Han  lever

Alla inlägg under maj 2020

Av Anji - 15 maj 2020 22:39

Att ge eller att ta!

Publicerad 2020-05-07 18:10:27 i Jesus,

 https://experimentlandet.blogg.se/2020/may/att-ge-eller-att-ta.html

 

 Guds/Jesus rike handlar om att ge och inte om att ta. Dessvärre så är många som kallar sig för ”kristna” bara ute efter att ta utan att ge.

De tror att om de ”ger” mycket i form av tionde och till kollekten varje söndag eller andra dagar i veckan till den kyrka/det samfund de tillhör (ibland så testamenterar de sina pengar eller ägodelar till kyrkan eller samfundet) så skall det gå dem väl.

Men är det ett givande som behagar Jesus/Gud i den nytestamentliga eran?

 

Handlar inte detta om att de vill TA och TAR?

 

Att de tror sig ge något av värde (materiella ting) som enligt dem själva har det största värdet som de världens människor de är? De ger bort sitt allra käraste som är deras pengar och/eller andra materiella ting när de i själva verket tar och snyltar på dem som är sant troende på JESUS/GUD och på Jesus/Gud själv?

De vandrar inte med Jesus/Gud och har därför inget att ge till honom och till hans rikes utbredande men tror att de kan köpa sig fria genom att ge pengar eller annat till Jesus/Guds rike för de vill ju så gärna ha en plats i himmelen den dagen de dör. Tanken på att de kanske hamnar i helvetet på grund av ren girighet eller annat klarar de inte av.

 

De tror tragiskt nog att de kan få en biljett till himmelen genom att ge pengar och annat till någon kyrka/till något samfund och dessa kyrkor och samfund tar förstås tacksamt emot och fortsätter att uppmuntra dem till att ge till kyrkorna och till samfunden men talar inte om sanningen att de istället TAR och rövar/plundrar Jesus/Gud och de som har blivit SANT frälsta genom sitt givande på fel sätt och på ett egoistiskt sätt.

Kyrkorna och samfunden lär sig tids nog vad dessa människor vill höra och anpassar sig efter det. De börjar att predika ett annat evangelium och en annan Jesus för att behaga dem/de som föder dem och deras kyrkor och samfund.

 

Av den anledningen så ser det ut som det gör inom dagens kyrkor där det finns få sant frälsta om ens någon/några kvar.

Att tro sig kunna köpa sig en plats i himmelriket är något som inte Jesus/Gud, apostlarna och bibeln stödjer men kyrkorna stödjer detta av någon anledning samt mycket annat som det inte finns något stöd i bibeln för.

Jesus/Gud, apostlarna och bibeln lär att när man kommer samman som troende så har alla något att ge (på lika villkor) och att alla är grenar av trädet samt att vi alla som tror på honom är lemmar i Kristi kropp där Jesus/Gud är denna kropps huvud.

 

 

Kristi kropp kan inte fungera utan alla lemmar (utan de troende) men det är inget som kyrkorna och samfunden bryr sig om för de vill av någon anledning endast ha åhörare som lugnt och stilla sitter på sina platser och TAR och tar emot vad de, deras präster och pastorer säger.

De, kyrkorna och samfunden, fungerar ypperligt bra utan att de som samlas (de som säger sig vara sant frälsta till Jesus/Gud) GER något.

Det handlar om att TA och om att TA emot det som sägs av människor som har studerat teologi och som därför anses vara kunniga eller förmer än de andra men det är inte vad Jesus/Gud vill med sin församling (Guds församling).

 

Han vill att de skall GE och GE på ett rätt sätt. Han vill inte att hans barn (som har Jesus/Guds Ande) skall gå till en kyrka för att TA och ta emot en predikan (sitta och svälja allt som någon pastor eller prästen som har anpassat sig till världen vill att de skall svälja) utan att ge något tillbaka.

 

Då (om detta sker) är det något som är väldigt FEL även om kyrkan eller samfundet har flera tusen eller miljoner anhängare

 

 

/Anji

Av Anji - 14 maj 2020 20:24

https://www.varldenidag.se/nyheter/yogaledare-coachar-diakoner-i-jonkoping/Bbbpdh!YLsarLObvhoYEm00LMQCQ/?fbclid=IwAR3yxs4Ah7F7iT3AyD0-MMUUneJxxfCpTrFxN1ErMvRo_jaBxlxUic5yFfA

 

YOGA-LEDARE COACHAR DIAKONER!!    LÄS!  SÅ GALET!

 

 

En ledare i kundalini-yoga anlitas som handledare för diakoner i Jönköpings pastorat. "Detta är inget som oroar mig", säger kyrkoherden, Hans Boeryd.


Nyheter · Publicerad 07:08, 13 apr 2016

I förra veckan kunde Världen idag berätta att en av kyrkorna i Jönköpings pastorat, Bymarkskyrkan, nu i april ger kurser i ”Meditation och yoga”. Kursledaren Barbro Lord driver ett center där kundaliniyoga är ett viktigt inslag.

Nu visar det sig att hon har fler uppdrag inom pastoratet. Bland annat har hon, sedan flera år, anlitats som handledare inom pastoratet. Men kyrkoherde Hans Boeryd ser inget problem i detta.

 

– Eftersom hon varit knuten till oss som handledare i de ärenden som varit intressanta för Svenska kyrkan så har jag inte sett något bekymmer i detta.

Yoga har rötter i hinduism, och just kundaliniyoga har, även av hinduiska gurus, beskrivits som en disciplin som sätter starka andliga krafter i rörelse. Kommentar?

 

– Barbro har utfört sitt arbete på ett förtjänstfullt sätt och erfarenheten av hennes arbete har inte gjort mig orolig.

Vilka kriterier ställer ni på en person som handleder era diakoner?

 

– De kriterier och grunder vi kontaktar handledare på är det renommé som de har. Och i detta fall har det inte varit några tveksamheter.

Världen idag har tidigare berättat att en av pastoratets kyrkor, Bymarkskyrkan, börjat erbjuda kurser i yoga med den kvinnliga handledaren.

 

Hur ser du på att erbjuda yoga i kyrkans regi?

 

– Jag ser det som del i det som är vårt arbete,och allt som sker i vårt arbete, i kyrkans hägn, har sitt centrum i Herren Jesus Kristus. Så är det också i det här fallet. I samband med den här kursen är det också alltid en andakt och vid något tillfälle mässa.

– Jag ser på yoga som en teknik, understryker Hans Boeryd. Det handlar alltid om vilket fokus vi har, och detta fokus är för oss en självklarhet, Herren Jesus Kristus.

 

Vi har talat med personer där yogan varit en port in i annan nyandlighet och ockultism. I vissa fall har detta resulterat i svåra problem och andlig fångenskap.  Hur ser du på det?

 

– Oavsett om det handlar om yoga eller andra yttringar så är det varje församlings uppgift att vara vaksam på om saker och ting leder fel.

– Det finns stora likheter mellan grundtekniken i kristen meditation och yoga. Så jag har svårt att tänka att tekniken i sig skulle kunna leda fel. Däremot kan säkert innehållet dra åt olika håll och där gäller det att vi är vaksamma och uppmärksamma.

Så hur ser du exempelvis på kundalini-yoga, den yogaform som handledaren för era diakoner ägnar sig åt?

– Jag har inga kommentarer till det. Jag är intresserad av det som hon gör i Svenska kyrkans sammanhang i Jönköping. Och vad gäller den saken är jag inte orolig.

 

Världen idag har tidigare sökt Barbro Lord och hon vill inte ge några kommentarer.


Av Anji - 13 maj 2020 22:46


—————————-
Splittringen har alltid skapat missförstånd, som slutat med stridigheter. I stället för att lyssna till Guds Ord, som varnat för splittring har man vänt sig bort ifrån Guds Ord.

 

Och så säger Guds Ord till alla människor, som går egna vägar att: “Många håller sin väg för den rätta, men på sistone leder den dock till döden.”..Se symbolbilden här ner till vänster…Ordsp. 14:12.


—————————-

Enligt Bibeln saknar Ekumeniken den helige Andes ledning och därför har den blivit ett djävulens bländverk. I Ekumeniken har man förenat de olika kyrkorna, i en falsk gemenskap, där medlemmarna saknar Guds Kärlek, Renhet och Rättfärdighet och där varje kyrka får fortsätta, att hålla fast vid sina egna läror och sina egna tolkningar av Guds Ord. Och därför så lyser deras verksamhet med himmelens Gud, Jesus Kristus och den helige Andes tydliga frånvaro.


—————————–
För att kunna hålla fast och binda medlemmarna, i Ekumeniken så ändrar man på Guds Ord, så att det passar Ekumenikens falska läror, som är i strid mot  Guds Ord.


—————————–
Jesus varnade tydligt för den kompromiss, som Ekumeniken bedriver och sade, att: “Sådant skall edert tal vara, att ja är ja och nej är nej. Vad därutöver är, är av ondo.” Matt. 5:37.


—————————–
Allt som sker inom ekumeniken, och inom de olika kyrkorna, i vår tid, är tydligt förutsagt i Bibelns profetior, som ett Satans verk, som skulle känneteckna den sista tiden bland Guds folk.

 

I stället för att söka sig till Guds Ord, som är Kärlek, Renhet, Rättfärdighet, Trofasthet, Ödmjukhet, Tacksamhet, Frid och Glädje, o.s.v, så söker människorna sig till de olika religiösa rörelserna, som har höjt och breddat dörren in i Guds rike.

 

Och därför vill människorna inte se eller höra, att Jesus sagt: “Gån in genom den trånga porten. Ty vid och bred är den väg som leder till fördärvet, och många äro de som gå fram på den; och den port är trång och den väg är smal, som leder till livet,  och få äro de som finna den.”Matt. 7:13-14.

 

Den som läser Bibeln kan tydligt se, att Stefanus tydligt säger, att:

 

Den Högste bor icke i hus som äro gjorda med händer.”  Apg. 7:47-60. 

Min vän! Guds Ande bjuder i dag alla människor, i det splittrade religiösa system, att komma till Jesus Kristus. Ty han säger särskilt till dig: “Kommen till mig, I alla, som arbeten och ären betungade, så skall jag giva eder ro.”   Matt. 11:28. 

 

 

http://369614.hotellet.bahnhof.net/index23.html

 

/Anji

 

 

Av Anji - 12 maj 2020 14:09

 

Min vän Martin skriver: …..

 

-De har skrivit manus till framtiden sedan 1800 tal.  /NWO

 

Ett sätt att försöka vinna över Guds profetior.

Egyptierna hade en övernaturlig tro på att bokstäver och text hade makten att manifesteras i verkligheten just genom själva handlingen i själva ned-tecknandet.
I norden hade vi galdrasmeder (konstruktioner av sk heliga runor)

Som en counterfeit till Guds Skapande ord.

Se Moses och trollkarlarna.

De kunde verkligen manifestera till synes fysiska varelser.

Enock talar om att det inte var tänkt från början att människan skulle skriva med bläck.
Eller pränta in text.

Ord och text är långt mer än vad jag kunde ana.

Till sin essens är de ljud/vibrationer.

Fallna änglar som varit i himlen känner till mycket om mekaniken i skapelsen.

Liksom deras andeväsen demonerna, (daemonia/intelligens).

Människor blir inspirerade.

Det gäller att bli inspirerad av Gud.

Vanligt folk förstår inte denna dynamik.

Därför förstår de inte att det finns vibrationer och frekvenser och därmed musik som faktiskt är satans musik.

En stad är idag fullständigt förpestad av olika spells/frekvenser/algoritmer/mekaniska loopar som tar över folks egna frekvenser.

New age-are har ju fattat det längre.

Men de utnyttjar det istället för att låta det vara.

Vår frekvens bör vara kompatibel med Guds Ord.

Ju mer vi blir det ju bättre hör vi hans röst.

 

vid pennan:   /Martin

Av Anji - 9 maj 2020 00:15

 

Jesus är med oss.



*När du kastas redlöst kring på livets hav, Fruktande att se, hur allt ska gå i kvav, Räkna då välsignelserna Gud dig gett! Häpen skall du se, vad du ej hittills sett.


Kör: Lägg tillsammans Guds välsignelser, Räkna alla hans välgärningar, Tänk på allting, både smått och stort, Och du skall förvånas vid vad Gud har gjort!*

 

Måste du av sorg och nöd betungad gå, Tynger korset, som du fått att bära på-  Räkna då välsignelserna dagen lång, Och din själ ska prisa Gud i ändlös sång! 

 

/Okänd

 

 

/Anji

 

Av Anji - 7 maj 2020 23:56

Allt förmår den som tror

“Jag har bett för dig, att din tro icke må bliva om intet.” Luk 22: 32.

KÄRA Guds barn, var rädd om din tro, ty minns, tron är det enda medel, varigenom du undfår välsignelser. Bönen kan icke draga ned bönesvaret från Guds tron, med mindre än den bedes med allvar av den som tror. Tron är telegraftråden, som förbinder jorden med himlen. Den förmedlar Guds kärleksbudskap till oss med en sådan snabbhet, att förrän vi ropa, svarar Han, och medan vi ännu tala, bönhör Han oss. Men hur skall det bli möjligt för oss att taga ut löftet, om trons telegraftråd avskäres?

 

Är jag i nöd? Genom tron kan jag bli hjälpt ur nöden. Är jag slagen av fienden? Min själ, luta dig genom tron mot Honom, som är din tillflykt. Men tag bort tron, och jag skall förgäves ropa till Gud. Tron utgör den enda förbindelsevägen mellan själen och himlen. Blockera vägen, och det skall bli omöjligt för mig att stå i kontakt med den store Konungen.

 

— Tron förenar mig med gudomen. Tron ikläder mig Guds kraft. Tron tillförsäkrar mig alla Guds egenskaper till skydd för mig. Den hjälper mig att trotsa helvetets härskaror. Den kommer mig att triumferande gå fram över fienden. Men hur skall jag utan tro erhålla något från Herren? Därför, du Guds barn, var mycket rädd om din tro. “Allt förmår den som tror.”

 

— C. H. Spurgeon.

 

 

Tron ärar Gud; och Gud ärar tron.

 

/Anji

TRO
Av Anji - 5 maj 2020 22:39

 

Gud är vår sanniing, den vi ska följa. Visst gör vi fel men vi får hela tiden börja om! Vända om, lära oss evangelium.

 

 

/Anji

 



Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards