Han  lever

Direktlänk till inlägg 4 maj 2024

VÅRDINDUSTRIN. En sjuklig värld!! /ARTIKEL/ INGA ANNONSER TACK!!!!

Av Anji - Lördag 4 maj 21:55

Stefan Whilde: Frederick Gates lönsamma affärside för “våldsamma läkemedel” och en sjuklig värld

Historia

PUBLICERAD 1 MAJ 2024
Frederick Taylor Gates, Andrew Carnegie, John D. Rockefeller och Abraham Flexner, arkivbilder
Frederick Taylor Gates, Andrew Carnegie, John D. Rockefeller och Abraham Flexner, arkivbilder. Montage: NewsVoice
 

Stefan Whilde beskriver i denna historiska krönika uppkomsten till allopatisk medicin och “våldsamma läkemedel”, ett lönsamt samarbete mellan John D Rockefeller, Frederick Gates, Andrew Carnegie och Abraham Flexner som startade tidigt 1900-tal.

 

Frederick T. Gates var baptistprästen som skulle bli John D Rockefellers ekonomiske rådgivare. Han föddes 1853 och var son till Granville (också baptistpräst) och Sarah Jane Gates. Efter grundskolan utbildade han sig till lärare och därefter till pastor, men på fritiden slukade han litteratur om historia, sociologi, ekonomi och medicin. Han blev alltmer besatt av medicinska frågor och av smittsamma sjukdomar.

 

Enligt Frederick Taylor Gates låg framtiden, den ekonomiska såväl som den farmakologiska, i syntetiska läkemedel och ett medicinskt monopol.

1889 lärde han känna Rockefeller. Tre år senare var Rockefeller övertygad om att han behövde professionell ekonomisk rådgivning och från den dagen och under lång tid framöver hade Gates ett stort inflytande över Rockefeller och Rockefellers tillgångar, vilket skulle få en förödande effekt på utvecklingen av hälsoklimatet under hela 1900-talet och fram till vår tid.

När Rockefeller bad Gates skänka en stor summa pengar till homeopatisk läkekonst – det rörde sig om flera miljoner dollar från Rockefellers fonder – gav Gates istället pengarna till allopatin; det som i dag kallas för skolmedicin

 

Flexnerrapporten

Miljardärerna John D Rockefeller och Andrew Carnegie finansierade Abraham Flexners rapport, den så kallade Flexnerrapporten, som presenterades för och röstades fram av den amerikanska kongressen 1910.

Rapporten drev bland annat fram beslutet att alla läkekonster och behandlingsmetoder förutom allopatin (den så kallade skolmedicinen) skulle klassas som kvacksalveri samt att all läkarutbildning skulle begränsas till att bara omfatta studier av syntetiska läkemedel.

 

Det var där pengarna fanns att tjäna för läkemedelsindustrin och för investerare som Rockefeller och Carnegie.

Rockefeller såväl som Carnegie konsulterade homeopatiska läkare för egen räkning, främst homeopaten Mary Bell Brown som hade mottagning i New York och som under en period var vice ordförande i American Institute of Homeopathy. Gates ogillade skarpt de båda miljardärernas personliga stöd till homeopatin, men kunde inte göra mycket åt det.

 

 

Det vilade en nästan charmig naivitet över Rockefeller och Carnegie, trots att båda två sågs som hårda, obevekliga affärsmän. Denna komplexitet utnyttjade Frederick Gates och Abraham Flexner till egen fördel.

För Gates och Flexner handlade allt om pengar och smarta investeringar. Flexner hade dessutom en revansch att utkräva – han var en tämligen misslyckad akademiker som ville sätta sitt märke i historieböckerna genom att reformera den amerikanska skolan. Som enda barnet med vidareutbildning (i en skara om nio syskon) hade han mycket att bevisa och leva upp till.

 

Frederick Gates fascination för våldsamma läkemedel

Gates var fascinerad av tanken på att utrota sjukdomar med våldsamma ”läkemedel”, i samma anda som krigföring. Utan mänskliga aspekter eller hänsyn till att vi människor är organiska varelser bearbetade Gates sin arbetsgivare om fördelarna med ett brett ”filantropiskt” arbete inom området medicin.

Våldsamma läkemedel skapar ju dessutom nya sjukdomstillstånd vilket rent affärsmässigt är en oslagbar idé. Kundunderlaget (patienter) tar aldrig slut.

1914 bildade Gates China Medical Board i syfte att omvända de ”hedniska” kineserna och lära dem lite om modern läkarvetenskap. Knappt tio år senare bad han styrelsen för Rockefeller Foundation att investera 265 miljoner dollar i projektet, men styrelsens experter på Kina och kinesisk medicin sa tvärt nej och från den dagen marginaliserades Gates allt mer. Han dog i lunginflammation 1929.

 

Text av Stefan Whilde, författare, homeopat, grundare av och lärare i Whildes Homeopatiska Skola

 

 

/Anji                  Läs gärna en gång till om detta ovan!

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Fredag 17 maj 23:44

    https://newsvoice.se/2024/05/amerikanska-karnvapnen/   SVERIGE När kommer amerikanska kärnvapnen till Sverige Ulf Kristersson? Analys: "Stödet till Ukraina är existentiellt" säger Ulf Kristersson, men det är även amerikanska kärnv...

Av Anji - Torsdag 16 maj 20:11

  Frälsningens två steg, och att gå hela vägen:       /Anji     Foto  Anji     ...

Av Anji - Torsdag 16 maj 01:16

    HÄLSOLIV!  Äter du nyttigt?  Detta skyddar ditt hjärta m m:   Grönsaker kan ha skyddande effekter mot hjärt-kärlsjukdom. Det visar en ny svensk studie. Det gäller dock inte alla grönsaker, utan en viss typ.Foto: Alexander Raths / Shu...

Av Anji - Tisdag 14 maj 20:12

  https://www.vaken.se/ultraprocessad-mat-som-frukostflingor-snacks-glass-chips-och-fardiglagat-ger-dig-cancer-och-infarkt/   Ultraprocessad mat som frukostflingor, snacks, glass, chips och färdiglagat ger dig cancer och infarkt 2024-05-...

Av Anji - Söndag 12 maj 23:28

  Lita på Gud i allt     1 Sam 2:35 Men jag ska låta en trogen präst träda fram åt mig. Han ska göra det som är i mitt hjärta och min själ. Åt honom ska jag bygga ett hus på fast grund, och han ska ständigt vandra inför min smorde...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards