Han  lever

Direktlänk till inlägg 5 juni 2024

Prepping? Förvaring/ Kött- hur gör man...? se nedan

Av Anji - Onsdag 5 juni 23:40


Saltning av kött

Prepping-guide: Saltning av kött för långtidsförvaring

 

Livsmedelskonservering är en viktig färdighet för preppers och överlevnadsexperter.

 

Det finns många metoder för livsmedelskonservering, men en traditionell metod som har stått sig genom tiderna är saltning eller härdning.

Saltning har använts i århundraden för att förbereda mat som ska förbli ätbar under längre perioder, särskilt när kylning och moderna konserveringsmetoder ännu inte var tillgängliga. Saltning har djupa rötter i människans historia. Innan kylskåpets uppfinning behövde människor sätt att lagra mat.

 

Tidiga civilisationer, inklusive grekerna och romarna, upptäckte att salt kunde hjälpa till att bevara fisk, kött och grönsaker.

Processen med saltning eller härdning innebär att belägga eller blötlägga mat i mycket salt, en ingrediens som hämmar tillväxten av bakterier och bromsar förruttnelseprocessen.

Under medeltiden blev salt en värdefull handelsvara och det kallades ofta för ”vitt guld.” Salt användes inte bara för att bevara mat utan också som en handelsmetod.

Saltens betydelse för att bevara mat blev mer uppenbar under långa sjöresor, där saltade förråd säkerställde att sjömän kunde äta i månader.

 

 

Fördelar med saltning/härdning för prepping och överlevnad

Saltning som en metod för livsmedelskonservering är avgörande för alla som vill förbereda sig för nödsituationer.

 

 

Här är några av fördelarna med saltning:

Förlängd hållbarhet

Saltning kan avsevärt förlänga hållbarheten på livsmedel som olika typer av kött. Denna metod för livsmedelskonservering hjälper till att säkerställa en pålitlig källa till näring under nödsituationer eller överlevnadssituationer.

 

 

Portabilitet

Saltade livsmedel är vanligtvis mer portabla än färska, vilket gör dem idealiska för en ”bug-out”-väska eller ett nödpaket.

Minskad beroende av modern teknik

När det uppstår en krissituation och strömavbrott, kan traditionella konserveringsmetoder som saltning hjälpa till att minska beroendet av modern teknik som kylskåp och frysar.

 

Varierad kost

Med en mängd olika saltade livsmedel kan du upprätthålla en mer varierad kost och säkerställa att du får i dig viktiga näringsämnen under en längre period.

 

Tips för att salta själv

Att salta kött och andra livsmedel hemma är ett utmärkt sätt att utöka ditt överlevnadslager. Enkelt men effektivt, saltning kan förlänga hållbarheten på kött, fisk eller grönsaker.

Tänk på att tiden det tar att fullständigt härda maten genom saltning kan variera beroende på olika faktorer, såsom typen av mat som härdas, storleken på bitarna och koncentrationen av salt som används.

 

För kött som nötkött eller fläsk är en allmän tumregel att tillåta ungefär en dags härdningstid för varje tum (2,54 cm) i tjocklek. Större köttstycken kan kräva en längre härdningsperiod.

Eftersom fisk är mer ömtålig, kräver den ofta mindre tid, vanligtvis från några timmar till ett par dagar.

Grönsaker kan ha en kortare härdningstid, från några timmar till en dag.

Övervaka alltid maten under härdningsprocessen och justera tiden baserat på personlig preferens och önskad saltmängd. Följ ett pålitligt recept vid saltning av mat för att säkerställa matsäkerhet och kvalitet.

 

Här är de grundläggande stegen för egen saltning:

Välj rätt salt

Välj högkvalitativt, icke-joderat salt för bästa resultat. Det är bäst att använda kosher salt eller havssalt utan tillsatser för härdning.

Du kan också prova att använda laboratorietestat rosa Himalayasalt för saltning.

Förbered maten

Skär köttet, fisken eller grönsakerna i mindre bitar för jämn saltning.

Använd pappershanddukar för att ta bort överflödigt fett eller fukt, vilket kan orsaka förruttnelse.

Täck med salt

Lägg ett jämnt lager salt i botten av din behållare, tillsätt ett lager mat och täck det noggrant med ett annat lager salt. Upprepa processen tills all mat är täckt.

 

Förvarning

När du är klar, förvara den saltade maten på en sval, torr plats. Att förvara saltat kött i en mörk miljö hjälper till att bibehålla kvaliteten på den konserverade maten.

Kontrollera och rotera

Precis som andra livsmedel i ditt lager måste saltat kött regelbundet kontrolleras för tecken på förruttnelse.

Om det behövs, rotera bitarna och tillsätt mer salt.

naturalnews.comPrepping-guide: Saltning av kött för långtidsförvaring

 

 

/Anji


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Måndag 24 juni 09:21


  Globalisternas statskupp   Hans Erixon berättar ingående om globalistgruppen World Economic Forum, som är de internationella finansintressenas mest inflytelserika organisation i världen. WEF arbetar även med självaste FN och hjälper till...

Av Anji - Söndag 23 juni 21:11


  https://swebbtv.se/w/oYDgWxbAEVZojNdy6wUpYc   INNEHÅLL:   I denna Omvärldsanalys samtalar programledare Mikael Willgert med politiske och vetenskaplige kommentatorn Lars Bern om bl.a. följande frågor: • Reuters har publicerat en arti...

Av Anji - Lördag 22 juni 13:49

    https://www.vaken.se/statlig-entreprenor-avslojar-planering-av-lonsamma-dodliga-injektioner/     Dr. David Martin redogör för USA:s regerings långsiktiga plan att utveckla och släppa covidviruset, samt avslöjar ledtrådar om att globalis...

Av Anji - Fredag 21 juni 14:24


    Foto. Swebbtv grafik FacebookXMessageEmailCopy LinkDela Det är Europas politiska ledare som hotar de egna länderna genom sin allt närmare relation till USA. Det hävdar nu Rysslands president Vladimir Putin. Det är inte Ryssland som h...

Av Anji - Torsdag 20 juni 21:19


Regeringen: “DCA-avtalet planeras träda i kraft i augusti” KRIG & FREDRegeringen kan i och med riksdagens beslut att godkänna DCA-avtalet (Defence Cooperation Agreement) mellan Sverige och USA fatta beslut om och genomföra...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards