Han  lever

Alla inlägg den 27 juni 2024

Av Anji - Torsdag 27 juni 20:35

SVÄLT


Bönder i Idaho

Bönder i Idaho bötfälls med 300 dollar per acre för att vattna grödor – konstruerad svält på gång

 

Bönder i Idaho protesterar mot statens orimliga och katastrofala vattenbegränsningsorder som hotar deras existens. Idaho Department of Water Resources har

 

utfärdat en omfattande begränsningsorder som påverkar tiotals miljoner acres jordbruksmark över hela delstaten. Staten hotar oberoende bönder med böter på 300 dollar per acre för att vattna sina grödor med sina egna brunnar.

 

Detta sker vid en tidpunkt då vattenresurserna är stabila över hela delstaten, vilket tyder på en medveten strategi för att sabotera oberoende bönder, samtidigt som man konstgjort orsakar vattenbrist som kommer att drabba hö-, potatis- och mjölkgårdar över hela delstaten. Dessa orimliga begränsningsorder kommer att slå sönder försörjningen för otaliga bönder, vilket kommer att få en kedjereaktion genom Idahos ekonomi och driva upp matpriserna över hela USA.

 

Detta är en konstruerad svält, och statliga ledare måste agera för att stoppa sabotaget.

Lokala bönder hotas med avstängning av vatten över 500 000 acres

Christopher, en lokal bonde, talade om problemet i en ny viral video.

 

”De vill att vi stänger av vårt vatten,” utropar han och förklarar hur detta mandat påverkar inte bara hans gård, utan potentiellt 500 000 acres jordbruksmark i hela delstaten.

Christophers gårdar är vanligtvis beroende av ytvatten, men de använder också tre av sina åtta brunnar årligen. Han beskrev hur bönderna effektivt använder brunnarna, även under torktider. År 2021 var nederbördsnivåerna låga i hela Idaho och bönderna kunde inte återföra ett överskott av vatten tillbaka till akvifären. Sedan dess har vattennivåerna återhämtat sig, men det har inte stoppat Twin Falls Canal Company och Department of Water Resources från att vidta åtgärder för att begränsa vad bönderna kan använda i framtiden.

Bönder som inte följer begränsningarna kommer att bötfällas med 300 dollar per acre. Detta skulle vara katastrofalt för höodlingar, vilket skulle tvinga dem att stänga nästan omedelbart.

 

Förlusten av hö kommer att skada mjölkgårdar över hela delstaten och driva upp priserna på djurfoder. Potatisodlarna kanske kan ha råd med böterna till en början, men begränsningarna kommer så småningom att förlama deras gårdars produktivitet och effektivitet, vilket leder till oundvikliga stängningar under det kommande decenniet. De kedjeeffekter som detta skapar kommer att kännas från underhållsteam, till lastbilschaufförer och foderskärande företag.

 

 

Vattenkrig i Idaho hotar jordbruk och driver upp matpriserna i hela USA

Krisen har sitt ursprung i ett avtal som ingicks 2015 mellan Twin Falls Canal Company och grundvattenanvändare. Detta avtal, som var utformat för att hantera vattenanvändningen i ljuset av minskande resurser, har nu nått sin spets. På grund av ett underskott på 74 000 acre-foot vatten 2021, förvärrat av en svår torka, har Canal Company åberopat sina seniora vattenrättigheter, vilket tvingar juniora vattenrättsinnehavare — som Christopher och hans medbönder — att bära huvuddelen av bristen.

 

Konsekvenserna är förödande. I Bingham County, ett område känt för sin omfattande potatisproduktion, är nästan 150 000 acres planerade för begränsning. Bingham County ensam kan förlora upp till 400 miljoner dollar i resurser. Detta hotar inte bara Idahos status som en ledande producent av potatis utan även hela den jordbruksmässiga försörjningskedjan.

”Det är inte bara lokalt,” varnar Christopher, ”Det kommer att kännas nationellt och globalt,” vilket leder till skenande matpriser och ekonomiska utmaningar om begränsningarna kvarstår.

 

 

Christopher påpekar att föråldrad infrastruktur och misskötsel förvärrar problemet. Twin Falls Canal Company, som opererar med århundradets gammal teknik, slösar bort vatten som annars skulle kunna lindra framtida brister. Istället för att gå med på en planerad nedstängning och efterföljande svält, går Christopher och andra bönder samman och kräver en fullständig modernisering av infrastrukturen, inklusive tillägg av avledningar och kontroller som skulle kunna optimera vattenanvändningen. Christopher och den lokala jordbruksgemenskapen i Idaho kräver också bättre ledarskap i frågan och uppmanar guvernör Brad Little att ingripa.

 

”Om det inte finns några gårdar, finns det ingen mat,” varnar Christopher.

naturalnews.comBönder i Idaho bötfälls med 300 dollar per acre för att vattna grödor – konstruerad svält på gång.

____________________________________________

 

???????????????  ÄR DE INTE KLOKA ?   NEJ!

 

Bibeln berättar om de tider som kommer, är ni med?

 

/ANJI

 

 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Läser Du bibeln och tror på den?
 Ja, den är sann.
 Nej, det gör jag inte
 Ja, varje dag
 Jag vill gärna göra det

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards