Han  lever

Alla inlägg under september 2022

Av Anji - 23 september 2022 00:48

https://newsvoice.se/2022/09/vaccinindustrin-covidinjektionerna/   

 

Ringer  några klockor ??

 

Vaccinindustrin förväntas sälja vacciner för 125,49 miljarder dollar 2028

 

-

 

VACCININDUSTRIN.

 

Dr Joseph Mercola har studerat intäktströmmarna till läkemedelsindustrin mellan 2004 och 2022. Försäljningen överstiger till och med vad industrin har förväntat sig. Det handlar om triljarder. Fortune Business Insights uppskattar att den globala vaccinmarknaden växer till 125,49 miljarder dollar år 2028.

Text: Joseph Mercola | Översattning och redigering: Torbjörn Sassersson | Texten är ett utdrag från en längre artikel om vikten av att föräldrar skaffar sig kunskaper om riskerna med vacciner

Under 2009 tittade Globe and Mail [22] på tillväxten av vaccinindustrin och hur fågelinfluensan H5N1 bidrog till tillväxten av influensavaccinindustrin, som ökade med 32% varje år mellan 2004 och 2007. Vid den tiden uppskattade experter den globala vaccinindustrin skulle toppa 40 miljarder dollar 2012.

År 2022 släppte Fortune Business Insights [23] data från 2020 och uppskattade den globala vaccinmarknaden till 55,44 miljarder dollar innan Covid-19-sprutor introducerades. De förutspådde sedan att marknaden skulle växa till 61,04 miljarder dollar 2021 och 125,49 miljarder dollar 2028 med en uppskattad sammansatt årlig tillväxttakt på 10,8%, vars största bidragsgivare skulle vara Covid-19-sprutorna. Marknadsanalysen kallar detta för en “stjärntillväxt”.

 

I mars 2021 [24] rapporterade Pfizer att de förväntade sig att försäljningen av covidinjektionerna skulle uppgå till totalt 15 miljarder dollar i slutet av året med en vinstmarginal på 30%, men 2022 hade de vida överträffat förväntningarna.

 

Enligt Poynter rapporterade Moderna intäkter [25] för första kvartalet 2022 som var mer än tredubbla jämfört med samma period året innan och bolaget tjänade 5,9 miljarder dollar på bara ett enda kvartal.

Pfizers resultat för första kvartalet 2022 växte med 77% till mer än 25 miljarder dollar jämfört med samma period föregående år. Enligt CNBC [26] drevs denna tillväxt på 13,2 miljarder dollar i försäljning av de så kallade covidvaccinerna. Förtjänsten under ett enda kvartal kan jämföras med de 15 miljarder dollar i årlig försäljning som de “uppskattade” för hela 2021.

Relaterat: Industry review: Maximera vinsten på hjärntumörmarknaden

 

 

Children’s Health Defense [27] påpekar att Merck på ett år sålde Gardasil för 3,15 miljarder dollar. Fierce Pharma [28] rapporterade att försäljningen av Gardasil ökade med 31% under första kvartalet 2019 efter att produkten lanserades i Kina. Merck chefer kallade detta “utan motstycke”.

Observera att Gardasil ännu inte har visat att det har förhindrat ett enda fall av cancer. Varför? För att bevisa sin effektivitet mot cancer skulle Merck ha behövt vänta ungefär 35 år vilket är tiden mellan att unga kvinnor tar sprutan och fram till dess att de når 50 års ålder, då den genomsnittliga kvinnan kan utveckla livmoderhalscancer. Detta görs alltså inte eftersom “att studera cancer i sig inte är genomförbart, för det tar för lång tid” [29].

Merck tänker inte vänta 35 år på ett verkligt bevis eftersom bolaget kan tjäna 3 miljarder dollar per år i försäljning under dessa 35 år, motsvarande runt 105 miljarder dollar totalt. Det blir tydligt att allt handlar om pengar, inte säkerhet eller effektivitet.

Vem tror nu att vaccin inte är big business?

 

Children’s Health Defense (CHD) noterar också svängdörrsfenomenet (revolving doors) när chefer går fram ochtillbaka mellan hälsomyndigheter och läkemedelsindustrinDr Julie Gerberding var tex chef för CDC när Gardasil godkändes.

 

CHD skriver:

“Hennes flytt från CDC till Merck ökade hennes inkomst avsevärt. Tydligen gick hon från cirka 172 000 dollar i lön till cirka 25 miljoner dollar i ersättning från aktieförsäljning på Merck och CERN. Vacciner drar in miljarder dollar till företag och miljontals dollar till några lyckliga insiders. Om de inte fanns sådana gräddfiler (“gravy trains”) tror du verkligen att de skulle pressas så hårt?”. [30]

Text: Joseph Mercola | Översattning och redigering: Torbjörn Sassersson

Referenser
 

Tycker du att detta är rätt???

 

/Anji

Av Anji - 21 september 2022 22:22

 

Vårt land är i FARA!    Orkar man igenom det?  Vad VET DU? Bibeln berättar om allt som sker men man vill inte veta, men det är sanning! Lyssna på videon. Birger Skoglund en aktad man, han vill att vi ska vakna   .

 

 

/Anji

 

 


Av Anji - 20 september 2022 21:51

https://www.vaken.se/bekannande-om-en-ny-varldsordning/

 

 

David Rockefeller – Bekännande om en ny världsordning   /NWO   New World order  även kallad The Great reset

 

Finns det en plan att skapa en ny världsordning? David Rockefeller erkände i sina memoarer att hans familj varit inblandad i att skapa en sådan. Han går igenom sitt medlemskap och inflytande i grupper som Council on Foreign Relations, Bilderberg and Trilaterala kommissionen. Andra böcker dokumenterar hur Rockefeller donerade marken som FN:s högkvarter byggdes på och hur Rockefeller hjälpa att forma det till en symbol för en ny världsordning enligt Rockefellers agenda, bekännande om en ny världsordning.

 
 
/Anji

 

Av Anji - 19 september 2022 20:30

https://nyadagbladet.se/kronikor/orwell-och-vanstern/

 

 

Orwell och vänstern – Om klasskampen och nyspråket


PUBLICERAD 30 JULI 2016
Vänsterns ansikte. Karl Marx har inspirerat många olika ideologier till vänster på den politiska skalan - däribland socialdemokratin, sovjetbolsjevismen och radikalfeminismen.
 

År 1948 skrev Eric Arthur Blair, mer känd som George Orwell, sitt mest kända verk 1984 i en tid när järnridån var slagen genom Europa. Emellertid var det inte bara den sovjetiska bolsjevismens utbredning som bidrog till Orwells dystra framtidssyn. Vad många inte känner till är att namnet för boken inte var en gissning om tidpunkten för när hans dystopi skulle förverkligas så mycket som det var en symbolisk hänvisning till 1884 års grundande av det brittiska Fabian Society.

 

De så kallade fabianerna har varit inflytelserika i det brittiska socialdemokratiska Labourpartiets utveckling och bland många andra haft premiärministrar som Gordon Brown och Tony Blair bland sina medlemmar. Verksamheten har samtidigt varit bredare än ren partipolitik och man låg exempelvis bakom grundandet av det anrika universitetet London School of Economics. Med sköldpaddan som symbol är fabianernas mål att främja den socialistiska utopin genom gradvis reformism och kulturkamp snarare än genom väpnad revolution såsom den genomfördes i Sovjetunionen. Således var Orwells verk inte ett porträtt av sovjetkommunismen, utan snarare en bredare hänvisning till vad som i folkmun betecknas som vänstern och dess idéströmningar.

 

Två saker Orwell ansåg känneteckna denna strömning, att döma av 1984, var det så kallade nyspråket och dess strävan att förvrida den naturliga ordningen. Kärleksministeriet tog hand om tortyren, sanningsministeriet om den förljugna propagandan och överflödsministeriet om fördelningen av de torftiga ransonerna. Det engelska socialispartiets sloganer i boken var att frihet är slaveri, krig är fred och att okunnighet ger styrka. Har detta då faktiskt någon relevans om man betraktar vänstern så som den verkar i dag?



 

 

Om man läser i Karl Marx digra skrifter kan man konstatera att de likt Bibeln innehåller både det ena och det andra av mer och mindre relevans. En av de mer relevanta idéerna som kan tillskrivas Marx är tanken om klasskampen. Marx manade främst av allt arbetarklassen till kamp mot de förtryckande kapitalisterna för att jämna ut de ekonomiska skillnaderna. Arbetarnas kamp mot kapitalet har traditionellt varit en ideologisk grundbult i den kommunistiska och socialdemokratiska gärningen, men i dagens läge har klasskampen breddats långt bortom denna. Icke-européer manas idag till kamp mot de förtryckande européerna, kvinnorna manas till kamp mot de förtryckande männen och HBTQ-rörelsen manas till kamp mot traditionella familjestrukturer. Den gemensamma nämnaren för alla dessa klasskamper är deras sätt att för det första beskriva olika sociala klasser baserat på ekonomiska skillnader, nationalitetskillnader eller könsskillnader, och för det andra ställa dessa klasser i konflikt i syfte att frammana en önskvärd lösning på konflikten såsom exempelvis proletariatets diktatur, de europeiska folkgruppernas marginalisering eller att undergräva kärnfamiljens ställning som samhällets grundfundament.

 

Nyspråk tillämpas enligt Orwellianska principer för att pakettera dessa klasskamper i populistisk förpackning och driva dem i önskad riktning. Antirasism och medmänsklighet används exempelvis som slagord för att få oönskade folkgrupper att acceptera utträngning i sina hemländer på grund av den arvssynd som bokstavligen sitter i deras ondskefulla gener. Den som hävdar varje folkgrupps rätt till biokulturell integritet i ett eget hemland och därigenom långsiktigt söker bevara den internationella mångfalden, som vänstern påstår sig vilja göra, blir paradoxalt nog benämnd som rasist med undertonen att denne hetsar till folkmord. På liknande nyspråksmanér menar sig den radikala feminismen ta strid för kvinnans värdighet samtidigt som den i akt och mening visar ett förakt mot femininitet – åtminstone hos kvinnor. Kvinnors uppgift enligt feminismen är underförstått att bli mer maskulina och männens att bli mer feminina i sitt beteende om de ska bli accepterade och leva lyckliga i alla sina dagar. Dock ska de helst inte leva med varandra, utan tillsammans med en eller flera könlösa eller mångkönade individer i den sköna nya värld som väntar dem.

 

I takt med att klasskampen söker nya konflikter och lösningar kanske vi på sikt får vara en del av kampen mot vår förtryckande identitet som människor. Artificiell intelligens är väl trots allt en minst lika värdefull livsform som människan och ”mänsklighet” är ju sist och slutligen bara en utdaterad social konstruktion som egentligen inte finns på ett objektivt plan, eller hur var det? Så föddes cyborgen – upplösningen av människan till en ny syntes av organiskt och mekaniskt liv. Den som inte vill uppgå i en massa av jämlika cyborgs med sitt betalkort inplanterat i handleden kan eventuellt se fram emot att benämnas av kränkta transhumanister som en teknofobisk och bakåtsträvande fascist som gör skillnad på livsformer.

Winston Churchill lär ha sagt att kapitalism kan beskrivas som ojämnt fördelad rikedom, medan kommunism kan beskrivas som jämnt fördelad misär. Sådan jämnt fördelad misär tycks, med det facit som idag finns på hand, vara en generell konsekvens av klasskampens extremaste uttryck även på andra områden än det rent ekonomiska.

Mot den bakgrunden är det lättare att förstå varför Orwell med sådant eftertryck varnade inte bara för Sovjetbolsjevismen i öst, utan även för den fabianska sköldpaddan i väst.

 

Isac Boman

 

/Anji

 

 

 

Av Anji - 18 september 2022 19:56


Lyssna till vittnesbörd  vad Gud gör. Guds godhet

 

/Anji

Av Anji - 17 september 2022 20:06

https://newsvoice.se/2022/09/villaagare-bunkra-elchocken/


Stefan Westerberg. Pressfoto: HandelshögskolanStefan Westerberg. Pressfoto: Handelshögskolan

VINTERN 2022-2023. Skräckprognosen är att det kan bli 61.000 kronor dyrare elräkningar i vinter. Elkostnaden kan nästan tredubblas, enligt chefsekonomen Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare. “Det kommunala elbolaget Varberg Energi råder sina kunder att bunkra upp med 50.000 kronor eller ta [snabb]lån för att klara vinterns elkostnader”, skriver Aftonbladet.

Text: NewsVoice

“För många kommer det bli väldigt jobbigt. Vi ser i olika undersökningar att hushållen är historiskt pessimistiska. De är extremt dystra över det ekonomiska läget och särskilt i plånboksfrågor”, säger Stefan Westerberg och tillägger “Vi har kommit fram till att elräkningarna och kostnaderna kommer att bli extrema under vintern”.

Aftonbladet som intervjuat Westerberg skriver att beräkningar är gjorda för vinterhalvåret, oktober 2022 och fram till mars 2023, för ett genomsnittligt småhus eller villa som konsumerar 20.000 kilowattimmar per år.

  • Elprisområde 3 (Stockholm, Mellansverige): Elräkningar på cirka 85.000 kronor för vinterhalvåret, vilket motsvarar 14.165 kronor i månaden. Skillnaden blir 54.000 kronor dyrare el.
  • Elprisområde 4 (Skåne, Småland): Elräkningar landar på cirka 95.000 kronor för vinterhalvåret, vilket motsvarar 15.835 kronor i månaden. Skillnaden blir 61.000 kronor.

Westerberg varnar att hushållen inte kommer att klara det även om husägare markant drar ner på elkonsumtion och tar bort allt eget sparande. De kommer inte att lyckas. Folk kommer att gå back, säger han.

Filip Jonsson som är professor i energiteknik vid Chalmers säger till Aftonbladet att Handelshögskolans beräkningar kan vara överdrivna. Westerberg medger att det finns osäkerhetsfaktorer med deras kalkyler, men att risken är påtaglig att priserna kommer att stiga som de beräknat.

Text: NewsVoice

Relaterat

 

/Eon betyder tidsålder  (Bibeln)

 

/Anji

Av Anji - 16 september 2022 20:36

https://www.vaken.se/ofunktionella-kroppar-och-forgiftade-sinnen/

 

Intressant läsning

 

missfall förgiftade sinnen

Ofunktionella kroppar och förgiftade sinnen

 

Ett allt vanligare fenomen i dagens samhälle är att kvinnor, oavsett ålder, har det svårare och svårare att bli gravida. Män och kvinnor i helt vanliga parförhållanden, till synes fullt friska människor som lever så kallade normala och helt okej hälsosamma liv, lyckas inte på naturlig väg att få barn. Bara jag själv känner flera som befinner sig eller har befunnit sig i den här situationen, där endast en utav dem haft tidigare problematik på grund av sjukdom som de sedan länge vetat om. Men i de flesta fall har man inte kunnat komma underfund med varför kvinnan i fallet inte blir gravid. Är det hon eller han som har fertilitetsproblem? Är det de kombinerade? Eller går det helt enkelt bara inte?

 

Jag vill vara noga med att poängtera att jag i just detta sammanhang inte tänker lägga någon större vikt vid biverkningar av det senaste massproducerade läkemedlet som större delen av världens befolkning sprutat i sig, trots att det säkerligen kommer ha liknande eftersläntrande bieffekter som definitivt kommer att påverka fertiliteten, men det utfallet kommer vi att börja se mer av först om några år. Det jag pratar om här är det faktum att fertilitetsproblem ökat mer och mer de senaste 15 åren, och mainstream och det officiella narrativet lägger locket på.

 

 

Förmodligen handlar det om en mängd olika faktorer som alla påverkar våra människokroppar på ett eller annat sätt – fertilitet är ett utav dem. Allt från psykisk stress och fysisk ohälsa, övervikt, processad mat, besprutad mat, besprutad himmel ovanför våra huvuden, förgiftat dricksvatten i våra kranar, kemikalier i våra hushålls- och hudvårdsprodukter, strålning från både skärmar i hemmet och master runtomkring oss på byggnader i både stad och på landsbygd. Listan kan göras lång. Toppa detta med att man gärna helst inte blir gravid i vad som säga vara den ”bästa” åldern att föda barn under, utan gärna väntar tills man närmar sig fyrtio, för att karriären och utlandsresorna är viktigare, och barn, ja, det kan man ju skaffa senare. Lite när man vill och lite när det passar. Även den naturligt kemiska matchningen mellan man och kvinna spelar stor roll – väljer du en partner du attraheras av eller väljer du en utefter de kriterier du satt upp? När vi går emot biologin och våra instinkter så kommer naturen och den moderna utvecklingen att straffa oss.

 

 

Tilläggas kan ju självklart även att detta med att minska populationen och rubba fertiliteten hos världsbefolkningen är en noga utstuderad plan av de som sitter uppe i de högre rummen. De rummen vi aldrig ser men där alla viktiga beslut tas. Där alla viktiga planer smids i det dolda. Man kan säga vad man vill om detta, men när självaste SVT kontaktar en av Sveriges största kvinnliga influensers för unga tjejer, och ger henne uppdraget att skapa en programserie som ska handla om varför hon valt bort att skaffa barn, ja, då kan man ju börja undra. En programserie som hyllas av kvinnor som vill göra karriär och som inte alls har någon längtan efter att bli mamma, eller av andra skäl helt enkelt inte vill ha barn. Unga tjejer är lätta att prägla och styra, så när dagens tonåringar ser dessa framgångsrika kvinnor leva ett lyxigt och härligt liv utan barn, är det klart att det lätt sätter griller i deras huvuden. En fullt frisk och fungerande människa, kvinna som man, kommer någon gång i livet att vilja ha barn. För det är biologiskt naturligt att föröka sig. Det ligger inbäddat i oss. I vårt DNA.

 

 

Men det som en gång var naturligt, börjar sakta men säkert suddas ut.

Förr i tiden skaffade man barn för att föra släkten vidare. Se på en gammal svensk bondgårdsfamilj som levde, säg, under tidigt 1900-tal. Man skaffade ett gäng ungar som hjälpte till med gården och som sedan ärvde den. Tog hand om sina gamla på äldre dar, och levde tätt ihop och gjorde saker tillsammans. Familjen var ens flock. Familjen var ett måste.

Idag är barn en accessoar. Kvinnor skräms upp i att det är farligt att föda barn. Planerar in kejsarsnitt eller väntar tills de är för gamla för att kroppen ska mäkta med. Det är girlpower att vara en barnlös karriärkvinna och det är konstigt om man som en tjej i 25-års-åldern är tvåbarnsmamma och har ett liv på landet. Man ska inte längre amma utan flaskmata är det bästa för då kan pappan vara hemma. Ungen lämnas på dagis när den är ett år och uppfostras av någon annan.

 

Barn klemas bort och blir odrägliga och bortskämda för de får allt de pekar på, och sedan sitter föräldrarna där i sina fina hus med sina dyra skärmar och sliter sitt hår.

Ingenting är naturligt längre. Speciellt inte relationen mellan man och kvinna, skapandet av familj, och sammanhållningen mellan mamma, pappa, barn.

 

 

Abort är också en grej som hyllas. Alla ska ha rätt till abort och det har nästan blivit som om man ska ha gjort en abort, bara för att visa att man är en självständig kvinna. Det börjar gapas och skrikas om att män ska vara de som går på preventivmedel, för det är minsann inte kvinnans ansvar. Vad sägs om att istället börja ta hand som sin kropp, lära sig den, räkna ut vilka dagar man är eller inte är fertil, sluta hoppa i säng med varenda person man ser på krogen, och istället börja ta ansvar för sitt liv. Detta gäller både män och kvinnor. Så kan abort vara någonting som självklart finns där men som, precis när det gäller allt annat som har med läkemedel, skolmedicin och västerländsk sjukvård att göra, används vid nödfall och kris.

 

Bara för att det finns där behöver man inte gapa och skrika om att använda det.

Precis som med så mycket annat som har med mainstream och nyheter att göra, så innehar jag den här kunskapen kring alltifrån SVT:s senaste satsning  och programmering, till vilken politiker som sa ditten eller vilken makthavare som sa datten, endast på grund av att den så kallade andra sidan av myntet, den självutnämnda vakna befolkningen, som säger sig representera den alternativa delen av landet, fyller mina flöden på sociala medier om vad som händer där ute i mainstreamvärlden. För det är det enda som tycks intressera dem: vad de andra gör och vad de andra säger, och hur dåligt det är.

 

Jag har inget intresse av att ruska om någon eller väcka den sovande Svensson ur hans slummer. Jag har inte tid med det. Vill han sova, så låt honom sova. Det rör inte mig. Det jag kan förändra är mitt eget här och nu, och genom att förändra mitt liv, så kanske jag eventuellt kan inspirera någon annan till att göra detsamma. Men annars är mitt fokus endast på mig, och de och de mina. Världen ser ut som den gör och, ja, vi är antagligen inom kort antingen på väg mot vår egen utrotning eller så blir vi utrotade.

Världen är i konstant förändring och det som en gång var naturligt är på väg att suddas ut och ersättas med någonting annat. Det vi för 500 år sedan tyckte var normalt då skulle inte komma på fråga idag, och det vi står i idag, kommer de som lever om 500 år ha glömt bort.

Mainstream kommer alltid att vara störst så länge alla bryr sig om att se åt deras håll. Svensson dyrkar dem och den alternativa sidan stör sig på dem. Genom att konstant ge både kärlek och hat så göder man dem, oavsett vilken typ av uppmärksamhet det är som riktas just dit. Vänd blicken åt ett annat håll.

 

Ja, vi kanske håller på att bli sterila. Våra kroppar börjar bli en börda för både oss själva och samhället. Våra sinnen är snart lika förgiftade som våra kroppar och vi vet varken ut eller in längre. Ja, kanske håller eliten på att sakta men säkert forma ett teknokratiskt globalistiskt samhälle där vi, som enligt en av marionettdockorna sagt, ”inte kommer att äga något men ändå vara lyckliga”. Ja, det har varit val i Sverige. Ja, den ena sidan vann. Ja, världen är uppochner, och kanske kommer den aldrig att vändas på rätsida igen. Har den ens varit på rätsida någon gång? Vad är rätt och vad är fel? Det beror helt på ur vilken synvinkel du ser saker och ting.

 

Så det enda du kan göra här och nu är att få rätsida på dig själv och ditt liv.

:Martin:Nilsson.Ofunktionella kroppar och förgiftade sinnen

SKARPTs hemsida

 

/Anji

 

Som kristen låter jag Gud bestämma.......................

 

2022 · Barn · Kärlek · Life · Vaken.se
Av Anji - 15 september 2022 23:06

 

GMO-studier folkkampanjer icke-GMO William Europa börjar med GMO nya monopol

 

https://www.vaken.se/oligarkins-nya-monopol-vart-30-000-miljarder-kronor-per-ar/

 

När levande djur har eliminerats och ersatts med patenterade växtbaserade alternativ kommer oligarkernas globala företag effektivt att kontrollera livsmedelsförsörjningen i sin helhet, och de som kontrollerar maten kontrollerar människorna.

Industriellt jordbruk är en viktig drivkraft bakom miljöförstöring och ohälsa. Denna destruktiva cykel försvaras i namn av prisvärd mat och behovet av att mätta massorna.

 

Industriellt jordbruk använder 75% av tillgänglig jordbruksmark men producerar bara 30% av maten som konsumeras globalt. Små gårdar med biologisk mångfald använder 25% av marken och ger 70% av vår kost. Om den industriella jordbruksandelen fortsätter att stiga kommer den så småningom att döda livet på hela planeten och eliminera alla möjligheter att odla mat.

 

Ökningen av falskt syntetiskt fabriksframställt kött är ett försök att återskapa samma globala kontroll över livsmedelsförsörjningen som Monsanto och andra redan uppnått genom patenterad GMO-fröutveckling.

När levande djur har eliminerats och ersatts med patenterade växtbaserade alternativ kommer de globala företagen (läs t.ex Bill Gates) effektivt att kontrollera livsmedelsförsörjningen i sin helhet, och de som kontrollerar maten kontrollerar människorna.

 

Tester avslöjar t.ex att Impossible Burger innehåller 11,3 ppb glyfosat; djurstudier visar att 0,1 ppb glyfosat kan förändra funktionen hos mer än 4 000 lever- och njurgener och orsaka organskador.

 

I flera år har jag m.fl förespråkat en ekologisk kost för att optimera vår hälsa, undvika vanliga hälsoproblem och hjälpa till att regenerera miljön.

Att välja ekologiska livsmedel minskar din exponering för bekämpningsmedel, herbicider, genetiskt modifierade (GMO) livsmedel, syntetiska livsmedelstillsatser och nanoingredienser, varav många inte framgår av innehållsdeklarationerna.

Förutom att skydda miljön och återuppbygga marken stöder inköp av ekologiskt också djurens välbefinnande och främjar den biologiska mångfalden hos växter och vilda djur samt bidrar till en lokal småskalig struktur för matförsörjning.

Tyvärr äter t.ex amerikaner inte bara en övervägande del processad mat, utan 58% av den är ultraprocessad – produkter längst ut i det ”signifikant förändrade” spektrumet som har kopplats tydligt till fetma, ohälsa och tidig död i ett antal studier.

 

 

Den s.k utvecklade världen i allmänhet äter betydande mängder bearbetad mat, och sjukdomsstatistik – den metabola pandemin avslöjar konsekvenserna av denna trend. All mat som inte är direkt från vinstocken, marken, busken, vattenkällan eller ett träd anses vara bearbetad.

 

Beroende på hur mycket förändring maten genomgår kan bearbetningen vara minimal eller signifikant. Till exempel bearbetas fryst frukt vanligtvis minimalt, medan pizza, läsk, mikrovågsmåltider och laboratorieskapade köttalternativ faller inom den ultrabearbetade kategorin. Ökningen av bearbetade och ultrabearbetade livsmedel som stapelvaror har också en till stor del dold inverkan, eftersom det hotar den övergripande livsmedelssäkerheten.

Medan ätbara trädgårdsodlingar har blivit mer populära de senaste åren, är det få som odlar sin egen mat idag och förlitar sig istället på bearbetad mat från livsmedelsbutiken, varav mycket är gjord med patenterade GMO-ingredienser.

Vem tjänar då mest på GMO-mat?

 

 

Patentinnehavarna – stora, multinationella företag som är beroende av sina aktieägare snarare än det lokalsamhälle där grödorna odlas – skördar vinsterna. Den lokalproducerade naturliga maten missgynnas.

Industrialisering av mat hotar mänsklighetens överlevnad

I en artikel i Independent Science News nyligen diskuterar den kända aktivisten Vandana Shiva, Ph.D de progressiva försöken att industrialisera det globala livsmedelssystemet med mer falska livsmedel och falskt kött och förstörelsen som oundvikligen följer.

Shiva skrev:

 

”Mat är inte en vara, det är inte ”grejer” som sätts ihop mekaniskt och artificiellt i laboratorier och fabriker. Mat är livet. Mat innehåller bidrag från alla varelser som gör matväven, och den har potential att upprätthålla och regenerera livsväven.”

”Mat har också potential för hälsa och sjukdom, beroende på hur den odlas och bearbetas … Allt är mat, allt är något annats mat” …

”Hippokrates sade: ‘Låt mat vara din medicin’. I Ayurveda, Indiens gamla livsvetenskap, kallas mat ”sarvausadha” medicinen som botar alla sjukdomar.”

Industriella livsmedelssystem har reducerat mat till en vara, till ”grejer” som sedan kan konstrueras i labb och tillverkas fabriker. I processen har både planetens hälsa och människors hälsa nästan förstörts.

 

 

”75% av den planetariska förstörelsen av mark, vatten, biologisk mångfald och 50% av utsläppen av växthusgaser kommer från industriellt jordbruk, vilket också bidrar till 75% av livsmedelsrelaterade kroniska sjukdomar.”

Det är viktigt att industrialiseringen av jordbruket, där tung användning av kemikalier är normen, denaturerar jorden, förstör dess fertilitet och inte returnerar organiskt material tillbaka till det. Som ett resultat försämrar det land och förvandlar det till öken – den fullständiga motsatsen till vad ett hälsosamt system gör.

 

Industriellt jordbruk hotar också den globala vattenförsörjningen, dehydrerar snabbare än det kan fylla på och förorenar det som finns kvar med giftiga kemikalier och överskott av näringsämnen som driver giftig algtillväxt, vilket resulterar i stora döda zoner. Växt- och djurlivsdiversitet – särskilt pollinerande insekter – decimeras också av kemisk monokultur.

 

 

När man tittar på hela den ekologiska cykeln kan man tydligt se hur industriellt jordbruk är en viktig drivkraft för progressiv förstörelse, men ändå försvaras denna destruktiva cykel i namn av prisvärd mat och behovet av att mata massorna. Även om vi verkligen behöver maximera livsmedelsproduktionen på ett överkomligt sätt, är det nuvarande systemet otroligt kortsiktigt. Även om det kan vara till hjälp i stunden, skapar dess miljöeffekter en värld där framtida generationer inte kommer att kunna odla mat eller hitta dricksvatten. Det är viktigt att inse att när matjorden är utrotad kan du inte odla mat oavsett hur många kemikalier du lägger till den.

Det kan låta som skräckinjagande överdrifter, men vi är verkligen inom en generation nära en tid då stora befolkningar kommer att utplånas, så att vi inte radikalt och snabbt ändrar kurs. Detta är ett långt större hot än klimatförändringar p.g.a några grader varmare.

 

År 2014 varnade Maria-Helena Semedo, biträdande generaldirektör för naturresurser för FN: s livsmedels- och jordbruksorganisation, att med den nuvarande takten av matjordsförstöring kommer all världens matjord att vara borta på mindre än 60 år.

 

 

I dag betyder det att vi kanske bara har cirka 55 år kvar. Vattenbrist blir också ett akut problem runt om i världen.

Vägen till noll hunger

Som noterats av Shiva, ”Biologisk mångfaldsintensivt och giftfritt jordbruk … producerar mer näring per tunnland samtidigt som planeten föryngras. Det visar vägen till ‘Zero Hunger’ …”

 

Hon påpekar också att medan industriellt jordbruk använder 75% av tillgänglig jordbruksmark, producerar det bara 30% av den mat vi faktiskt äter.

”Samtidigt ger små gårdar med biologisk mångfald som använder 25% av marken 70% av maten”, skriver hon. ”I den här takten, om andelen industriellt jordbruk och industriell mat i vår kost ökas till 45%, kommer vi att ha en död planet. En utan liv och utan mat.

 

Shiva tillägger: ”Den galna rusningen efter falsk mat och falskt kött, okunnig om mångfalden i våra livsmedel och matkulturer och den biologiska mångfaldens roll för att upprätthålla vår hälsa, är ett recept för att påskynda förstörelsen av planeten och hälsan.”

Shiva svarar på Impossible Foods försvar av GMO-soja

Vid det här laget är du förmodligen medveten om den senaste matflugan: The Impossible Burger, hyllad av många veganer och Silicon Valley-oligarker (Gates m.fl.) som svaret på miljöproblem som skylls på boskap.

Impossible Foods falska kött är tillverkat med GMO-soja, specifikt valt av företaget för sin ”hållbarhet”. Senior chef för påverkansstrategi, Rebekah Moses, sa nyligen till FoodNavigator-USA:

 

”Vi har iakttagit en enorm noggrannhet och vi är övertygade om att vi inte tar ett steg bakåt när vi använder GMO-soja när det gäller hållbarhet.”

I sin artikel i Independent Science News motbevisar Shiva företagets påstående och noterar att: ”Med tanke på att 90% av monarkfjärilarna har försvunnit på grund av Roundup Ready Crops, och vi lever genom vad forskare har kallat ett” insektsarmageddon ”, är användning av GMO-soja knappast ett” miljömässigt ansvarsfullt alternativ.”

 

 

Shiva påpekar också företagets ”totala okunnighet” om att herbicidresistenta superväxter driver användningen av allt större mängder giftigare herbicider.

Som rapporterats av St. Louis Post-Dispatch kommer 2,4-D-kopplat till cancer och endokrin dysfunktion och känt för sin driftpotential-att spridas på miljontals ytterligare tunnland jordbruksmark i USA i år. Bill Gates har köpt massor av jordbruksmark och är nu den största markägaren i USA. De globala jordbruksjättarna har även köpt upp jordbruksmark i Ukraina i storlek med hela Italiens jordbruk.

Försök att begränsa användningen av dikamba i Arkansas, som har decimerat de icke-dikambaresistenta grödorna under de senaste åren, misslyckades också, med tillsynsmyndigheter som valde att lätta på restriktionerna istället.

Shiva skriver i Independent Science News: ”I en tid då över hela världen rörelsen för att förbjuda GMO och Roundup växer, är marknadsföring av GMO-soja som” falskt kött ”vilseledande av ätaren både när det gäller hamburgarens ontologi och på påståenden om säkerhet.”

 

 

Ryssland som framtidens stora exportör av spannmål förbjuder GMO och därmed även Roundup.

Impossible Burger – en betydande källa till giftigt glyfosat

Faktum är att de senaste testerna som initierats av Moms Across America avslöjar att Impossible Burger innehåller glyfosat – en självklarhet, verkligen, med tanke på att den är gjord med GMO-soja, eftersom herbiciden integreras i hela växten och inte kan tvättas bort.

 

 

Som rapporterats av Moms Across America den 16 maj 2019: ”Det totala resultatet (glyfosat och dess nedbrytning av AMPA) var 11,3 ppb. Moms Across America testade också Beyond Meat Burger och resultaten var 1 ppb.

”Denna nya produkt marknadsförs som en lösning för” hälsosam ”kost, när i själva verket 11 ppb av glyfosat herbicidförbrukning kan vara mycket farligt. Endast 0,1 ppb glyfosat har visat sig förändra genfunktionen hos över 4000 gener i lever, njurar och orsaka allvarliga organskador hos råttor.”

 

”The Impossible Burger är gjord av GMO-soja, som har visat sig orsaka organskador i djurstudier och har visat sig skilja sig avsevärt från icke-GMO-soja.”

”De genetiskt modifierade ingredienserna i Impossible Burger, som innehåller en genetiskt modifierad jäst och genetiskt modifierade sojaleghemoglobinproteiner, varav 46 är oredovisade och otestade, är ännu mer oroande för många konsumenter än de långsiktiga hälsoeffekterna från glyfosat på grund av den rapporterade omedelbara allergiska reaktionspotentialen, vilket erkänns av tillverkaren.”

Moms Across America påpekar också att medan Impossible Foods hävdar den viktigaste ingrediensen i sitt falska kött – leghemoglobinsoja – ”har konsumerats i hundratusentals år”, har Michael Hansen, Ph.D., en senior forskare vid Consumers Union (en division för konsumentrapporter), sagt: ”Detta är kategoriskt inte sant.”

I samma artikel fortsätter Living Maxwell med att säga: ”Ett e-postmeddelande till Impossible Foods som frågar” Hur kan heme i Impossible Burger vara” identiskt ”med heme som människor har konsumerat i hundratusentals år i kött och andra livsmedel om du genetiskt konstruerar det?” har ännu inte besvarats.”

Dessutom påpekar Living Maxwell att medan företaget berättade för US Food and Drug Administration att dess soja leghemoglobin var ”väsentligen likt” proteiner som konsumeras i kött och andra grönsaker, berättar Impossible Foods nu för kunderna (på sin webbplats) att detta GMO-hem är ”identiskt” med det som finns i andra livsmedel.

 

 

Hur många GMO-ingredienser innehåller Impossible Burger?

Moms Across America varnar också för att GMO-soja kanske inte är den enda ingrediensen i Impossible Burger som bidrar till glyfosatbelastningen. Flera av ingredienserna i dess falska kött finns också i GMO-form (även om det är okänt om företaget använder GMO-källor för dem), och andra kan ”torkas” med hjälp av glyfosat strax före skörd.

 

 

Kort sagt, någon eller alla av följande ingredienser i Impossible Burger kan potentiellt vara GMO och / eller förorenade med glyfosat:

”… Sojaproteinkoncentrat … Solrosolja, naturliga smaker … Potatisprotein, metylcellulosa (eventuellt från bomull), jästextrakt, odlad dextros, livsmedelsstärkelse modifierad, soja leghemoglobin … Sojaproteinisolat, blandade tokoferoler (vitamin E) … Tiaminhydroklorid (vitamin B1), natriumaskorbat (vitamin C), niacin, pyridoxinhydroklorid (vitamin B6), riboflavin (vitamin B2), vitamin B12.”

Hypotetiskt kan ingredienserna i Impossible Burger nästan alla vara GMO, eftersom endast fyra ingredienser på listan sannolikt inte är GMO: vatten, kokosnötolja, zinkglukonat och salt.

 

 

För att citera Shiva igen: ”De senaste rättsfallen har visat kopplingarna mellan Roundup och cancer. Med uppbyggnaden av skulder relaterade till cancerfall är investeringarna i Roundup Ready GMO-soja blindhet för marknaden. Eller hoppet om att lurande konsumenter kan rädda Bayer/Monsanto.”

Köttsimulerade produkter handlar om vinst och kontroll

Shiva påpekar också en annan ”ontologisk förvirring” som specifikt rör den falska köttindustrin. Enligt Impossible Foods är GE-jäst-härledd ”heme” det som gör att Impossible Burger ”levererar den läckra explosionen av smak och arom som köttätande konsumenter längtar efter.”

 

”Jag hade trott att den växtbaserade kosten var för veganer och vegetarianer, inte köttälskare”, säger Shiva.

Det är ett rimligt antagande, utan tvekan. Men det som verkligen driver den växande falska köttindustrin är faktiskt inte ett veganskt tankesätt, snarare är det ultimata målet att ersätta riktigt kött helt och hållet med en patenterad fabriksframställd produkt.

 

Shiva skriver:

 

”Faktum är att främjandet av falska livsmedel verkar ha mer att göra med att ge nytt liv till det misslyckade GMO-jordbruket och skräpmatindustrin, och hotet mot det från det ökande medvetandet och medvetenheten överallt om att ekologisk, lokal, färsk mat är riktig mat som regenererar planeten och vår hälsa.”

Det här handlar om vinster och kontroll. De som hoppar på Fake Food Goldrush, har ingen märkbar kunskap eller medvetenhet om eller medkänsla för levande varelser, livsväven eller rollen som levande mat för att väva den webben.

”Deras plötsliga uppvaknande till” växtbaserade dieter ”, inklusive GMO-soja, är en ontologisk kränkning av mat som ett levande system som förbinder oss med ekosystemet och andra varelser och indikerar okunnighet om mångfalden av kulturer som har använt en mångfald av växter i sina dieter. ”

 

 

Kort sagt, ökningen av falskt kött är ett försök att återskapa samma globala kontroll över livsmedelsförsörjningen som Monsanto och andra uppnådde genom sin patenterad GMO-fröutveckling. Nu vill de göra samma sak med animaliska produkter, och när levande djur elimineras och ersätts med patenterade växtbaserade alternativ – precis som omsättbara arvegods och konventionella frön ersattes med patenterade frön som du måste betala för varje säsong – kommer globala megaföretag effektivt att kontrollera livsmedelsförsörjningen i sin helhet.

Som Shiva påpekar kommer ökningen och den massiva tillväxten av falska livsmedel inte att lösa något av våra problem, men kommer att ”påskynda rusningen till kollapsen” av vårt livsmedelssystem, ekologi, människors hälsa och jordbrukarnas försörjning.

 

Det skall tilläggas att det kommer att påskynda avskaffandet av personliga fri- och rättigheter eftersom den som kontrollerar maten kontrollerar folket.

Impossible Foods attackerar regenerativt jordbruk

Som man kan förvänta sig attackerar Impossible Foods direkt regenerativ jordbruk i sin impact report från 2019 och hävdar att gräsbetad boskapsuppfödning genererar högre mängder växthusgasutsläpp än kor som föds upp i koncentrerad djurfoderverksamhet (CAFO). Detta trots att nya bevis som visar att gräsbetad djurhållning faktiskt har nettonegativa utsläpp efter att alla relevanta faktorer har beaktats.

 

Enligt en livscykelanalys från tredje part – utförd av samma företag som genomförde Impossible Burgers livscykelanalys – är koldioxidavtrycket för nötkött från White Oak Pastures (en regenerativ gård) 111% lägre än konventionellt CAFO-nötkött, eftersom ”systemet effektivt fångar upp markkol och kompenserar en majoritet av utsläppen relaterade till nötköttsproduktion.”

 

 

Sammantaget,

 

inklusive enteriska utsläpp, gödselutsläpp, avskiljning av koldioxid i marken, vegetationskol, diverse jordbruksaktiviteter, slakt och transport, befanns de totala nettokolutsläppen från nötköttsproduktionen på vita betesmarker vara negativa 3,5 kilo (kg) koldioxidutsläpp per kilo färskt kött, vilket gör detta integrerade, holistiska system sex gånger mer koldioxideffektivt än den genomsnittliga CAFO-produktionsmodellen.

Samtidigt är Impossible Foods sojabaserade falska kött fortfarande en koldioxidutsläppare.

Som rapporterats av Civil Eats, medan gräsbetat nötkött har en nettokolsänka på 3,5 kg per kg färskt kött, producerar konventionella sojabönor 2 kg koldioxidutsläpp för varje kg mat, och ärtprotein (som Beyond Burger använder för sitt köttsubstitut) producerar 4 kg kol för varje kg mat.

Så hur kan fejkkött anses vara ett mer miljövänligt alternativ än regenerativt jordbruk?

 

 

Förutom att fortfarande vara en koldioxidutsläppare gör GMO-soja ingenting för att regenerera och bygga jordar, ingenting för att skydda vår insekts- och djurlivspopulation, ingenting för att öka växtdiversiteten och ingenting för att förbättra konsumenternas hälsa. Tvärtom, majs och soja, både konventionell och GMO, eliminerar gräsmarker över hela USA i den ”snabbaste takten sedan 1930-talet”, rapporterade The Washington Post redan 2013. Denna omvandling av gräsmarker och prärier till monokulturer kan faktiskt vara bland de allra värsta miljöeffekterna av alla.

 

 

Som noterats i Christian Science Monitor förbättrar prärierestaurering (som är en del av den regenerativa jordbruksmodellen) ”vattenretention och binder kol i jorden.”

Förstå skalbarheten i regenerativt jordbruk

När de konfronterades med avvikelsen och bad om en kommentar sa en talesperson för Impossible Foods till Civil Eats att de ”försöker öka medvetenheten om att gräsbetad, omfattande produktion helt enkelt inte är skalbar.” Bortsett från att kringgå frågan är detta påstående inte heller fast förankrat i verkligheten.

White Oaks Pastures ägare Will Harris sa till Civil Eats: ”White Oak Pastures kommer aldrig att bli ett multinationellt företag. Det kommer aldrig att finnas en verkligt regenerativ, human, rättvis gård som kommer att skalas till en nationell nivå – mycket mindre multinationell. Istället borde varje landsbygdslän i alla 50 stater ha en White Oak Pastures eller två. Så var det förr.”

Med andra ord får man inte blanda ihop regenerativt jordbruk med den industriella jordbruksmodellen där ett litet antal globala företag producerar en majoritet av livsmedlen baserat på patent och monopol.

 

 

Den regenerativa modellen kräver en ökning av antalet gårdar, inte en ökning av antalet nötkreatur som odlas per gård. Detta har också civila och lokala samhällsfördelar som är svåra att sätta en riktig prislapp på.

Som svar på Impossible Foods grundlösa attack på regenerativt jordbruk har Harris utfärdat en öppen inbjudan till Impossible Foods tjänstemän att besöka hans gård för att få en grundlig förståelse för hur regenerativt bete faktiskt fungerar.

Gödselindustrin är en stor utsläppare av metan

 

I relaterade nyheter har ny forskning också funnit att gödselindustrin i USA släpper ut hela 29 gigagram metan per år – över 100 gånger mer metan än tidigare branschuppskattningar på 0,2 gigagram per år.

Utsläppen från enbart gödselindustrin är också tre gånger högre än Naturvårdsverkets (EPA) uppskattning för alla metanproducerande industrier tillsammans, som man hävdar producerar 8 gigagram metan per år. Anledningen till så höga metanutsläpp från gödselindustrin är att den använder naturgas (som till stor del är metan).

 

 

Kost är en avgörande faktor för hälsa och livslängd

Alla som är vilseledda nog att tro att de kan leva ett långt, hälsosamt liv som upprätthålls av syntetiska kemikalier, giftiga korn (konventionella eller GMO-korn förorenade med bekämpningsmedel och herbicider) och falskt kött som härrör från nämnda giftiga korn kommer sannolikt förr eller senare att få ett obehagligt uppvaknande.

 

Även om man kan argumentera på obestämd tid om vilken typ av diet som är bäst, finns det helt enkelt inget argument mot att riktig mat är bättre för människokroppen än en syntetisk och giftig. Varje påstående om motsatsen kan säkert ignoreras som ett PR-knep. Så om du bryr dig om din hälsa och ditt välbefinnande behöver du helt enkelt göra riktig mat till en hög prioritet. Kom igång genom att tänka på följande riktlinjer:

Fokusera på råa, färska livsmedel och undvik så många bearbetade livsmedel som möjligt (om det kommer i en burk, flaska eller förpackning och har en ingrediensförteckning bearbetas den).

 

 

Byt ut läsk och andra sötade drycker med rent, filtrerat vatten.

 

Handla av livsmedelsbutiker i närområdet där de flesta av de hela livsmedlen finns, såsom kött, frukt, grönsaker, ägg och ost. Inte allt i närområdet är hälsosamt, men du kommer att undvika många av de ultrabearbetade livsmedlen på detta sätt.

Variera hela maten du köper och hur du äter dem. Till exempel är morötter och paprika välsmakande doppade i ekologisk hummus. Du får crunch av grönsaken och den släta konsistensen av hummus för att tillfredsställa din smak, din hjärna och din fysiska hälsa.

 

Stress skapar ett fysiskt sug efter fett och socker som kan driva ditt beroendeframkallande, stressätande beteende. Om du kan känna igen när du blir stressad och hitta ett annat sätt att lindra känslorna kommer dina matvanor sannolikt att förbättras.

Lars Bern, fritt efter Mercola

Originaltext: anthropocene.liveOligarkins nya monopol värt 30 000 miljarder kronor per år

 

 

/Anji

Presentation

Omröstning

Läser du bibeln? Tycker du om Bibeln? Tror du på Gud?
 Ja, den är sann.
 Nej, det gör jag inte
 Ja, varje dag tror jag

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards