Han  lever

Direktlänk till inlägg 7 juni 2024

Strålsäkerhetsmyndigheten förespråkar försiktighet vid användning av mobiltelefon

Av Anji - Fredag 7 juni 19:52

 

Strålsäkerhetsmyndigheten förespråkar försiktighet vid användning av mobiltelefon

https://newsvoice.se/2024/06/stralsakerhetsmyndigheten-anvandning-av-mobiltelefon/

 

Strålsäkerhetsmyndigheten förespråkar försiktighet vid användning av mobiltelefon


PUBLICERAD IGÅR 0:09
 - EXTERN SKRIBENT
Företaget RTK har skydd mot strålning
Företaget RTK har skydd mot strålning.
 

En stor del av befolkningen använder mobiltelefon regelbundet. Det många inte vet är att Strålsäkerhetsmyndigheten på sin egen hemsida (som man hittar om man gräver djupt) förespråkar försiktighet vid användning av mobiltelefon och att du håller ut telefonen från kroppen under samtal.

Mobiltelefonen avger strålning som kan vara skadlig för hälsan. Man kan inte se det, smaka eller lukta på det, men den ständigt ökande så kallade “elektromagnetiska” strålningen är en av de största miljöpåverkande i industriländer.

Nya antenner och sändare dyker upp dagligen, även i Sverige. I det tysta pågår ett tyst krig mellan forskningsmiljöer och industrin om hur mycket strålning människor faktiskt tål.

Vårt råd är att minska mängden tid du använder din mobiltelefon. Genom att inte ha internetanslutningar med wifi eller mobildata påslagna, så minskar uppkopplingstiden avsevärt. Med en surfkabel så kan du surfa helt utan strålning.

Dessutom är en Ethernet-anslutning vanligtvis snabbare än en wifi-anslutning och ger större tillförlitlighet och säkerhet. Strålningsreducerande hörlurar s.k Airtubes minskar strålningen med 99%.

Skicka SMS, använda högtalarfunktionen eller trådbunden handsfree om du måste prata. Stäng av den på natten (väckarklockan fungerar fortfarande).

Om du pratar mycket i din mobiltelefon och inte kan använda högtalare är vår absolut bästa rekommendation att använda trådbundna Air-Tubes som leder ljudet i en luftslang (ingen kabelanslutning direkt till huvudet). Här ger vi fler tips!

I video får du lära dig hur du kan minska din exponering av elektromagnetisk strålning från mobil och surfplatta.

 

 

Video: RTK på Youtube

 

Skulle inte myndigheterna lägga strängare restriktioner på användningen av utrustning som avger elektromagnetisk strålning om det vore skadligt?

Strålskyddsmyndigheten, som är vår myndighet för elektromagnetisk strålning, gör inga egna bedömningar av gränsvärden och hälsorisker. Strålskyddsföreskrifterna föreskriver att svenska riktlinjer och gränsvärden ska följa rekommendationerna från en privat tysk stiftelse som heter ICNIRP.

 

Denna organisation baserar sina bedömningar endast på strålningens värmeeffekter. Långtidseffekter av strålning betonas inte. Europarådet har bedömt risker och hälsoeffekter utifrån andra biologiska effekter och rekommenderar betydligt lägre gränsvärden än ICNIRP.

 

De ifrågasätter också att myndigheterna anförtror fastställandet av gränsvärden åt en privat stiftelse som också misstänks ha starka kopplingar till försvaret, mobil- och elektronikindustrin.

 

Det finns otaliga forskningsrapporter som visar att det kan finnas negativa biologiska effekter från elektromagnetiska fält som är mycket svagare än de gränsvärden som Strålskyddsmyndigheten administrerar.

Ser vi till andra biologiska effekter av strålningen än vävnadsuppvärmningen så hittar vi skadliga effekter i nivåer som är etthundratusen gånger lägre än nuvarande gränsvärden.

 

Om du vill bekanta dig med den forskning som finns tillgänglig idag kan du söka på Pubmed.govEuropaem.euBioinitiative.org och Powerwatch.org.uk. Här hittar du tusentals expertgranskade forskningsrapporter som tyder på att de nuvarande gränsvärdena är alldeles för högt satta.

 

Du kan enkelt mäta och skydda dig mot strålning med rätt utrustning. Kolla in vårt utbud i ONLINESHOPEN.

 

 

/Anji

2024 · El · Hälsa · Life · Sverige
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Måndag 24 juni 09:21


  Globalisternas statskupp   Hans Erixon berättar ingående om globalistgruppen World Economic Forum, som är de internationella finansintressenas mest inflytelserika organisation i världen. WEF arbetar även med självaste FN och hjälper till...

Av Anji - Söndag 23 juni 21:11


  https://swebbtv.se/w/oYDgWxbAEVZojNdy6wUpYc   INNEHÅLL:   I denna Omvärldsanalys samtalar programledare Mikael Willgert med politiske och vetenskaplige kommentatorn Lars Bern om bl.a. följande frågor: • Reuters har publicerat en arti...

Av Anji - Lördag 22 juni 13:49

    https://www.vaken.se/statlig-entreprenor-avslojar-planering-av-lonsamma-dodliga-injektioner/     Dr. David Martin redogör för USA:s regerings långsiktiga plan att utveckla och släppa covidviruset, samt avslöjar ledtrådar om att globalis...

Av Anji - Fredag 21 juni 14:24


    Foto. Swebbtv grafik FacebookXMessageEmailCopy LinkDela Det är Europas politiska ledare som hotar de egna länderna genom sin allt närmare relation till USA. Det hävdar nu Rysslands president Vladimir Putin. Det är inte Ryssland som h...

Av Anji - Torsdag 20 juni 21:19


Regeringen: “DCA-avtalet planeras träda i kraft i augusti” KRIG & FREDRegeringen kan i och med riksdagens beslut att godkänna DCA-avtalet (Defence Cooperation Agreement) mellan Sverige och USA fatta beslut om och genomföra...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards