. Ändå kan de inte förstå Guds verk, från begynnelsen till änden.
 
Se på Guds verk: Vem kan göra rakt det han har gjort krokigt?
 
då insåg jag att alla Guds verk är sådana att människan inte förmår fatta vad som sker under solen. Ty hur mycket människan än bemödar sig med att utforska det, förstår hon det ändå inte. Även om den vise säger sig förstå det, kan han ändå inte fatta det.
 
Har inte han som skapade mig i moderlivet skapat också dem? Är det inte en enda som har berett oss i modersskötet?
Liksom du inte vet vart vinden far eller hur benen bildas i moderlivet, så förstår du ej heller Guds verk, hans som gör alltsammans.
 

Så säger Gud, Herren , han som har skapat himlen och spänt ut den, han som har utbrett jorden
med allt som växer där, han som har givit liv åt folket som bor där och ande åt dem som vandrar på den.

 
Men nu, så säger Herren ,han som har skapat dig, Jakob, han som har danat dig, Israel: Frukta inte,
ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min.
 
Jag är den som genom min stora kraft och min uträckta arm har skapat jorden med de människor och djur som är på den, och jag ger den åt vem jag vill.
 
Herren har låtit vår rättfärdighet gå fram. Kom, låt oss berätta i Sion om Herrens , vår Gudsverk.”
 

Han har skapat jorden genom sin kraft,  han har grundat världen genom sin vishet, och genom sitt förstånd
har han spänt ut himlen.

 
Riv inte ner Guds verk för matens skull. Allt är visserligen rent, men maten blir till skada för den människa som hyser betänkligheter, när hon äter.
 
Hur tänker du då du läser vad som står här?  JA det finns SÅ MÅNGA FLER bibelord om skapelsen…..allt vad Gud gjort!
och dessutom:  Jorden är platt.
 
/Anji

Av Anji - 13 juli 2019 22:37

  


Igen...ja det är spännande att ha en RELATION med Jesus och inte tro på en

 

RELIGION.

 

Ju mer man kan lära sig desto bättre är det ju, eller hur!

jag är inte religiös, är du???

 

Är du religiös så är du det om du inte vill lära dig mer om tro, du tror blint på pastorer och falska lärare.

 

Ämnet är stort och man behöver som sagt kunskap.  Därför har jag lämnat alla kyrkor bakom mig, och är bara med Jesus, för han och LIVET är de bästa lärarna.  I LÄNKEN får du veta mer!

 

LÄS:   

Fullfölj kallelsen
Predikan av Tage Johansson /2006

http://www.midnattsropet.se/2006/02/fullflj-kallelsen.html

Det är lätt att förlora vad man mottagit och därför är det viktigt att fullfölja sin kallelse, inte försumma något eller stanna vid erfarenheter som gjorts. Gud måste få fullfölja sin kallelses avsikt genom människan. Orsaken till att Jesu verk kunde fortsätta var att lärjungarna bejakade kallelsen, han hade sagt: ”Följ mig!” Gud ger varje människa en personlig kallelse på samma sätt som lärjungarna fick det. De bröt upp och Jesus sa: ”Ni har av mig blivit utvalda och tagna ut ur världen…”

 

Vad Gud vill göra med sitt folk ligger inte i framtiden – Gud vill göra det nu. Tiden är väldigt kort och människor vaggas ändå in i en jargong och vill ha det lugnt och skönt. Den situationen kan ju, som det sker för många idag, ändras i ett ögonblick.

 

Den fruktansvärda tid som bibeln kallar vedermödans tid närmar sig. En nöd vars like aldrig tidigare varit, säger Jesus. Detta är kulmen på människans synd och orättfärdighet. Denna tid har kunnat hållas tillbaka av olika händelser. Hade Gud inte i sin barmhärtighet satt en gräns på Noas, tid skulle fördärvet bara blivit djupare och värre.

 

Det finns också exempel hos Guds eget folk. När man gav rum för orättfärdighet och ogudaktighet måste Gud gripa in och komma med tukt och ris. Därmed var det inte slut på Hans barmhärtighet. Han tänkte i nåd på sitt folk och sände sina profeter med Guds ord. I alla situationer har det funnits några som tog emot budskapet – så var det också under fångenskapen i Babylon.

 

Den grydde en dag då man kunde sätta sig i rörelse för att åter komma in i Guds frälsningsplan. Gud har aldrig övergivit sitt folk, han har alltid en frälsningsplan, hur mörkt det än är. Så länge det finns några som vill lyssna till Guds röst finns det hopp. Guds folk hade förts till Babel, men där fanns det en liten skara som skilde sig från den övriga hopen av judafolket. Några höll ännu en liten låga brinnande.

 

Genom Guds utvalda redskap, profeterna, framförallt Hesekiel, hade Gud en anknytningspunkt när dagen var inne att de skulle lämna Babel. Budskapet kom redan genom Jeremia att fångenskapens tid skulle vara 70 år.

För de flesta fanns inte rum för Hesekiels budskap. Guds folk hade etablerat sig i Babel, acklimatiserat sig och började trivas. De stannade kvar. Men Hesekiel lade grunden för några så att de kunde höra kallelsens röst och bryta upp. Gud hade en anknytningspunkt för det profetiska ordet.

Det är gripande att läsa om dessa som trädde fram inför Gud, folket till godo, och det lidande Hesekiel fick gå igenom för att lågan inte skulle slockna. Det är viktigt att vi har Guds ljus i våra hjärtan. Där måste finnas en gnista av himmelsk vision, för att vi inte ska se som människor vanligen ser eller handla efter mänskliga tankar. Utan en levande vision går människan under på vandringen.

 

Församlingen kan inte etablera sig i tiden. Genom andesmorda budskap påminns den om att inte stanna upp utan följa den kallelse Gud gett. Har Gud uppenbarat något för sitt folk går det inte att finna sig tillrätta i tiden eller världen. Man är förstörd eller helt omöjlig för samtiden.

Det är lätt att förlora vad man mottagit och därför är det viktigt att fullfölja sin kallelse, inte försumma något eller stanna vid erfarenheter som gjorts. Gud måste få fullfölja sin kallelses avsikt genom människan. Orsaken till att Jesu verk kunde fortsätta var att lärjungarna bejakade kallelsen, han hade sagt: ”Följ mig!” Gud ger varje människa en personlig kallelse på samma sätt som lärjungarna fick det. De bröt upp och Jesus sa: ”Ni har av mig blivit utvalda och tagna ut ur världen…”

 

Läs allt i länken du fick.

 

Awsom


Instagram post by Trusting Jesus On One Accord • Dec 18, 2018 at 5:42pm UTC

 

/Anji

Av Anji - 12 juli 2019 19:56

 

 

De två kristna lägrena inom Kristenheten   

https://monalola62.blogspot.com/search?updated-max=2019-05-17T06:51:00-07:00&max-results=20&reverse-paginate=true  Ifrån denna länk HÄMTAR jag FÖLJANDE:

Så mycket har hänt inom kristenheten, så det är många gånger inte ens samma evangelium som det som Paulus och de övriga apostlarna predikade. Vi behöver ställa oss en bit ifrån och fråga oss själva:
 
1. Har vi två kristna läger i Sverige idag?
2.a Finns det ett evangelium fullt av överandliga upplevelser?
2.b Finns det ett evangelium där de är sällsynta?
3. Varför har det blivit så?
4. Hur har det blivit så?
5. Vem gynnar det?
 
1. Har vi två kristna läger i Sverige idag?
 
Vi har två läger i kristenheten idag, eler rent av fler, men jag lutar åt två. Ett läger som liksom mig vägrar blanda in fel saker och ett läger som bygger på upplevelser, känslor, falska tecken och under.
 
2.a Finns det ett evangelium fullt av överandliga upplevelser?
 
Mycket av evangeliet som är fullt av överandliga upplevelser är egentligen en vidareutveckling från trosrörelsen = TR. De flesta som startat dessa saker har sin början inom TR eller liknande som Vineyard och Latter Rain. eftersom roten är likadan eller liknande, så har alla dessa det gemensamt att när något nytt sker, så
 
hoppar de generellt sett på tåget, utan att ens pröva det hela först. De hittar också bibelverser som styrker det de förkunnar, ryckta ur sitt sammanhang, de allra flesta gångerna.
 
Problemet med ett evangelium baserat på känslor och upplevelser är att när det tar slut, så behöver man en påfyllning. Våra känslor fungerar ju så att om vi upplevt något, så behöver vi om igen när denna upplevelsen tagit slut, fylla på med något nytt. Då blir det också lätt så att vi kastas hit och dit av varje vindkast i läran.
 
Hur kommer det sig att Han ger var och en av oss uppgifter som vi är speciellt lämpade att sköta? Det är för att Guds folk ska vara väl rustade för att tjäna Honom bättre och bygga upp församlingen, Kristi kropp, till en stark och mogen ställning, tills vi alla till slut kommer fram till enigheten i tron på vår Frälsare, Guds Son, och vi alla blir fullvuxna i Herren – Ja, tills vi alla blir helt fulla med Kristus. Då kommer vi inte längre vara som barn, som ständigt och jämt ändrar sig, därför att någon berättat något nytt för oss, eller ljugit för oss så skickligt, att de fått lögnen att låta som sanning. I ställer kommer vi alltid att följa sanningen – tala sant, handla sant, leva sant - och på så sätt bli mer och mer lika Kristus, som är huvudet för kroppen. Under hans ledning är hel kroppen perfekt sammansatt och varje del hjälper de andra delarna på sitt speciella sätt, så att hela kroppen håller sig frisk och växer och är full av kärlek. Ef 4: 12-16 levande bibeln.
 
Så ska vi inte längre vara som barn som driver omkring som havets vågor, av varje vindkast i läran, vid människors bedrägliga spel, när de illfundigt försöker främja villfarelsens listiga anslag. v14 sv 1917
 
2.b Finns det ett evangelium där de är sällsynta?
 
Går vi till de gamla stigarna, det evangelium som Paulus och de andra predikade, det utåt sett mindre andliga, då inte samma fokus på manifestationer, känslor och upplevelser är detsamma, så är det andra saker som är i fokus. Tecken och under finns även här, men man tror inte att de sker jämt, då ett mirakel inte skulle vara ett mirakel om det inträffade hela tiden.
 
Tacka Gud i alla livets förhållande, ty att ni så gör är Guds vilja i Kristus Jesus. 1 Tim 5:18
 
Det största undret är och kommer alltid att vara att Jesus kom hit i kroppslig gestalt och tog våra synder på sig på korset, så att vi kunde om igen ha kontakt med Gud. Ingenting kan egentligen slå det. Tankar om Tomas tvivlaren (kommer upp medans jag skriver) som inte trodde om han inte fick se och känna hålen och Jesu svar; Saliga är de som inte ser och ändock tror. Joh 20:24-29 och även Jesu ord om att Ett ont och trolöst släkte söker ett tecken. Matt 16:4
 
Vårt fokus ska vara på att läsa bibeln, det är där vi hämtar den andliga födan, inte genom under, tecken, känslor och upplevelser. Detta är varför det här diket är så fokuserade på vad skriften säger och sätter Ordet i först rummet. Vi anser att det är den
 
Helige Andes uppgift att lära oss förstå Ordet, det nedskrivna ordet i bibeln. Det sätts över alla upplevelser och under. Ordet först, då det är det som är Guds kraft till frälsning, för alla som tror. (Rom 10:17)
 
3. Varför har det blivit så här?
 
De flesta vill känna och uppleva saker. Vi lever i en värld, vi är influerade av den. Allting i vår värld idag, handlar egentligen om upplevelser och är väldigt känslobaserat.
 
Vår generation, min (1962) till stor del och framåt, är uppvuxna med ljud- och ljus- effekter, tv, filmer, musik, dans etc. Vi är vana vid snabba växlingar. Se på gamla filmer från 30-talet och jämför med dagens, och du ser att det känns som ett väldigt långsamt tempo, vi kan även säga detsamma om 70-talets filmer. Allting idag serveras i en allt snabbare takt, inte bara musik och filmer. Idag är man ute inom musik- branschen många gånger, efter bara 2-3 år, då känns det omodernt. Ska man lyckas branschen så måste man hela tiden förnya sig. Detta går igen i allting. Vi har en stadig ström av snabbmats-mentalitet idag, även maten är snabbmat, snabbmats-restauranger, men det gäller allt annat också.
 
4. Hur har det blivit så här?
 
Givetvis är vi som kristna oändligt mycket mer påverkade av det som händer i vår värld. Vi har släppt in så mycket från världen i våra kristna liv, så min gissning är att om Paulus skulle dyka upp här nu, så skulle han inte känna igen sig. Mycket av det som vi godtar, inbillar jag mig skulle inte Apostlarna ta i med tång ens en gång. Givetvis har det faktum att vi hela tiden följt med tidens strömmar påverkat evangelium också, både hur vi predikar, men även vad vi tillåter släpps in. Det är också därför som så många idag inte anser det fel när lite från världen kommer in i församlingarna. Man ser det inte till att börja med, eftersom man är så präglad av världen. Vi har också mentaliteten att ”lite skit rensar magen”. Men i det andliga fallet så rensar det inte magen, det går in och förändrar oss, och för oss bort från de urgamla stigarna. Detta kan i sin tur kan mycket lätt föra oss helt vilse.
 
Vi vill som alla andra i världen ha något nytt, något som är fräscht. Och när vi har den mentaliteten, så glömmer vi lätt bort att Guds rike inte är av denna världen.
 
I vår strävan att nå folk, så har vi också förändrat evangeliet. Många tror vi behöver förnya det för att dra folk till Gud / locka folk till kyrkan. Här glömmer vi dels bort att evangeliet är dårskap för de som inte tror.
Ty talet om Korset är dårskap för de som går förlorade, men för
oss som tror är det Guds kraft till frälsning. 1Kor 1:18 Men vi har också många gånger inte klart för oss att kyrkan / församlingen är till för att bygga upp de heliga, inte för de ofrälsta. Vi missar så att säg poängen / målet.
 
5. Vem gynnar det?
 
Går vi vidare till vem detta gynnar, så är svaret givet, Satan den listiga ormen. Domen börjar alltid i Guds hus, och dessa konstigheter är Guds dom över folk som vill ha det som kliar deras öron. Det Jesus varnar för mest som ett tecken på att slutet är nära och att Hans återkomst är nära, är just avfall från sunda doktriner, falska messiaser, etc. hela 4 gånger varnar han för detta, och endast en gång för krig, naturkatastrofer, hungersnöd etc.
 
Anledningen till att detta sker är också en inkörsport för att hela världen utom de sanna kristna ska kunna bli förförda av antikrist. Det är ju till det vi är på väg nu med stormsteg, hans framträdande. Satan kommer att besätta antikrist, precis som han gjorde med Judas, och de flesta kommer inte se igenom vem han är förrän det är för sent. Jesus fick ju själv göra lärjungarna uppmärksam på vem Judas var, de såg inte igenom honom.
 
Gud kommer uppenbara för bruden vem antikrist är. Den scen som håller på att ställas i ordning är en scen där antikrist kan komma fram som världens frälsare. Vi ser det i hur våldet ökat och inte minst i hur avfallet från den sunda läran ökat. Det är därför det är så otroligt viktigt att vi är på vår vakt.   
_________________________________________________
/Hoppas du läst detta o har förstått allvaret i det som sker i Sverige
 
/Anji
 

Av Anji - 12 juli 2019 00:08

 

 

KRISLAM lite bakgrund   från länken: 

https://monalola62.blogspot.com/2017/10/krislam-lite-bakgrund.html

 

Chrislam - vad är det?

Chrislam är ett modernt försök att blanda kristendomen och islams läror och praxis. Historiskt började Chrislam under en nigeriansk ledare som heter Tela Tella på 1970-talet. Den erkänner både Bibeln och Koranen som heliga böcker och läser från båda källorna under sina sammankomster. På samma sätt firas både kristna och muslimska helgdagar lika. Gud och Allah anses vara samma gud.


Medan antalet Chrislam-anhängare i Nigeria är få, så har koncepten Chrislam spridit sig över hela världen de senaste åren. Många hävdar att de bland-tros-rörelserna som innehåller både kristen och muslimsk undervisning i väst är Chrislam, medan vissa östliga rörelser har använt element av båda religionerna i blandade, synkretistiska rörelser. Vissa blandar felaktigt ihop Chrislam med ”kristen-islam dialog” eftersom webbplatsen ”chrislam.org” använder termen på detta sätt i Libanon. Men att föra en dialog mellan de två är en annan sak än att blanda kristendomen och islam till en religion.


Både biblisk kristendom och traditionell islam förkastar moderna försök av blandning till Chrislam. Bibeln lär ut att det finns en Gud (Genesis 1: 1) och att Jesus Kristus är den enda vägen till Gud (Joh 14: 6; Apg 4:12). Islam förkastar idén om Jesus som gudomlig, förkastar den kristna ståndpunkten om Gud som treenig, och avvisar den kristna tron om frälsning enbart av tro. Dessa två religioner motsätter sig på logiskt sett varandra på många sätt. Det enda sättet på vilket dessa två trossystem kan blandas är att bara välja de övertygelser som passar in på sina förutfattade uppfattningar eller tolkningar av både Bibeln och Koranen för att passa en viss agenda.


Chrislam kom i strålkastarljuset 2009 efter Megakyrkans en pålysning avpastor Rick Warrens vid ISNA 2009-samlingen (en stor muslimsk nationell händelse). Anklagelser gjordes om att Warren hade predikat ett budskap om Chrislam, att båda religionerna var en. Warren svarade snart med en klar avvisning av dessa Chrislam anklagelser och en bekräftelse av den ortodoxa kristendomen. Men händelserna kring denna kontrovers ledde till stor uppmärksamhet när det gällde definitionen av Chrislam och dess spridning i hela Amerika.


Några har börjat kalla till bland-tros sammankomster i USA som involverar kombinerade gudstjänster med muslimska och kristna element Chrislam. Teologiskt är denna etikett korrekt, men dessa deltagare är inte kopplade till rörelsen i Nigeria och skulle sannolikt avsäga sig den etiketten.


I slutändan måste dock kristna vara medvetna om att blandningen av islamiska tillbedjans-element med kristen tillbedjan ska avvisas (Jude 3). I stället behöver muslimer se tydliga exempel på kristna som står fasta i sin tro, presenterar den bibliska synen på Jesus Kristus och lever i Bibelns läror. Först då kommer det bibliske evangeliet att vara klart för muslimer som söker frälsning.


https://www.compellingtruth.org/Chrislam.html
 
::::::::::::
Man kan inte och ska inte blanda kristendom och islam tillsammans!  DET är verkligen en SYND!
 
/Anji

Av Anji - 10 juli 2019 20:04

 

Några tankar om det personliga vittnesbördet, artikel från Bibelfokus.se  http://bibelfokus.se/vittna

I stora delar av dagens kristenhet har det personliga vittnesbördet fått ett stort utrymme. Det många då vanligen vittnar om är vad man upplever att Jesus gjort i ens liv. Jag har själv varit med på en mängd gudstjänster och väckelsemöten där det personliga vittnandet har varit det centrala i mötet. Inte sällan har det handlat om vad Jesus ordnat med i vardagen i form av utbildning, jobb, livskamrat, hus, lägenhet, bil, resor, ekonomiska under, men även uppgifter i Guds rike och helanden av olika slag som man tycker sig fått svar på bön. Ibland vittnas det om vad personer upplevt att Gud sagt till dem i olika situationer. Och än idag händer det att personer vittnar om hur det gick till när de blev kristna, när de blev frälsta. Men vad säger då Bibeln om att vittna? Vilken roll skall detta ha i vårt uppdrag att evangelisera i vår omvärld? Vad bör vi då vittna om? Vad skall vara i fokus? Och hur skall jag tänka om jag inte vågar eller kan vittna?

 

Helt klart är det så, att de flesta som vittnar om egna erfarenheter vill locka andra till att tro på Jesus och därmed bli frälsta. Många vittnar också för att uppmuntra de som kanske vacklar i sin tro eller plågas av motgångar. Och allt detta är så klart vällovligt och bra. Men det finns också de som vittnar för att andra skall bli imponerade och för att de själva skall framstå som andliga hjältar, det är tyvärr ganska uppenbart emellanåt. Detta vittnande i vinstsyfte för egen del beror säkert ofta på omognad i tron och på att ”köttet” ges plats på scenen – trots att man kanske varit kristen i många år. Sedan har vi dessa ”väldiga apostlar”, superpredikanterna – inte minst de från USA – som man kallar hit och avlönar fett för att de skall brassa på med vittnesbörd om sina enorma bedrifter i Afrika och på andra ställen långt härifrån. Då kan man verkligen fråga sig vem som kommer i fokus och vad syftet är. Superpredikanterna tycker jag vi skall strunta i helt och hålla utanför vårt land, för deras verksamhet ligger i många, många avseenden långt, långt utanför vad Bibeln visar är sund andlighet och sund teologi. Så dessa tar jag inte upp mer här. Du kan läsa om flera av ”superpredikanterna” i andra sidor i BibelFokus via denna länk.

 

 

När jag läser min Bibel och funderar kring detta jag beskrivit ovan, kan jag uppleva det som att vittnesbörd om vad som skett i våra liv fått ett alldeles för stort utrymme i vår tids kristenhet. Det har blivit för mycket fokus på vad vi kan få ut av vår tro här och nu, och för lite om Jesus och evigheten. Så vi skall se vad Bibeln säger att det är som leder till en sann tro och vad Jesus gett oss för uppdrag.

 

Tro kommer av förkunnelse som är sprungen ur Bibeln
Först av allt: i Bibeln ser vi att tro kan födas i en människa när hon får höra om Jesus och hans försoningsgärning på korset. Så här skrev Paulus:

Rom 10:17: ”Alltså kommer tron av predikan och predikan genom Kristi ord.”

 

Vår förkunnelse, predikan och vårt vittnesbörd skall vara sprunget ur bibelordet. Vi skall vittna om vad det står i Bibeln. Och då främst om Jesus. Det är framförallt DÅ som en sann kristen tro kan växa fram hos människor.

Vi skall också se vad Jesus sa till sina lärjungar om att vittna och vad som är den största anledningen till att vi får den Helige Ande:

 

Apg 1:5: ”…ni skall om några dagar bli döpta i den helige Ande.”

Apg 1:8: ”…när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.”

Beskrivning: Macintosh HD:Users:italj:Desktop:guidance.jpg   Vi skall alltså vara JESU vittnen, och inte våra egna. Och vi skall vittna om Jesus och det HAN gjort. Då handlar det inte i första hand om vad Jesus gjort för oss i vardagen utan vad han har gjort för vår frälsning, alltså om hans försoningsgärning på korset, hans död och uppståndelse. Det är detta som är EVANGELIUM! Man kan även säga att vi skall vara vägvisare som visar på två alternativa vägval i detta liv: den ena vägen som leder till fördärvet och den andra som leder till evigheten hos Gud. Vår uppgift är då att förklara hur man kommer in på den smala vägen till evigheten och hur man vandrar där. Och det är inte minst till detta som vi får den Helige Ande som vår Hjälpare. Andens gåva får vi inte för att sprattla på golvet och gapskratta eller bete oss som om vi vore fulla eller besatta. Vi får den Helige Ande för att vara nyktra och rediga vittnen för Jesus!

 

Om du känner att du är ett dåligt vittne för Jesus, eller om du är rädd för att vittna, tänk då på vad Jesus sa i dessa bibelverser ovan. Jesus sa att lärjungarna skulle bli hans vittnen först när de hade fått del av den Helige Ande. Alltså hänger ansvaret på Gud för att vi skall bli utrustade och väl lämpade till att bli Jesu vittnen. Sedan sa Jesus att de skulle få Anden ”om några dagar”. Alltså sker detta enligt Guds tidtabell. Det sker inte när vi bestämmer det, utan när Gud har bestämt. Så därför kan du vila i att Gud har kontrollen och att han gör dig till sitt vittne den dag han vill det. Rätt som det är befinner du dig mitt uppe i att vittna om Jesus!

 

Vi får även Andens gåva till att dana vår karaktär, alltså till det som vi ofta kallar för ”helgelsen”. Genom det kan vi också vittna om Jesus med våra handlingar; vi kan få vara en ”kristusdoft” till andra människor!

2 Kor 2:14-15: ”Gud vare tack som genom Kristus alltid för mig med i sitt triumftåg och överallt låter mig sprida kristuskunskapens doft. Ty till Guds ära är jag en kristusdoft bland dem som räddas…” (Bibel 2000)

 

Vad ser vi då mer om vittnesbördet i Nya Testamentets texter? Hur gjorde de allra första kristna? Hur gjorde de som hade vandrat med Jesus, fått uppdraget tydligt ur hans mun, och som de allra första mottagit den Helige Ande för detta uppdrag? Här är några ställen jag hittat som ger oss insikt när det gäller vittnesbördet:

Apg 10:42: ”Och han befallde oss att predika för folket och vittna om att han [Jesus] är den som Gud har bestämt till domare över levande och döda.”

Apg 20:24: ”Men jag anser inte mitt liv vara värt något för mig själv, bara jag får fullborda mitt lopp och den uppgift jag fått av Herren Jesus: att vittna om Guds nåds evangelium.”

Apg 22:15: ”Du ska vara hans [Jesu] vittne inför alla människor och vittna om vad du har sett och hört.”

Apg 23:11: På natten stod Herren hos honom och sade: "Var frimodig! Så som du vittnat om mig i Jerusalem, måste du vittna även i Rom."

1 Kor 1:23: ”Men vi predikar Kristus som korsfäst, för judarna en stötesten och för hedningarna en dårskap.”

1 Kor 2:1-2: ”När jag kom till er, bröder, var det inte med stor vältalighet eller vishet som jag predikade Guds hemlighet för er. Jag hade nämligen bestämt mig för att inte veta av något annat hos er än Jesus Kristus och honom som korsfäst.”

Gal 6:14: ”För min del vill jag aldrig berömma mig av något annat än vår Herre Jesu Kristi kors, genom vilket världen är korsfäst för mig och jag för världen.”

1 Joh 1:1: ”Det som var från begynnelsen, det vi har hört, det vi med egna ögon har sett, det vi har skådat och rört med våra händer, om detta vittnar vi: Livets Ord.”

1 Joh 4:14: ”Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare.”

Det var alltså detta som sysselsatte apostlarna: de var budbärare och vittnen för JESUS och vittnande om HONOM! Jesu försoningsgärning var deras stolthet och det var i huvudsak det som de talade om när de evangeliserade. Paulus vittnade aldrig om att Gud skulle ha fixat den ena efter den andra bekvämligheten åt honom. Vittnade han om något annat var det vanligen lidanden han nämnde. Några helandeunder berättade han inte heller om, även om vi vet från andra att han fick vara med om att bota många. Om vi gör på motsvarande sätt, om vi för ut det sanna evangeliets innehåll till människor, det är då som Gud har lovat att vara med oss och bekräfta SITT ORD, EVANGELIUM! Det är då som äkta under kan ske, och det största undret är så klart när människor kommer till tro och räddas till evigheten. Läs nu bibelordet nedan och fundera över vad som apostlarna kom med för erbjudande. Var det predikan om evangelium eller mirakler som kom först? Vad följde på vad?

Mark 16:20: ”Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade tillsammans med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det.”

Men för att vi skall kunna vara Jesu sanna vittnen är det också viktigt att vi är djupt förankrade i Bibelns undervisning och verkligen har grepp om vad det sanna evangeliet innebär. Jesus undervisade ju själv sina första lärjungar. Med anledning av detta vill jag därför råda dig till att lägga ditt personliga vittnesbörd lite åt sidan och sätta dig in i evangeliets budskap ordentligt, och sedan primärt vittna om DET! Då tror jag att Gud kommer at vara med på ett helt nytt sätt. Behöver du lite hjälp på traven med att få grepp om evangeliet så hoppas jag att denna text kan vara till vägledning: EVANGELIUM – Guds erbjudande om försoning och evigt liv!

 

Uppmuntran till syskon i tron
Nu vill jag tillägga en sak, och det gäller detta med att uppmuntra varandra som kristna syskon. Detta är något annat än att vittna om Jesus för icketroende. Denna uppmuntran handlar om att stötta våra trossyskon när de vacklar och har det jobbigt på olika sätt.

Vi kristna hamnar emellanåt i prövningar och motgångar, det är faktiskt en del av vår helgelseprocess. En del har det ännu värre och lider under dödshot och förföljelser. Då kan det vara gott, kanske livsnödvändigt, med uppmuntrande ord från syskon i tron. När vi uppmuntrar varandra kan vi citera ett bibelord som kan vara till vägledning och till uppmuntran. Vi kanske berättar något som den vi uppmuntrar kan identifiera sig med, något som denna kan hämta styrka och vägledning från. Kanske är det någon särskild insikt i Bibelns budskap som vi får förmedla. Uppmuntran kan också utgå ifrån egna erfarenheter som man berättar om. Kanske det handlar om att berätta saker som ingjuter hopp. Kanske är det saker där man kan dela glädje tillsammans. Detta kan vi också se exempel på i Nya testamentets brev:

2 Kor 1:6: ”Om vi lider nöd, sker det för att ni skall få tröst och frälsning. Om vi blir tröstade, skall också det uppmuntra er och ge er kraft att uthålligt bära samma lidanden som vi.”

1 Tess 3:6-7: ”Men nu har Timoteus kommit tillbaka från er med goda nyheter om er tro och kärlek. Han har berättat hur ni ständigt tänker på oss med glädje och längtar efter att få träffa oss, liksom vi längtar efter er. Så har vi genom er tro fått nytt mod när det gäller er, bröder, mitt i alla våra svårigheter och lidanden.”

Ja, detta var några tankar om det personliga vittnesbördet och att vara vittnen för Jesus. Vårt vittnande skall alltså framför allt handla om JESUS och hans försoningsgärning. Det behöver inte innebära att vi håller högläsning ur Bibeln för dem som vi vittnar för. Men det vi säger skall alltså vara sprunget ur Bibeln, det skall harmoniera med Bibelns samlade undervisning och peka på Jesus!

 

Känner du nu att du kanske har pratat lite för mycket om saker du själv varit med om, så gör så att du prioriterar om lite. Testa att prata lite mer om Jesus och hans korsdöd för våra synders skull, om försoningen mellan Gud och människa, om Jesu uppståndelse, det eviga livet, och kanske även om Jesu återkomst. Jag skulle tro att Gud då är med på ett nytt sätt i ditt vittnande. Och be om och vila i att Gud skall ge dig av sin Helige Ande för att du skall kunna vara ett sant Jesu vittne.

Må Vår Herre och Frälsare leda och välsigna oss alla i detta!

/Lennart

 

 

/Anji

 

Av Anji - 9 juli 2019 20:53

I am Light; in Me there is no darkness at all. So look for My Light in all your circumstances. <a href=#God #Jesus #Faith" />


Joshua 1:9 ~



Bible Verses About Faith: follows me and i will make you fishers of men


Psalm 121 <a href=#scripture All of my #help comes from #God" />


Good Afternoon Soldiers of Christ! Check this Out! AMEN!


Gud är allt jag har, han är den som jag älskar mest


/Anji

Av Anji - 8 juli 2019 23:17





Robotar, ja i VISSA fall kan de ju vara bra--men-- de kan också vara till STOR skada-  Använd din klokhet nu och se och tänk efter hur det kan bli framöver i dessa farliga tider!   De kan ta över städer o samhällen. De  kan bli 'herre-lösa' och bestämma själva........ de kan manipuleras att göra oss väldigt illa!  AI  betyder artificiell Intelligens och är farlig,  TRANSHUMANISM, där människan inte kommer att kunna styra.

 

/Anji

 

 

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards