Han  lever

Direktlänk till inlägg 5 juni 2024

VILL DU ÄTA INSEKTSMJÖL?? LÄS ARTIKELN/ PLANERAS

Av Anji - Onsdag 5 juni 00:46

  

insektsmjöl insektsmjöl i populära livsmedel

Ny studie rekommenderar att dölja insektsmjöl i populära livsmedel

 

Experter rekommenderar att dölja insektsmjöl i populära livsmedelsprodukter, eftersom det blir tydligt att övervinna ”äckelfaktorn” associerad med insekter är för mycket för västerländska konsumenter.

En rapport som presenterades vid den senaste Europeiska kongressen om fetma i Venedig, Italien, avslöjade att endast 13 % av vuxna i Storbritannien angav att de var villiga att konsumera insekter regelbundet, medan 47 % sa att de inte skulle göra det under några omständigheter.

Forskarna fann att uppfattningarna om att äta insekter generellt var negativa, med deltagare som förväntade sig lägre nivåer av njutning och smak jämfört med annan mat.

 

Forskarna upptäckte dock att genom att införliva insektsmjöl i bearbetade livsmedel som bröd, pasta och pizza, kunde man hjälpa till att övervinna känslor av avsky kopplade till att äta insektsprodukter.

Insektsmjöl läggs redan till produkter som energibars och snacks.

 

”Äckelfaktorn associerad med att äta hela insekter kan övervinnas

genom att införliva insektsmjöl i bearbetade livsmedel.

Detta har framgångsrikt gjorts med risprodukter berikade

med syrs- eller gräshoppsmjöl i andra delar av världen,”

säger medförfattaren Dr. Maxine Sharps från De Montfort University

i ett pressmeddelande.

 

Förespråkare för att konsumera insekter hävdar att de har en fördelaktig makronäringsprofil, då de är en rik proteinkälla, och att de kan odlas med ett mycket mindre miljöavtryck än traditionella djurbaserade proteinkällor. De hävdar också att befolkningsprognoserna innebär att det helt enkelt inte kommer att vara möjligt att försörja en världsbefolkning på 10 miljarder människor med animaliska livsmedel.

”Om insekter ska bli en mainstream del av den västerländska kosten, är äckelfaktorn en av de viktigaste utmaningarna att övervinna. Till slut kanske vi inte har något val med klimatförändringar och förväntad global befolkningstillväxt,” tillade Dr. Sharps.

Den så kallade industrin för ”alternativa proteiner” möter hårt motstånd, inte bara från konsumenter som inte vill konsumera produkter som ”växtbaserat kött” och insekter, utan också från lagstiftare.

 

Två amerikanska delstater, Florida och Alabama, har nu förbjudit labbodlat kött, och två andra delstater överväger också förbud.

 

Efter att ha undertecknat lagen i Florida, sade guvernör Ron DeSantis att hans mål var att skydda statens ”livliga jordbruksindustri” mot globalistiska eliter som vill skylla traditionellt jordbruk, särskilt djurhållning, för att orsaka klimatförändringar.

”Vad vi skyddar här är industrin mot människans handlingar, mot en ideologisk agenda som vill utpeka jordbruket som problemet, som använder saker som boskapsskötsel som att förstöra vårt klimat,” sade DeSantis.

 

”Det här kommer att vara människor som predikar för oss andra om saker som global uppvärmning, de kommer att säga att du inte kan köra ett fordon med förbränningsmotor, de kommer att säga att jordbruk är dåligt, medan de flyger till Davos i sina privata jetplan.”

 

Trots sin status som en officiell ”framtidens mat” har labbodlat kött drabbats av ihållande skandaler och alltmer pessimistiska bedömningar av dess potential, då det blir tydligt att teknologin kanske inte är skalbar och till och med kan vara betydligt sämre för miljön än de animaliska produkter den är avsedd att ersätta.

 

infowars.comNy studie rekommenderar att dölja insektsmjöl

i populära livsmedel

 

/Anji

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Måndag 24 juni 09:21


  Globalisternas statskupp   Hans Erixon berättar ingående om globalistgruppen World Economic Forum, som är de internationella finansintressenas mest inflytelserika organisation i världen. WEF arbetar även med självaste FN och hjälper till...

Av Anji - Söndag 23 juni 21:11


  https://swebbtv.se/w/oYDgWxbAEVZojNdy6wUpYc   INNEHÅLL:   I denna Omvärldsanalys samtalar programledare Mikael Willgert med politiske och vetenskaplige kommentatorn Lars Bern om bl.a. följande frågor: • Reuters har publicerat en arti...

Av Anji - Lördag 22 juni 13:49

    https://www.vaken.se/statlig-entreprenor-avslojar-planering-av-lonsamma-dodliga-injektioner/     Dr. David Martin redogör för USA:s regerings långsiktiga plan att utveckla och släppa covidviruset, samt avslöjar ledtrådar om att globalis...

Av Anji - Fredag 21 juni 14:24


    Foto. Swebbtv grafik FacebookXMessageEmailCopy LinkDela Det är Europas politiska ledare som hotar de egna länderna genom sin allt närmare relation till USA. Det hävdar nu Rysslands president Vladimir Putin. Det är inte Ryssland som h...

Av Anji - Torsdag 20 juni 21:19


Regeringen: “DCA-avtalet planeras träda i kraft i augusti” KRIG & FREDRegeringen kan i och med riksdagens beslut att godkänna DCA-avtalet (Defence Cooperation Agreement) mellan Sverige och USA fatta beslut om och genomföra...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards