Han  lever

Alla inlägg under september 2019

Av Anji - 12 september 2019 20:13

My latest find on Trusper will literally blow you away. Like seriously, you need to hold on to your seat.           


Matt 22:37Han svarade: ” Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd.
Mark 12:30Och du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ, av hela ditt förstånd och av hela din kraft.
Luk 10:27

Han svarade: ” Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela din kraft och av hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv.



En REPRIS av VAD GUD SÄGER OCH TYCKER:   


Många är de människor som tror att de INTE betyder något för någon. Men vi är ju alla skapade av Gud.  Gud älskar alla människor även om de inte älskar honom. Det är faktiskt så att de som inte älskar honom kan ju inte lära känna honom som den älskande och rättvisa Gud han är eftersom de inte tror att han finns, tänk vad de går miste om.

Därför får vi be Gud om att få nå människorna därute. Eftersom jag är en troende så vet jag ju att han ÄLSKAR mig. När man blir frälst och börjar den troendes bana i livet då börjar man förstå hur det hänger i hop, ja att   Gud älskar   oss.

Känn dig älskad och älska Gud tillbaka!  

 



/Anji

Av Anji - 12 september 2019 00:39

Ett försakat liv

 

Jag ser att det finns Kristna som verkligen vill följa Herren i sina liv men de saknar kunskap om hur man vandrar tillsammans med Herren på ett plan där han får leda varje kärl genom att vi har givit Honom vår egen makt och kunskap som så många gånger yttrar sig i ett humanistiskt åskådliggörande, där vi sätter oss själva och våra egna uppfattningar om vem Herren är i våra liv. Det vi ser idag är många olika rörelser och manifestationer där utövaren använder sig av Jesu namn och predikar om helande i parti och minut där man lockar människor till mirakler och helanden.

 

Jag måste bestämt varna för dessa läror och system som man utövar över en desillusionerad och förvirrad Kristenhet. Allt är ett styckverk talar Paulus om i 1kor 13:9 om vi kan börja lära oss att lyssna på varandra och se att inte någon har hela sanningen om Herren och att vi börjar inse att andra får komma till tals och att vi tillsammans kan i ödmjukhet förklara vad som man har på sitt hjärta och därigenom kunna urskilja vad som är sant och riktigt.

 

Vi tillhör inte oss själva då vi har dött bort från oss själva och min egen svaghet i Kristus får mig att inse att jag behöver min älskade broder och syster där vi kan byggas upp i det allra heligaste till Han som är huvudet för de församlade i Jesu namn.
Här skulle jag säga att det stora och allvarligaste i vår Kristna vandring är att vi tror att vi vandrar med Herren och att det handlar om mig och mitt när vi läser Guds ord, där det då i själva verket handlar om att lära känna Herren på djupet av mitt hjärta och börja se att det sanna lärjungaskapet är i början av försakelsen av mitt eget liv och att i min svaghet kommer Herrens Ande mig till hjälp. Paulus som hade denna otroliga stora kunskap i ordet och förkunnelsen där han i laggärningar och kunskap som kom av lagen och dess krav och måsten, förkastade den genom en sann uppenbarelse av Herren själv i sitt liv där ingen blir rättfärdigförklarad genom egen prestation, utan av ”nåd” genom tro, Där vi inte måste göra oss duktigare och bättre som människor för att få del av Herrens liv.

 

 

Nu är lagen inte den som Herren kommit för att förkasta utan snarare ”bekräfta” att människan inte kan genom gärningar få Kristus kärleks liv att fungera genom människan. För den som har gärningar räknas lönen inte av nåd utan som något man har förtjänat rom 4:4. Jag skall säga med gråt och med ihärdiga böner att jag ser att detta verkar så tydlig i så många sammanhang i Kristna församlingar där laggärningar är viktigare än försakelsen av sitt eget liv min vän.

 

Där läran och förkunnelsen bygger på vad vi skall göra och hur vi skall bli mera skickliggorda för att lägga på ett större engagemang för Guds rike och själva bli mera uppfyllda av kunskap som uppblåser och bara bygger på mig själv i centrum. Där arbetar vi i oss själva och försöker att åstadkomma resultat som bara fallet platt till marken där vi blir fråntagna och slagna av våra egna strävanden efter ett eget resultat. Resultatet är mig själv inte givet utan det kommer från Han som äger det!

 

 

När nu tecken och under och mirakler skapas fram genom att vi själva utan Herrens Ande verkar så blir resultatet där vi ser idag sådana som Bill Johnson Bethel Church eller den danske helandepredikanten Torben Søndergaard eller den svenske Peter Ahlman, grundare av den svenska grenen av The Last Reformation Sweden. Är det någon som är så naiv att tro att dessa Herrar försakat sitt liv genom svaghet, gjort sig beroende till den Helige Ande där de blir förminskade och där Herren går före i deras liv. Där handlar det om manifestationer istället för omvändelse från sig själv och synd, där nåden och kraften kommer enbart från ett försakat liv i Herren där korset är början på vårt nya liv. Akta er för falska profeter.

 

 

De kommer till er förklädda till får men är i verkligheten glupska vargar. 16 Ni kan känna igen dem på deras frukt, så som man ju inte plockar vindruvor på törnbuskar eller fikon på tistlar. Matteus 7:15. När skall vi förstå att när vi mister vårt liv för Herren så skall vi finna det i Herren där vi slutat att arbeta i oss själva och där mitt eget kors som inte är tungt och att bördan är lätt när vi har lärt oss att vandra i ande och sanning där han går före och jag efter där jag har kapitulerat att vandra i mina egna strävanden efter meningen med mitt liv.

 

 

Konsekvensen i den Kristnes liv när vi vandrar i försakelsen blir att jag är helt beroende av den Helige Ande och lär mig att lyssna i saktmodighet där Han visar att det goda jag vill det gör jag inte men det onda som jag inte vill det gör jag. Alltså kan jag inte själv göra mig till en bättre eller godare människa utan det är när Herren får verka med sin underbara nåd i våra liv som vi kan möjliggöra och synliggöra Guds gärningar . Som Paulus nämner i rom 7:24 Jag arma människa! Vem ska befria mig från denna dödens kropp? Så tjänar jag nu själv med mitt sinne Guds lag men med köttet tjänar jag syndens lag. Det jag ser idag i Kristi kropp är att man får ingen undervisning om hur man skall vandra i försakelsen av sitt eget liv och det var lika så med Paulus som i tid och otid förklarade i sina brev att det var genom svaghet kraften verkar i våra liv. Herrens kraft fullkomnas i vår svaghet och det är så väldigt fel när förkunnare lär ut och predikar ett urvattnat evangelium som bygger på felaktiga grunder i läran om vem Herren är och vad Han vill göra i och genom oss.

 

 

Det vi ser idag är hur församlingen lider brist av sanna lärare och förkunnare som predikar omvändelse och synd från oss själva där korset och nåden får sin fulla genomslagkraft i försakelsen av mitt eget liv. Vi skulle idag få se Kristna och syndare omvända sig till Herren inte på grund av en massa verksamheter eller metoder. Väckelse i tider och generationer kommer inte av att vi springer före och gör massa saker för Herren utan där de kristna gråtit av nöd för de som går förlorade och där många icke synliga och högljudda kristna knäppt sina händer och lagt sig på sina knän och ropat till Herren i vånda och hjälplöshet. Icke genom någon människa eller Kyrka skall det ske utan genom ett överlåtet kärl som försakat sitt liv för Herren, då skall den Helige Ande skapa syndanöd för ett släkte som mer än någonsin behöver Nåd och kärlek i sitt liv.

 

Lånad med tillstånd  Från

/Jan-Åke Henriksson

 

/Anji

Av Anji - 10 september 2019 19:55

Varför ökenvandring?  /Andrew Stroem

 

”Öknen” är inte ett begrepp som förstås alltför väl i kristendomen, trots faktumet att det finns överallt genom hela Bibeln. Från första Mosebok ända tills Uppenbarelseboken finns det tydliga referenser till ”öknen” som något Gud använder sig av i sitt handlande med människorna. Mönstret är obestridligt. När vi tittar igenom Skrifterna ser vi att öknen ofta är en plats av andlig ”kris” och även förberedelse. Det är stället Gud sänder oss till innan det börjar hända något ”på riktigt” – innan vi kommer in i Guds hela syfte med våra liv. Det måste finnas ”död” innan det kan bli återuppståndelse. Det måste finnas en ödslig plats före det ”förlovade landet”.

 

 

Öknen är ett ställe med prövning och test, med förkrosselse och total kapitulation inför Gud. Rekvisitan och aktiviteterna som ständigt hållit igång oss i vår strävan efter att ”få saker att hända” skalas bort. Vår självtillit krossas och ersätts med en total förtröstan på Gud allena. Varje ”avgud” i våra liv (ofta vårt eget tjänande inberäknat) sätts under Guds genomträngande strålkastarljus. Våra själviska motiv och ambitioner visas fram för vad de är. Denna process kan ta flera år. Till slut träder vi fram krossade, tuktade och renade. Processen har fått oss att mogna och renat oss på så många olika sätt. Vi är nu redo för fullbordandet av allt det Gud från början kallade oss att göra. Men våra hjärtemotiv är väldigt annorlunda mot vad de var tidigare.

 

 

Vi ser detta mönster genom hela Skriften. Många läxor kan läras av det vi läser där. Abraham, Josef, Josua, Moses, David, Elia, Johannes döparen, aposteln Paulus – och till och med Jesus själv – alla måste gå genom denna ”öken”-upplevelse. Ofta varade den år efter år. Varför skulle då vi bli förvånade om det händer oss?

 

 

Det förmodligen mest kända exemplet på en ”ökenerfarenhet” i Gamla testamentet är berättelsen om Moses och Israels barn. Moses hade uppfostrats och utbildats hela sitt liv i Egyptens palats. Men när han ansikte mot ansikte mötte sitt arv som en israelit, reste han sig upp ”i sin egen styrka” och dödade en egyptisk slavdrivare. Han var sedan tvungen att fly ut i öknen, där han skulle stanna i 40 ÅR som en enkel herde i ödemarken. Vilken enorm tidslängd! Föreställ dig om varje kristen ledare måste förbli så länge i öknen innan Gud skulle tillåta dem att leda Sitt folk! Det är nästan omöjligt att föreställa sig djupet av förtvivlan och ”död” för alla sina drömmar och förhoppningar som Moses gick igenom under denna tid. Faktum är att efter 40 år är det svårt att tänka sig någon vara ”mer död” till de vanliga ambitionerna och frestelserna i ledarskap än Moses kan ha varit. Och vilket TÅLAMOD dessa år av väntan måste ha frambringat i honom!



Vi ser här hur långt Gud går i ”förberedelsen” av en ledare ”efter Sitt hjärta”. (40 år är trots det ovanligt länge.) Isoleringen, nötandet, ropet till Gud för befrielse – allt spelar sin roll. En sådan erfarenhet är nästan oersättlig. Det är därför som Gud använder den så ofta. Driftiga människors hjärtan är så lika på så många sätt, att Guds ”botemedel” också blir likadan! Han stänger till och med in oss i ett ”fängelse” under en tid så att vi inte kan fly undan processen. Så viktig är den. Han vill inte ha ”själv”-orienterade ledare som är herdar för hans dyrbara får.



Efter sina 40 år av förberedelse återvände Moses till Egypten på Guds befallning att leda Sitt folk ut ur slaveri. Detta var början på hela Israels nations ökenupplevelse. För när de lämnade Egypten var den enda vägen till deras ”Förlovade Land” genom öknen. Några kommentatorer säger att om man drar ett rakt streck hade deras resa kunnat ta bara några veckor eller mindre. Men på grund av deras olydnad och fruktan var den stora majoriteten av dem som lämnade Egypten bestämda till att dö i öknen och aldrig nå fram till det Förlovade Landet. Faktum är att deras ökenvandring i slutändan tog 40 år!



Nu behöver vi särskilt lägga märke till detta faktum: Inte alla som gick in i öknen överlevde den. Väldigt många omkom faktiskt där. Öknen prövade dem och fann dem bristfälliga. De gick till testplatsen och misslyckades i testet. Detta är ett tämligen avgörande faktum att inse i vår tid också. Bara för att vi ”kallats ut” och går in i en ökentid betyder inte att vi kommer att ta emot Guds handlande och reagera passande. Det är fullt möjligt att förlora allting där ute. Dessa människor förlorade fullständigt. Bara deras barn kom igenom för att ärva Guds löften.



Så tydligt vi ser detta mönster gång på gång – både i Gamla testamentet och Nya: – Att många som Gud vill använda en dag sänds till en plats av ensamhet och förkrosselse innan de förs in i sina verkliga livsöden. Vi har inte ens nämnt sådana Guds hjältar som Noa, Jakob, Job och andra som alla hade liknande erfarenheter. En del i denna process är ”väntandet” som äger rum. Likaså faktumet att alla ”stöttepelare” tas bort. ”Väntandet” i sig själv kan vara tortyr.



Öknen tar också itu med människofruktan eller ”systematiserat” sätt att se på saker. Gud använder den ofta till att föra fram ett helt nytt och fräscht perspektiv, vilket är väldigt viktigt för ledare som ska representera ett ”nytt” tillvägagångssätt eller möta motstånd på grund av konfronterande ord de för fram. De ensamma åren i öknen ger dem ryggrad till att stå upp inför massorna eller makterna, och förkunna Guds sanning utan att kompromissa. De fruktar nu verkligen Gud i stället för människan. Och de tänker annorlunda än andra. Öknen är livsviktig för den som vill ge färsk manna till Guds folk.



Är du en som har gått igenom en sådan ”öken”-upplevelse, min vän? Var vid gott mod! Lyft upp ditt huvud, ty din förlossning närmar sig. Gud sänder bara Sina barn genom sådana upplevelser när det finns ett stort syfte för det. Ge inte upp. Bli inte nedslagen. På andra sidan ligger ett ”löftesland” om du bara kan hålla fast vid Jesus. Var aktiv, var bedjande, var redo. Bli inte ”passiv” och låt inte öknen sluka dig helt. Använd denna tid till att närma dig Jesus mer och mer. Gräv neråt och plantera dina fötter stadigt på Klippan. Ödmjuka dig inför Herren och Han kommer att lyfta upp dig i sinom tid – om du bara kan hålla dig till Honom.

 

Översättning: Maj-Lis Seppänen

 

 

Ökenvandring- kan vara en verklig pina. Ökenvandring – är nödvändig om vi vill göra Guds vilja. Var vid gott mod och stå fast! 

 

/Anji

 

Av Anji - 9 september 2019 22:57

 

Hur mår du?  Vad vill Gud med vår hälsa? Dags att ändra livsstil?

 


Publicerades den 25 feb. 2019

Lars Bern Förklarar i programmet varför vissa forskare vill tysta diskussionen om kost och hälsa som inte kontrolleras av läkemedels-och livsmedelsbolagen.

DN hade den 16 februari 2019 en debattartikel med fem forskare vid Karolinska Institutet där de kräver ett statligt organ som ska kontrollera böcker som handlar om kost och hälsa.

Det skulle kunna leda till att människors erfarenheter om kost och hälsopreparat censureras, vilket är ett fruktansvärt ingrepp i människors frihet.

Detta är inte en slump, enligt Lars Bern, utan en del i en strategi för att bevara läkemedelsbolagens monopolsituation.

För att förklara hur det hänger ihop går Lars Bern tillbaka i historiken kring hur Rockefeller grundade sitt imperium av läkemedelsbolag och oljebolag. Rockefellers ledstjärna har under hela tiden varit att skapa monopol.

När det gäller läkemedel genomdrev man därför en process för statligt godkännande av läkemedel som är så dyr och komplicerad att det enda sättet att få tillbaka dessa kostnader är att ha patent som förhindrar produktion av kopior.

Detta har omöjliggjort finansiering av godkännande för naturpreparat som innehåller naturliga substanser och som inte går att patentera.

Därigenom kriminaliserades preparat som i vissa fall kan ha använts i årtusenden. Ett exempel är cannabis som har långtgående fantastiska medicinska effekter enligt Lars Barn.

Det fanns ett annat hot mot läkemedelsindustrin som handlade om att vissa livsmedel gör oss friskare och minskar behovet av läkemedel.

Därför tog sig läkemedelsbolagen in i sjukhusverksamheters styrelser genom att ge stora donationer från exempelvis Rockefeller Foundation. Resultatet har blivit att läkarutbildningen i princip helt saknar kurser som handlar om kosten.

Felaktiga kostråd med positiv inställning till socker och kolhydrater samt överdriven skrämsel för kolesterol och fett har lett till en mängd sjukdomar. Bland annat diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, karies, alzheimers och cancer.

Den felaktiga kosten har resulterat i försäljning av läkemedel för 100-tals miljarder kronor


Sista tiden har en mängd bloggar och litteratur kommit som ifrågasätter den felaktiga kosten och de olämpliga läkemedlen, vilket hotar läkemedelsindustrins inkomster.

Därför har läkemedelsindustrin en mängd lobbyister som gör allt de kan för att stoppa och misstänkliggöra alternativen och de som skriver om dessa.

En av dessa lobbyister är Maria Ahlsén som är förstanamnet i den debattartikel som DN publicerade den 16 februari.

Hon förringar risken med att äta socker, socker som är en viktig orsak till många av de sjukdomar som genererar försäljning av läkemedel för många miljarder kronor.

Det är enligt Lars Bern en skrämmande utveckling att forskare försöker tysta människors möjligheter att hjälpa varandra.

I Sverige medicineras en miljoner människor med statiner som sänker kolesterolhalten. En av de som har propagerat för statiner är just Maria Ahlsén, trots att dessa preparat ger mycket svåra biverkningar.

Dessutom har nya studier visat att de personer som har högt kolesterolvärde är de som är friskast och lever längst.

Slutligen berättar han om Ralf Sundbergs bok "Forskningsfusket bara fortsätter". Ralf Sundberg är ordförande i den ideella Riksföreningen för Metabol Hälsa.

Vi rekommenderas att gå med i föreningen och den som gör det kan också köpa Lars Berns bok "Den Metabola Pandemin" för endast 100 kronor.

 

 

/Anji

 

Av Anji - 8 september 2019 19:18

Hallelujarop som överröstar grannens gråt

 Predikan av Arne Imsen från 1990

Pettersson är inte påverkad av vår sång. Nilsson är inte imponerad av vårt tal, inte ens av våra torgmöten. Men vi har ett hemligt vapen. Pettersson måste bli min personliga vånda. Går Pettersson förlorad – då är det katastrof för mig. Din granne går förlorad, därför att det inte har funnits nöd för honom i ditt hjärta. Gud längtar inte efter att höra dig ropa halleluja, om du nu trodde det. Han längtar efter att få se dina tårar.

Tillståndet i vårt land skulle vara helt annorlunda, om de som kallar sig kristna verkligen vore kristna. Vi har våra förklaringar till att människor inte blir väckta, orienterade och frälsta. Men om vi som vill vara kristna verkligen tog kallelsen på allvar, så att vi blev revolutionärer, redo att ge våra liv på stridsfältets höjder istället för att diskutera verksamhetsfrågor eller sitta som religiösa tiggare vid livets allfartsvägar, skulle det innebära enormt mycket. Vi nöjer oss gärna med att vara partiellt kristna och själavinnare. Vi tänker på vårt eget behov av uppbyggelse, välsignelse och framgång på alla områden, men tappar bort evangelisationens nödvändighet. Det är oerhört viktigt att vi förstår att andlig verksamhet inte kan utvecklas utan bön. Det handlar egentligen om att bli bedjare och förebedjare. ”Bedjen fördenskull skördens Herre, att han sänder ut arbetare till sin skörd.” Det är ett stort böneämne. ”De gå åstad gråtande och bära sitt utsäde: de komma åter med jubel och bära sina kärvar.”

Sådd följs av skörd
Det finns en lagbunden ordning i Guds rike: Sådd följs av skörd. Sådden är mödosam, slitsam och krävande. Det stannar inte vid vad vi känner för att göra. Det måste bli ett systematiskt och metodiskt såningsarbete på väl förberedda tegar. Utan såningsarbete blir det ingen skörd. Efter sådden kommer en nödvändig tid av förbidan. Gud bevattnar skördefälten, och vi luckrar upp marken med våra tårar. Det är hela tiden fråga om ett samarbete mellan Gud och hans folk för det mål som Gud har satt upp. Här är det inte fråga om att ha en hobby och påta i sitt trädgårdsland, utan ett absolut nödvändigt såningsarbete som måste utföras om man ska överleva. Det kan vara så att vi får skörda där andra har arbetat. Men någon måste utföra varje moment. Och då kommer vi tillbaka till denna maning: ”Bedjen skördens Herre att han sänder ut arbetare.”

Få vill vara arbetare 
Vi har alldeles för många förutfattade meningar om Guds verk, uppfattningar som vi lånat från andra religiösa sammanhang, eller idéer som vi byggt upp av egna mått på Guds verk. När bibeln talar om arbetare, så appellerar den inte till någon fåfänga. Det är få som vill vara arbetare, och ännu färre vill verkligen gripa tag i arbetsuppgifterna. Vi kommer samman en och annan gång till konferens, möter Gud och återvänder ofta till våra platser som uppblåsta ballonger. Naturligtvis är det bra att komma tillsammans, men det får ju en rakt motsatt effekt om vi tar emot nya välsignelser och ser Guds rikedom och härlighet och det stannar vid att vi säger ”tack och lov”. Sedan slår vi oss till ro till nästa konferens, då vi åter gör samma erfarenhet. Däremellan sker praktiskt taget ingenting. Då vi talar om evangeliskt arbete, brukar vi vanligtvis komma in på andliga gåvor och ämbeten; mirakler och under. Alltsammans detta hör ju till Guds rike, därom råder inget tvivel. Men det är faktiskt inte hela sanningen om Guds rike.

Röja väg för Herren 
Många andra ting som vi gärna hoppar över hör hit. Vad bör jag göra i min stad, mitt samhälle, bland tusentals andra sekulariserade och likgiltiga människor? Svaret är givet av den Herre som sa: ”Bedjen fördenskull skördens Herre att han sänder ut arbetare.” Du kan röja väg för Herren och väckelsens ande genom dina förböner. Och får du någon med dig, så kom ihåg att ”vad två eller tre komma överens att bedja om i mitt namn, det skall beskäras dem av min Fader som är i himmelen.” Det är inte bara en nödvändig insats, utan en livsförnyande och livsuppehållande verksamhet för andlig tillväxt. Vi måste övervinna vår egen tröghet, sömnaktighet. Vi måste börja bedja på ett helt annat sätt än tidigare. Bön är inte bara att nämna namn eller omständigheter inför Herren; bön är att identifiera sig med den man beder för, som om den man beder för vore en själv! Det innebär i sin tur att om jag ska kunna bedja med makt, måste bönen gälla mig själv. Vi måste uppleva helvetets fasor. Utifrån upplevelsen av helvetets realiteter får jag börja bedja böner och åkalla himmelens Gud som om det gällde min egen frälsning. Då blir det meningsfullt. Då får man nöd. Det finns inga möjligheter att själv mobilisera sina själsliga krafter på det sättet. Vi kan engagera oss för någon som blivit utsatt för våldshandlingar, eller lider på grund av hunger och andra umbäranden. Det går in över oss; vi vill genast hjälpa och öppnar våra plånböcker eller går till våra garderober och andra förråd för att tillgodose fysiska, materiella behov. Det är vackert och allmänmänskligt.

Gudsingripande genom förbön 
Men förbön är inte betingad av allmänmänskligt medlidande, utan något helt annat. Det gäller människor som inte har någon möjlighet att bli befriade och evigt frälsta, utan att det sker ett gudsingripande. Vi är verksamhetsingenjörer och estradörer. Vi kan utföra många ting. Men vi måste gripas av det utomordentliga - ”det heliga vansinnet”. Varför gråter du, människa? Är du inte frisk? Är du psykiskt deprimerad? Varför sörjer du, varför är du vemodig? Nu ska man inte vara vemodig, man ska helst vara uppåt och leende. Framför allt gäller det att församlingen är positiv i sina framträdanden, annars har den ingen funktion att fylla. Hur skulle vi kunna uppleva glädje av denna ytliga karaktär, när vi vet att hela världen är i den ondes våld, och skarorna går förlorade? Det gäller inte en anonym skara, utan mina närmaste, mina grannar. De som bor en halv meter innanför betongväggen där jag själv sitter eller ligger. De som jag kanske iakttar som om de vore träd. Jag har inte några naturliga relationer till dem, utan de är för mig som opersonliga skal.

Grannen gråtande 
Medan du ropar ”tack och lov” i vardagsrummet – om du nu gör det – så ligger grannen gråtande, och hittar ingen utväg. Ropet tränger inte igenom väggarna, därför att vi är alldeles för okänsliga. Det finns människor som har levt år efter år utan att över huvud taget känna någonting annat än vad deras eget bröst signalerar. De hör inte i atmosfären signalerna från grannskapet. Det är ganska meningslöst  att predika om det, därför att människorna blir förnärmade när de påminns om sin egoism. De har dolt den i en karismatisk mantel. Jag är livrädd att vi bygger upp en institution som blir ett monument över våra arbetsinsatser. Då kommer det att heta: Vilket fint arbete ni har utfört! Och så pekar man på husen och de yttre synliga byggnadsverken. Det är mycket möjligt att vi kan få människors applåder, bara vi kan peka på att vi gjort något som står sig. Men det enda vi kan berika himmelen med, är människor vunna för Kristus.
Vi är väldigt uppslagsrika och har en enorm förmåga att förverkliga våra visioner. Men endast om syndare gör bättring, blir det glädje bland änglarna. Frågan är alltså om himmelen berikas och gläder sig över vårt arbete, eller om den sörjer. Är det möjligen så att vi på grund av felaktiga visioner och förväntningar utför bra saker på felaktigt sätt och på felaktiga tider? Den helige Ande ger ingen kraft till att få segerkrans och ära bland människorna. Den kommer oss tillmötes, då vi behöver kraften. Vi måste alltså sätta oss i rörelse och komma till det spänningsfält där kraften behövs. Det behövs ingen kraft att sitta i våra möten, där vi är rännilar som tillsammans blir en flod då vi sätter igång och prisar Gud.

Gå in i din kammare 
Men när vi är ensamma, och var och en för sig ska börja förverkliga det vi sett och hört där ingen finns som uppmärksammar, stimulerar och applåderar, då blir det svårare. ”Gå in i din kammare och bed till Gud som ser i det fördolda, så skall han vedergälla dig i det uppenbara”, sa Jesus. När var du i kammaren sist? Herren har varit där många gånger och sökt dig, men du var inte där. Gå in; inte i andras kammare, men i din. Du måste ha en speciell böneplats där du kan be till Gud som ser i det fördolda. Så skall han som ser i det fördolda vedergälla dig i det uppenbara. Pettersson är inte påverkad av vår sång. Nilsson är inte imponerad av vårt tal, inte ens våra torgmöten. Men vi har ett hemligt vapen. Pettersson måste bli min personliga vånda. Går Pettersson förlorad – då är det katastrof för mig. Paulus säger att om det kunde rädda hans bröder, skulle han vilja bli bortkastad. ”Min åstundan är att de ska bli frälsta”, säger han med stor smärta. Han upplevde situationen så problematisk, att han kände sig fullständigt hjälplös. Så brukar vi ju inte bedöma predikanten Paulus. Vi ser honom som den starke, stabile och mäktige. Men ingenting av detta stämmer. Hela hans strävan var den rakt motsatta. Paulus inte bara bejakade svagheten, han strävade efter den. ”När jag är svag, då är jag stark”, sa han. Så skildrar han sin oerhörda svaghet, men när han sagt allt detta, tillägger han: ”Allt förmår jag i Honom som giver mig kraft.” Paulus visste, att om han över huvud taget skulle kunna fullborda sin uppgift att vara förkunnare och förmedlare av det evangelium som är unikt; om han skulle kunna framställa det så att korset inte förlorade sin kraft, måste han ha gudomlig undsättning. Det måste bevisas att det vi frambär inte är från oss själva. Vi har inte studerat oss till detta. Det kommer direkt ifrån Gud i himmelen, och måste framföras utan slagg, så att det blir trott.

Budskapet måste födas fram 
Vi har ingenting att ge, och det blir inte heller någon atmosfär till att förmedla det Gud vill ge, om det inte finns bedjande predikare och en bedjande församling. Budskapet kan inte studeras fram, det måste födas fram. Och för att det ska kunna födas fram, måste det finnas atmosfär för detta. Det hjälper inte att apostlarna eller änglarna träder fram och predikar, om det är en ljum, oengagerad atmosfär. Om det inte finns behov, då blir det förnämsta budskap malplacerat och söndertuggat. Det förlorar sin skärpa och genomslagskraft. Herren manar sitt folk att bedja för skörden, att skördens Herre sänder ut arbetare att bärga den skörd som står mogen. Vi ska bedja för Herrens vittnen, att de träder fram med ett budskap från Gud som inte bara ger orientering, uppbyggelse och vägledning, men det budskap som leder fram till uppgörelse, som åstadkommer omvändelse och frälsning. Vi är skrymtare om vi försöker trolla fram andliga resultat på andra vägar. Vi är hycklare, om vi inbillar oss att vi med våra naturliga talanger och gåvor kan åstadkomma andliga resultat. Vi har så gott om tid som vi förstör genom strunt. När vi möts, talar vi om att nu kommer andeutgjutelse, och det ska bli en väldig väckelse. Vi ljuger för oss själva och för andra.
Kan du tänka dig att din granne inte blir frälst på grund av dina försumligheter? Din granne går förlorad, därför att det inte har funnits nöd för honom i ditt hjärta. Dina anhöriga blir inte frälsta, därför att ingen gör dem kända i himmelen. Gud längtar inte efter att höra dig ropa halleluja, om du nu trodde det. Han längtar efter att få se dina tårar. Inte självmedlidandets eller självmedömkans tårar - men själavinnandets tårar. Tillbedjan kommer som den naturligaste sak, då de du har börjat bedja för visar tecken på att vakna. Den dag de blir frälsta kommer du att få himmelsk glädje och du får fröjda dig tillsammans med änglarna. Då behöver du inte hjälp av vare sig musik, rytm eller annat tryck för att komma loss.

Bed för vittnena 
Själavinnandets glädje - vet du vad det är? Gå in i din kammare. Börja bedja: - Herre Gud, om inte du tar hand om våra vittnen, så kommer de aldrig att kunna förmedla något åt oss som hjälper oss vidare. Be för vittnena, att de får levande ord ifrån Herren, det som församlingen behöver. Allt annat är av underordnad betydelse. Vem ska bärga skörden? Ska fienden skövla den, eller ska den bärgas in i de himmelska ladorna? Vi kan inte vinna hela världen, men vi kan vinna någon i trappuppgången, någon på platsen där vi bor. Det är meningslöst att banka på tillslutna kopparportar. Vi får bedja Herren om ledning till dem som behöver oss. De som är påverkade av den helige Ande. Det finns många hjärtan som plastbehandlats av sin religion, sin olydnad och sina ursäkter. Det är det stora faromomentet i vår tid. Hjärtat kan röra sig, vidga sig, men saknar nerver.

Det ligger en hinna över det som hindrar budskapet att tränga in. Om människor gråter, är det vanligtvis för att de drabbats av en sjukdom, av en förlust eller sorg. Alltmera sällan ser man någon som gråter för människors frälsning: Herre, nu har vi verkat ditt verk i år, men inte en människa har blivit frälst. Herre, jag har varit frälst i tio år. Åren har gått, och jag har inte bett en bön för någons frälsning, och ännu mindre vittnat om dig i den miljö du placerat mig i. Jag går till och från möten, oberörd. Ingenting förändras hos mig. Jag sjunger och lägger offer, men i stort sett är jag oberörd av den religion jag ägnar mig åt. Plasthjärtats vittnesbörd. Jag analyserar och kritiserar predikanten när han framburit sitt budskap, men jag har aldrig tagit en timme på knä för att bedja för honom. Men jag talar om väckelsen som ska komma. Plasthjärta, porslinsansikte!

Själavinnande nöd 
Vi måste få den själavinnande nöden som gör våra böner inte bara angelägna, men tårfyllda. Vi får lära av de gråtande och bedjande profeterna, och framför allt av Herren Jesus Kristus. När han nalkades Jerusalem började han att gråta. Inte besvikelsens, självömkans, upproriskhetens tårar. Det var inte en misslyckad predikant som förberedde sitt avsked. Han såg Fadern, korset, folket och sig själv. Mellan Gud och folket placerade han sig och grät: ”O, att också du idag hade insett vad som tjänar till din frid! Men nu är det fördolt för dina ögon.” Vi upphör inte att gråta, lida och verka, fastän dörrarna är stängda. Vi vet att den trogne arbetaren får sin lön. Det var problematiskt i Sodom och Gomorra, men detta var inte skäl nog för Abraham att sluta bedja. Han trädde närmare Gud, och bad allt intensivare. Nöden är inget skäl för reträtt och kompromisser. Tvärt om, den blir en utmaning för Guds folk att träda närmare Herren.
 
Detta är vägen för väckelsens folk även i denna tid. Jesus manade: GÅ IN i din kammare! Det sista han sade var: GÅ UT i hela världen! Vi måste gå in för att få något att gå ut med. Börja nu! Låt detta budskap gå in över dig; ödesdigert och ödesmättat. Låt det sjunka ner och förvandla dig, tillåt elden brinna i dig! HERREN VILL DET!
 
Från Midnattsropet. https://www.midnattsropet.se/2018/12/hallelujarop-som-overrostar-grannens.html
 
/Anji
 
 

Av Anji - 7 september 2019 22:28


Ja det är sant att JESUS spräcker alla bojor. Det är sant att JESUS kan och vill göra alla människor fria!  Han gjorde mig fri och jag fick börja tjäna honom.

 

Ja det är sant att DU och ALLA kan bli fria från alla de saker som orden i bilden står för!

 

Det finns fler saker att bli fri ifrån som INTE står där, och SYND kallas de orden.

 

SYND är människors fel och bördor, d v s satan ger dem de felaktiga sätt att uppföra sig på.

 

 

MEN JESUS HELAR OCH LÄKER OCH FÄRÄNDRAR! Tänk på det,

 

förändring, och hylla JESUS!




/Anji

Av Anji - 7 september 2019 13:22

Lyssna till härlig och sann sång:


 

 

Rebel Heart. Har du haft ett rebelliskt hjärta men vänt om?

Wordless


/Anji


Av Anji - 6 september 2019 20:15

 

 

@bbelladerosa

 

 

FRID. SANNING. RÄTTFÄRDIGHET.

 

 

Talar du sanning? Är det du sprider vidare sant? Är allt det du valt att tro på helt sant?

 

Bibeln säger att vi kan få ta emot kärlek till sanningen och att den skall rädda oss från bl.a villoläror. Och Guds Ande skall leda oss in i hela sanningen. Står din kärlek till sanningen över allt annat? Har du klarat dig undan villoläror? Är du redo när Jesus kommer tillbaka?

 

Luk 4:18 Herrens Ande är över mig, för han har smort mig till att förkunna glädjens budskap för de fattiga. Han har sänt mig att utropa frihet för de fångna och syn för de blinda, att ge de förtryckta frihet


Ps 68:7 Gud ger de ensamma ett hem och de fångna frihet och lycka. Men de upproriska bor i en öken.


2 Tim 4:7 Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron.


Ps 85:9 Jag vill höra vad Gud, Herren, talar. Han talar frid till sitt folk, till sina trogna, men de får inte gå tillbaka till dårskap.


Ps 85:11 Nåd och sanning ska mötas, rättfärdighet och frid ska kyssas.


Ps 119:165 Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.


Ps 120:6 Länge nog har min själ bott bland dem som hatar frid.

 

/Anji

 

 

 

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards