Han  lever

Direktlänk till inlägg 10 juni 2024

Orsakar glyfosat en massiv ökning av autism i USA?

Av Anji - Måndag 10 juni 15:14

 

gmo människan steril March Against Monsanto GMO-majs genmodifierade Hawaii-ö GMO-förbud bioteknikindustrins Monsantoanställd Monsantos Polen förbjuder organrubbningar slutet för mänskligheten spannmål glyfosat och cancer i skadestånd indisk bonde oundvikligt

Orsakar glyfosat en massiv ökning av autism i USA?

 

En ny studie föreslår att exponering för glyfosat kan vara en nyckelfaktor i autismepidemin som sveper över USA. Glyfosat är den aktiva ingrediensen i Roundup, ett av de mest populära ogräsmedlen i världen.

 

I stora drag föreslår forskarna att autism bör ses som ett PIN1-brist-syndrom, där ett nyckelämne för neurologisk utveckling och hälsa (PIN1) hämmas. Den naturliga föreningen melatonin är avgörande för produktionen av melatonin eftersom den hämmar ett ämne som kallas DAPK1, vilket i sin tur hämmar PIN1.

 

Ny forskning har visat att glyfosat hämmar kroppens produktion av melatonin, vilket gör glyfosat till en stark kandidat för att orsaka många av autisms mest karakteristiska symtom, inklusive ”ökad dendritisk spinndensitet, saknad eller tunn corpus callosum och minskad bentäthet.”

 

Sedan 1974 har det uppskattats att minst 1,6 miljarder kg glyfosat har använts i USA, eller ungefär 20% av den totala globala användningen av kemikalien.

En studie från 2022 visade att 81,2% av amerikaner över 6 år har detekterbara nivåer av glyfosat i urinen.

Autismfrekvensen har skjutit i höjden i USA under de senaste decennierna. För närvarande diagnostiseras 1 av 36 barn i USA med autism, jämfört med 1 av 150 barn för bara 20 år sedan.

Några möjliga faktorer som har föreslagits för att förklara ökningen inkluderar bättre medvetenhet och screening för tillståndet, förändringar i diagnostiska kriterier samt miljömässiga eller genetiska faktorer.

 

Författarna till den nya studien varnar för att användningen av glyfosat bör ”begränsas” så att dess effekter kan undersökas ordentligt.

 

”Med tanke på den hotfulla ökningen av förekomsten av autism som nu sker över hela världen, anser vi att det är absolut nödvändigt att distributionen och användningen av glyfosat omedelbart begränsas, medan mekanismerna bakom dess potentiella koppling till autism – och möjligen en rad andra sjukdomar – definitivt kan bekräftas eller uteslutas genom ytterligare detaljerad forskning.”

 

Glyfosat har redan kopplats till cancer, hormonstörningar och fetma.

Roundup tillverkades tidigare av Monsanto, tills Bayer köpte företaget 2016 för 66 miljarder dollar.

 

Bayer har ställts inför tiotusentals stämningar till en kostnad av miljarder dollar på grund av de skadliga effekter som tillskrivs användningen av Roundup-produkter.

infowars.comOrsakar glyfosat en massiv ökning av autism

 

 

https://www.vaken.se/orsakar-glyfosat-en-massiv-okning-av-autism-i-usa/

 

 

/Anji


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Måndag 24 juni 09:21


  Globalisternas statskupp   Hans Erixon berättar ingående om globalistgruppen World Economic Forum, som är de internationella finansintressenas mest inflytelserika organisation i världen. WEF arbetar även med självaste FN och hjälper till...

Av Anji - Söndag 23 juni 21:11


  https://swebbtv.se/w/oYDgWxbAEVZojNdy6wUpYc   INNEHÅLL:   I denna Omvärldsanalys samtalar programledare Mikael Willgert med politiske och vetenskaplige kommentatorn Lars Bern om bl.a. följande frågor: • Reuters har publicerat en arti...

Av Anji - Lördag 22 juni 13:49

    https://www.vaken.se/statlig-entreprenor-avslojar-planering-av-lonsamma-dodliga-injektioner/     Dr. David Martin redogör för USA:s regerings långsiktiga plan att utveckla och släppa covidviruset, samt avslöjar ledtrådar om att globalis...

Av Anji - Fredag 21 juni 14:24


    Foto. Swebbtv grafik FacebookXMessageEmailCopy LinkDela Det är Europas politiska ledare som hotar de egna länderna genom sin allt närmare relation till USA. Det hävdar nu Rysslands president Vladimir Putin. Det är inte Ryssland som h...

Av Anji - Torsdag 20 juni 21:19


Regeringen: “DCA-avtalet planeras träda i kraft i augusti” KRIG & FREDRegeringen kan i och med riksdagens beslut att godkänna DCA-avtalet (Defence Cooperation Agreement) mellan Sverige och USA fatta beslut om och genomföra...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards