Han  lever

Alla inlägg under juli 2020

Av Anji - 11 juli 2020 22:53

 

 


De skapade ting som kan vackla ska försvinna!


 


Hebr. 12:26-29 Hans röst fick då jorden att bäva, men nu har han lovat och sagt: Än en gång skakar jag inte bara jorden, utan också himlen. Men dessa ord, än en gång, visar att de skapade ting som kan vackla ska försvinna, för att de ting som inte kan vackla ska bestå. Därför, då vi får ett rike som inte kan vackla, så låt oss ta vara på nåden, genom vilken vi ska tjäna och behaga Gud med vördnad och gudsfruktan. För vår Gud är en förtärande eld.
När HERREN talade till Israel skakade jorden. Det var en skrämmande upplevelse för Israels folk att höra Guds röst tala från Sinai berg. De bad Mose att tala med Gud istället för att höra Gud tala. Det har följt Israels folk genom alla tider. De vill inte höra Gud tala, för det inger skräck. Så bör inte vi vara. 
 
Ok. Nu är vi här idag då Fadern talar till oss genom sin Son från himlen, genom den Helige Ande. Och i det här tillsynes skrämmande citatet från GT står samtidigt ett löfte, som om vi inte läser och förstår, går oss förbi. Gud säger: ÄN EN GÅNG SKAKAR JAG INTE BARA JORDEN, UTAN OCKSÅ HIMLEN.
 
Gud har sagt att Han ska skaka allt som kan skakas. Vad finns här hos oss som kan skakas? Om vi tänker på världen, ser vi att Gud skakar världen genom att mer och mer dra bort sin hand från den. Man märker det genom hungersnöd, krig, våld och allt ont som nu släpps fram i samhället.
 
Men tänk om det inte bara är i det stora Gud skakar, utan också i det lilla, det personliga lilla som finns i våra liv och i våra hjärtan? Vad finns i ditt liv som skakar just nu? Det som kan skakas kommer garanterat göra det, om inte nu så senare. Vad menas med skakningar? Det som är ostadigt byggt faller. Det som står på sand blåses bort, sveps bort av floden. Det som inte är byggt på Guds Ords sanning skakas och kommer försvinna.
 
Hur mycket finns i ditt liv som skakas just nu? Har du byggt din tro på en felaktig lära? Har du byggt din tro på predikanter? Har du byggt din tro på dina egna prestationer, bra eller dåliga? Finns det någonting som skakas just nu så är det nåd från Gud! För allt som kan vackla ska försvinna, och allt som försvinner måste då med andra ord vara dåligt i Guds ögon. För det Han har byggt upp kommer bestå. Står du fast, även efter skakningarna, så kommer du märka att du får ännu större frid, ännu större frihet, ännu större glädje, för det är syftet med skakningarna.
 
Ett annat ord för skakningar är sållning. Gud sållar vetet från agnarna, genom Guds Helige Andes vind. En tröskplats brukar ligga på en höjd och bonden tröskar först vetet så agnarna skiljs från vetet. Bonden kastar sedan upp allt i luften, och vinden blåser bort agnarna så att enbart vetet finns kvar. Och de skakningar du känner genom det du läser, det du hör och det du ser, är till för att enbart vetet i dig ska finnas kvar. Och vad är vete? Det är Ordet! För det Ordet är planterat i dig och växer upp till evigt liv. Du ska inte vara orolig om ditt liv skakas, utan förtrösta istället på att Fadern vet vad Han gör. Det som är onödigt, det som är av den här världen, det som är av köttet kommer falla bort och du står helgad inför Honom som har friköpt dig och som nu helgar dig.
 
Ta istället vara på nåden som gör att du kan tjäna Herren i vördnad och gudsfruktan. Det betyder att du som en gren i vinträdet ansas, och klipps av och kommer närmare vingårdsstammen för att du inte ska bli vildvuxen.
 
Jesus är det sanna vinträdet och vi är grenarna. Fadern är vingårdsmannen. Och en vingårdsman ansar alltid ett vinträd, för att det nästa år ska bära ännu mer frukt. Om vingårdsmannen inte trimmar grenarna på vinträdet utan bara låter det växa från år till år, kommer frukten att bli sämre och sämre. När Fadern ”trimmar” oss genom skakningar eller prövningar, för det oss närmare Kristus. Det är en väldigt viktig händelse i våra liv, för när Fadern för oss närmare Kristus är det för att vi ska bli mer och mer beroende av Honom. Jag har hört att själva vinträdet använder saven från frukten på vinträdet, så det blir ett medberoende, jag i honom och Han i mig.
 
Vårt främsta mål med våra liv borde vara att Han ska bli upphöjd, Han ska bli större, Han ska få äran och att vi mitt under prövningarna och skakningarna förtröstar och litar på att Han är skicklig nog att rensa eller helga oss på allt vårt eget.
 
Det är vårt kors, att vi oavsett vad som sker håller oss till Herren. Även om vi får hot, hat, blir förtalade och föraktade, eller förföljda, fängslade eller dödade för Hans namns skull, så älskar vi Herren. För målet med våra liv är att förhärliga Gud i allt vi gör. Du märker att ditt eget-liv upplevs överflödigt, och ditt fokus blir mer och  mer på Herren och inte dig själv. 
 
Jag är övertygad om att du även efter skakningarna står kvar i tron på Jesus och Hans verk. Jag tror Gud att det Han har sagt är sant, och när Han säger att Han tuktar var son som Han har kär, så är ju det egentligen en stor tröst i vårt lidande. Om du inte gått genom dessa skakningar, hade du inte varit Hans son/dotter. Att du ansas, prövas och helgas är bevis på att Fadern älskar dig. För Han tar bort alla egna prestationer och kvar står till slut bara den sanna, enkla tron på Jesu verk. Du kanske förvånad inser efter Faderns fostran att du fortfarande tror, och på så vis har du faktiskt blivit starkare i Herren och Hans väldiga kraft. Du har fått uppleva korsdöden en gång till.
 
Personligen är jag glad när jag blir fostrad eller tillrättavisad av Fadern, för jag vet att Petrus har rätt när han säger:
Men sedan ni en kort tid har lidit, må all nåds Gud, som har kallat oss till sin eviga härlighet i Kristus Jesus, FULLKOMNA, STÖDJA, STYRKA och BEFÄSTA er. 1 Petr. 5:10
Vägen dit går genom skakningar, för allt som är skapat, som kan vackla ska försvinna, för att det som inte kan vackla ska bestå. 
 
Frukta inte! Kristus kommer ta gestalt i dig mer och mer. 
 
/Anji
 
 

Av Anji - 10 juli 2020 21:08

Är vi inne i vedermödan

Det vi idag upplever av ”vedermöda” är bara en försmak mot vad det kommer att bli:

 

Matt. 24: ”då ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma. Hade inte den tiden förkortats/avbrutits skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas/troendes skull kommer den tiden att förkortas/avbrytas.”

 

Ser vi till Upp. beskrivning av det som ska ske under vedermödan så är det långt långt värre värre än vad vi idag ser.

Men det kommer en lugnare period när antikrist ska ha sin charmoffensiv som falsk världsfrälsare när han ordnar upp en hel del av de problem som världen står inför.

 

 

De som är bedragna i sina sinnen att det är Gud som verkar när det är antikrists ande som är verksam kommer att hälsa antikrist välkommen som Kristus

 

 

Detta ord visar på när det vänder och kommer att dra igång efter antikrists plagiat som falsk världsfrälsare: ”När ni ser ’förödelsens styggelse’, som profeten Daniel talar om, stå på helig plats – läsaren bör förstå det rätt – 16 då måste de som är i Judeen fly upp i bergen”.

Alltså när antikrist (förödelsens styggelse) sätter sig i Templet (helig plats) och föreger sig vara Gud. Då fortsätter Jesus: ”Den som är på taket ska inte gå ner för att hämta något från sitt hus, och den som är på åkern ska inte vända tillbaka för att hämta sin mantel. Ve dem som väntar barn eller ammar i de dagarna!…

 

 

Om någon då säger till er: Här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. Falska messiasgestalter och falska profeter ska träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda.” (De troende är alltså med i det kaotiska skeende som då uppstår).

Det är vad vi behöver förberedas för och inga lyckopiller om att vi ska ryckas upp innan vedermödan och antikrist.

Vi behöver bli förberedda till att ”övervinna honom i kraft av Lammets blod och i kraft av sitt vittnesbörds ord och de älskade inte så sitt liv att de drog sig undan döden”.

 

 

Många Kristna kommer att få ge sitt liv för sin tro på Jesus under vedermödan och då är det inte tid nu att tala om väckelse och ett uppryckande innan vedermödan som överhuvudtaget inte finns omnämnt i Bibeln. Då är det nu tid att förstå inför vilken allvarstimma som vi befinner oss.

 

Harry Forsgren

 

 

/Anji

Av Anji - 9 juli 2020 22:47

 

 

Herren vår hjälpare

 

1 Halleluja!Lova Herren, min själ!

 

2 Jag vill lova Herren så länge jag lever,lovsjunga min Gud så länge jag är till.

 

3 Lita inte till furstar,till människors barn som inte kan frälsa.

 

4 Deras ande lämnar dem,de blir jord igen.Den dagen går deras planer om intet.

 

5 Salig är den som har Jakobs Gud till sin hjälpare,som sätter sitt hopp till Herren sin Gud,

 

6 till honom som har gjort himmel och jord och hav och allt som finns i dem,som är trofast för evigt,

 

7 som skipar rätt för de förtryckta och ger bröd åt de hungriga.Herren befriar de fångna,

 

8 Herren öppnar de blindas ögon,Herren reser upp de nerböjda,Herren älskar de rättfärdiga,

 

9 Herren bevarar främlingar och stöder faderlösa och änkor,men de gud-lösas väg gör han krokig.

 

10 Herren är kung för evigt,din Gud, Sion,från släkte till släkte.Halleluja


:::::::::::::::::::


Alltid trofast är han!

 

/Anji


Av Anji - 8 juli 2020 22:12

 

Ordspråksboken kap 3:

Förmaning till gudsfruktan; vishetens lov; barmhärtighetens och redlighetens välsignelse.

3    1Min son, förgät icke min undervisning,
och låt ditt hjärta bevara mina bud.
2Ty långt liv och många levnadsår

och frid, mer och mer, skola de bereda dig.

3Låt godhet och sanning ej vika ifrån dig;
bind dem omkring din hals,
skriv dem på ditt hjärtas tavla;
4så skall du finna nåd och få gott förstånd,
i Guds och i människors ögon.
5Förtrösta på HERREN av allt ditt hjärta,

och förlita dig icke på ditt förstånd.

6På alla dina vägar må du akta på honom,
så skall han göra dina stigar jämna.
7Håll dig icke själv för vis;
frukta HERREN, och fly det onda.
8Det skall vara ett hälsomedel för din kropp
och en vederkvickelse för benen däri.
9Ära HERREN med dina ägodelar!
och med förstlingen av all din gröda,
10så skola dina lador fyllas med ymnighet,
och av vinmust skola dina pressar flöda över.
11Min son, förkasta icke HERRENS tuktan,
och förargas icke, när du agas av honom.
12Ty den HERREN älskar, den agar han,
likasom en fader sin son, som han har kär.
13Säll är den människa som har funnit visheten,
den människa som undfår förstånd.
14Ty bättre är att förvärva henne än att förvärva silver,
och den vinning hon giver är bättre än guld.
15Dyrbarare är hon än pärlor;
allt vad härligt du äger går ej upp emot henne.
16Långt liv bär hon i sin högra hand,
i sin vänstra rikedom och ära.
17Hennes vägar äro ljuvliga vägar,
och alla hennes stigar äro trygga.
18Ett livets träd är hon för dem som få henne fatt,
och sälla må de prisa, som hålla henne kvar.
19Genom vishet har HERREN lagt jordens grund,
himmelen har han berett med förstånd.
20Genom hans insikt bröto djupens vatten fram,
och genom den låta skyarna dagg drypa ned.
21Min son, låt detta icke vika ifrån dina ögon,
tag klokhet och eftertänksamhet i akt;
22så skola de lända din själ till liv
bliva ett smycke för din hals.
23Då skall du vandra din väg fram i trygghet,
och din fot skall du då icke stöta.
24När du lägger dig, skall intet förskräcka dig,
och sedan du har lagt dig, skall du sova sött.
25Du behöver då ej frukta för plötslig skräck,
ej för ovädret, när det kommer över de ogudaktiga.
26Ty HERREN skall då vara ditt hopp,
och han skall bevara din fot för snaran.
27Neka icke den behövande din hjälp,
är det står i din makt att giva den.
28Säg icke till din nästa: ”Gå din väg och kom igen;
i morgon vill jag giva dig”, fastän du kunde strax.
29Stämpla intet ont mot din nästa,
när han menar sig bo trygg i din närhet.
30Tvista icke med någon utan sak,
då han icke har gjort dig något ont.
31Avundas icke den orättrådige,
och finn ej behag i någon av hans vägar.
32Ty en styggelse för HERREN är den vrånge,
men med de redliga har han sin umgängelse.
33HERRENS förbannelse vilar över den ogudaktiges hus,
men de rättfärdigas boning välsignar han.
34Har han att skaffa med bespottare, så bespottar också han;
men de ödmjuka giver han nåd.
35De visa få ära till arvedel,
men dårarna få uppbära skam.
 
 
/   Att lyda Gud, det kan vara svårt.. Se och läs texten om vad Gud ber oss alla att göra. LÅT honom visa vägen!  Är vi dårar eller kloka?
 
/Anji

Av Anji - 7 juli 2020 23:46


Tankar

Låt min muns tal och mitt hjärtas tankar behaga dig, HERRE, min klippa och min återlösare. (Ps 19:15)


Om jag sitter eller står, vet du det, du förstår mina tankar fjärran ifrån. Om jag går eller ligger, utforskar du det, med alla mina vägar är du förtrogen. Innan ett ord är på min tunga, vet du, HERRE, allt om det. Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand. En sådan kunskap är mig alltför underbar, den är så hög att jag ej kan förstå den.  (Ps 139:2-6)


Nej, så mycket som himlen är högre än jorden, så mycket är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar. (Jes 55:9)


Ja, vi bryter ner tankebyggnader och allt högt som reser sig upp mot kunskapen om Gud. Och vi gör varje tanke till en lydig fånge hos Kristus.(2 Kor 10:4-5)


Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus. (Fil 4:7)


För övrigt, bröder, allt som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, ja, allt som kallas dygd och förtjänar beröm, tänk på allt sådant. (Fil 4:8)



/Anji


2020 · TRO · Trygghet
Av Anji - 6 juli 2020 23:01

 

 

https://www.truthtellers.org/alerts/John-Hagee-False-Prophet.html

 

John Hagee False Teachings EXPOSED! - YouTube Israel, Dokumentärer, Believe, Lärare, Kristen, Youtube


LÄS artikeln

 

och se också andra falska profeter/Predikanter i texten


 

 

/Anji

 

 

Av Anji - 5 juli 2020 20:18

http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/lasse-wilhelmsson1.html

 

Sammanställning: Toby Johansen EAEC 2009

 

Sionismen är huvudsakligen en politisk ideologi med religiösa inslag. Ben Gurion talade om sig själv som bolsjevik. Socialismen har haft stort inflytande. Sionismen består av flera grundelement: rasismen, tanken på judarnas utvaldhet, nationalismen och socialismen. Det är alltså en judisk motsvarighet till den tyska nationalsocialismen. Du har den ariska nazismen och den judiska nazismen. Och den judiska föregick den tyska. Moses Hess var faktiskt den som först myntade begreppet ”nationalsocialism”, då med avseende på den judiska socialismen, och detta redan år 1862.

 

Den enklaste definitionen är att sionismen är idén om en judisk stat där berget Sion finns. Det finns som du vet en gammal dröm bland judar om att återvända till Sion. Under påskhögtiden läser man högt ”i morgon Jerusalem” på var och varannan sida i Haggada, som handlar om judarnas uttåg ur Egypten.

 

Men dessa känslor hade ingenting med sionismen som ideologi att göra. Den politiska sionismen kom till på 1800-talet. Sionismens mål är en judisk stat. De flesta judar idag anser att sionismen är en positiv förnyelse av judendomen. Judiska församlingen i Stockholm anser det. Men det finns också andra inriktningar, som Naturei Karta, som är ortodoxa judar och som anser att sionismen är kättersk. De är mycket anti-sionistiska och bränner israeliska flaggor på sina demonstrationer.

 

 

Sionismens anfader var Moses Hess [1812-1875], som också var Marx’ mentor. Han var den som ”omvände” Marx till socialismen. Hess var en tysk-judisk filosof och en av grundarna till den tyska socialdemokratin. Han hjälpte också Marx med Kommunistiska manifestet. Dock utan att underteckna det.

 

 

Hess är känd som ”kommunistrabbinen”. Hess skrev en bok 1862 som hette Rom och Jerusalem. Där lägger han den ideologiska grundvalen för sionismen. Det är väldigt mycket judisk religion i den boken. Men också rastänkande. Han talar om arierna och judarna som två raser som står emot varandra. Denna raskamp är ett grundtema i Hess’ bok. För honom var judarna den överlägsna rasen. Hess betraktade Frankrike som den stora bundsförvanten och tyskarna som fienden. I sin bok Rom och Jerusalem, förklarar Hess:

 

”Hela historien har hittills handlat om en ras- och klasskamp. Raskampen är det ursprungliga och primära, klasskampen är det sekundära. Denna raskamp har i världshistorien främst stått mellan två varandra konfronterande raser: arier och semiter.”

Idén om en judisk stat hänger också ihop med judeförföljelserna. Man upplevde att judarna inte var trygga i Europa. Men sionismen blev aldrig någon stor rörelse bland judar förrän efter andra världskriget. Den österrikisk-judiske journalisten Theodor Herzl [1860-1904] anses som den formella grundaren av sionismen. Han skrev Judestaten 1896.

 

 

Herzl var mera praktisk. Hans bok Judestaten var en plan för hur kolonisationen av Palestina skulle ske. Han betonade inte raskampen eller den judiska religionen i samma utsträckning som Hess. Herzls plan för hur Palestina skulle tagas i besittning antogs på den första sionistiska kongressen 1897.

 

Herzl hänvisar till Hess och har en tydlig respekt för honom. Jag anser att det var Hess som var sionismens fader. Och det gör man även i Israel. Hess begravdes i Bern, Schweiz, sedan flyttade Israels förste premiärminister Ben Gurion [1886-1973] honom till Israels första kibbutz eftersom man anser att han är sionismens och därmed Israels anfader.

 

 

Källa: Lars Wilhemsson

 

 

/Anji

Av Anji - 3 juli 2020 23:36


 

Jesus talade ofta i liknelser och lärjungarna förstod inte alltid vad han menade, precis som i dessa verser:

 


Lukas kap 8: 9 Hans lärjungar frågade honom sedan vad liknelsen betydde. 

 

10 Han svarade: “Ni har fått nåden att förstå Guds rikes hemligheter. Men de andra får dem i liknelser, för att de ska se och ändå inte se, höra och ändå inte förstå.

 

11 Här är liknelsens mening: Säden är Guds ord.

12 De vid vägen är de som hör ordet, men sedan kommer djävulen och tar bort det ur deras hjärtan så att de inte kan tro och bli frälsta.

 

 13 De på stenig mark är de som tar emot ordet med glädje när de hör det, men de saknar rot. De tror bara för en tid, och i frestelsens stund kommer de på fall.

 14 Det som föll bland tistlar är de som hör ordet men som allt mer kvävs av livets bekymmer, rikedom och njutningar och aldrig bär mogen frukt. 

15 Men det som föll i god jord är de som hör ordet och tar vara på det i ett gott och uppriktigt hjärta och uthålligt bär frukt.

16 Ingen tänder ett ljus och täcker det med ett kärl eller sätter det under en bänk. Man sätter det på hållaren, så att de som kommer in får se ljuset.

 17 Det finns inget dolt som inte ska uppenbaras, och inget gömt som inte ska bli känt och komma i dagen.

 18 Var därför noga med hur ni lyssnar. Den som har ska få, men den som inte har ska bli fråntagen också det han tror sig ha.”

 

 


Jesus är en ypperlig HERRE och lärare, och han menar varje ord han säger.

Vi som tror har verkligen fått nåd i våra liv, att han valde oss!

Han valde att vi skulle få frälsning och få evigt liv och få förstå vad han säger och gör.

Han vill att vi ska leva i den kärlek vi får av honom och av det ord han ger och själva ge ut av det!

 

 Ja vi ska TRO. Ta vara på hans ord!

 

/Anji

 

 

 

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards