Han  lever

Alla inlägg under juni 2024

Av Anji - Onsdag 5 juni 23:40


Saltning av kött

Prepping-guide: Saltning av kött för långtidsförvaring

 

Livsmedelskonservering är en viktig färdighet för preppers och överlevnadsexperter.

 

Det finns många metoder för livsmedelskonservering, men en traditionell metod som har stått sig genom tiderna är saltning eller härdning.

Saltning har använts i århundraden för att förbereda mat som ska förbli ätbar under längre perioder, särskilt när kylning och moderna konserveringsmetoder ännu inte var tillgängliga. Saltning har djupa rötter i människans historia. Innan kylskåpets uppfinning behövde människor sätt att lagra mat.

 

Tidiga civilisationer, inklusive grekerna och romarna, upptäckte att salt kunde hjälpa till att bevara fisk, kött och grönsaker.

Processen med saltning eller härdning innebär att belägga eller blötlägga mat i mycket salt, en ingrediens som hämmar tillväxten av bakterier och bromsar förruttnelseprocessen.

Under medeltiden blev salt en värdefull handelsvara och det kallades ofta för ”vitt guld.” Salt användes inte bara för att bevara mat utan också som en handelsmetod.

Saltens betydelse för att bevara mat blev mer uppenbar under långa sjöresor, där saltade förråd säkerställde att sjömän kunde äta i månader.

 

 

Fördelar med saltning/härdning för prepping och överlevnad

Saltning som en metod för livsmedelskonservering är avgörande för alla som vill förbereda sig för nödsituationer.

 

 

Här är några av fördelarna med saltning:

Förlängd hållbarhet

Saltning kan avsevärt förlänga hållbarheten på livsmedel som olika typer av kött. Denna metod för livsmedelskonservering hjälper till att säkerställa en pålitlig källa till näring under nödsituationer eller överlevnadssituationer.

 

 

Portabilitet

Saltade livsmedel är vanligtvis mer portabla än färska, vilket gör dem idealiska för en ”bug-out”-väska eller ett nödpaket.

Minskad beroende av modern teknik

När det uppstår en krissituation och strömavbrott, kan traditionella konserveringsmetoder som saltning hjälpa till att minska beroendet av modern teknik som kylskåp och frysar.

 

Varierad kost

Med en mängd olika saltade livsmedel kan du upprätthålla en mer varierad kost och säkerställa att du får i dig viktiga näringsämnen under en längre period.

 

Tips för att salta själv

Att salta kött och andra livsmedel hemma är ett utmärkt sätt att utöka ditt överlevnadslager. Enkelt men effektivt, saltning kan förlänga hållbarheten på kött, fisk eller grönsaker.

Tänk på att tiden det tar att fullständigt härda maten genom saltning kan variera beroende på olika faktorer, såsom typen av mat som härdas, storleken på bitarna och koncentrationen av salt som används.

 

För kött som nötkött eller fläsk är en allmän tumregel att tillåta ungefär en dags härdningstid för varje tum (2,54 cm) i tjocklek. Större köttstycken kan kräva en längre härdningsperiod.

Eftersom fisk är mer ömtålig, kräver den ofta mindre tid, vanligtvis från några timmar till ett par dagar.

Grönsaker kan ha en kortare härdningstid, från några timmar till en dag.

Övervaka alltid maten under härdningsprocessen och justera tiden baserat på personlig preferens och önskad saltmängd. Följ ett pålitligt recept vid saltning av mat för att säkerställa matsäkerhet och kvalitet.

 

Här är de grundläggande stegen för egen saltning:

Välj rätt salt

Välj högkvalitativt, icke-joderat salt för bästa resultat. Det är bäst att använda kosher salt eller havssalt utan tillsatser för härdning.

Du kan också prova att använda laboratorietestat rosa Himalayasalt för saltning.

Förbered maten

Skär köttet, fisken eller grönsakerna i mindre bitar för jämn saltning.

Använd pappershanddukar för att ta bort överflödigt fett eller fukt, vilket kan orsaka förruttnelse.

Täck med salt

Lägg ett jämnt lager salt i botten av din behållare, tillsätt ett lager mat och täck det noggrant med ett annat lager salt. Upprepa processen tills all mat är täckt.

 

Förvarning

När du är klar, förvara den saltade maten på en sval, torr plats. Att förvara saltat kött i en mörk miljö hjälper till att bibehålla kvaliteten på den konserverade maten.

Kontrollera och rotera

Precis som andra livsmedel i ditt lager måste saltat kött regelbundet kontrolleras för tecken på förruttnelse.

Om det behövs, rotera bitarna och tillsätt mer salt.

naturalnews.comPrepping-guide: Saltning av kött för långtidsförvaring

 

 

/Anji


Av Anji - Onsdag 5 juni 00:46

  

insektsmjöl insektsmjöl i populära livsmedel

Ny studie rekommenderar att dölja insektsmjöl i populära livsmedel

 

Experter rekommenderar att dölja insektsmjöl i populära livsmedelsprodukter, eftersom det blir tydligt att övervinna ”äckelfaktorn” associerad med insekter är för mycket för västerländska konsumenter.

En rapport som presenterades vid den senaste Europeiska kongressen om fetma i Venedig, Italien, avslöjade att endast 13 % av vuxna i Storbritannien angav att de var villiga att konsumera insekter regelbundet, medan 47 % sa att de inte skulle göra det under några omständigheter.

Forskarna fann att uppfattningarna om att äta insekter generellt var negativa, med deltagare som förväntade sig lägre nivåer av njutning och smak jämfört med annan mat.

 

Forskarna upptäckte dock att genom att införliva insektsmjöl i bearbetade livsmedel som bröd, pasta och pizza, kunde man hjälpa till att övervinna känslor av avsky kopplade till att äta insektsprodukter.

Insektsmjöl läggs redan till produkter som energibars och snacks.

 

”Äckelfaktorn associerad med att äta hela insekter kan övervinnas

genom att införliva insektsmjöl i bearbetade livsmedel.

Detta har framgångsrikt gjorts med risprodukter berikade

med syrs- eller gräshoppsmjöl i andra delar av världen,”

säger medförfattaren Dr. Maxine Sharps från De Montfort University

i ett pressmeddelande.

 

Förespråkare för att konsumera insekter hävdar att de har en fördelaktig makronäringsprofil, då de är en rik proteinkälla, och att de kan odlas med ett mycket mindre miljöavtryck än traditionella djurbaserade proteinkällor. De hävdar också att befolkningsprognoserna innebär att det helt enkelt inte kommer att vara möjligt att försörja en världsbefolkning på 10 miljarder människor med animaliska livsmedel.

”Om insekter ska bli en mainstream del av den västerländska kosten, är äckelfaktorn en av de viktigaste utmaningarna att övervinna. Till slut kanske vi inte har något val med klimatförändringar och förväntad global befolkningstillväxt,” tillade Dr. Sharps.

Den så kallade industrin för ”alternativa proteiner” möter hårt motstånd, inte bara från konsumenter som inte vill konsumera produkter som ”växtbaserat kött” och insekter, utan också från lagstiftare.

 

Två amerikanska delstater, Florida och Alabama, har nu förbjudit labbodlat kött, och två andra delstater överväger också förbud.

 

Efter att ha undertecknat lagen i Florida, sade guvernör Ron DeSantis att hans mål var att skydda statens ”livliga jordbruksindustri” mot globalistiska eliter som vill skylla traditionellt jordbruk, särskilt djurhållning, för att orsaka klimatförändringar.

”Vad vi skyddar här är industrin mot människans handlingar, mot en ideologisk agenda som vill utpeka jordbruket som problemet, som använder saker som boskapsskötsel som att förstöra vårt klimat,” sade DeSantis.

 

”Det här kommer att vara människor som predikar för oss andra om saker som global uppvärmning, de kommer att säga att du inte kan köra ett fordon med förbränningsmotor, de kommer att säga att jordbruk är dåligt, medan de flyger till Davos i sina privata jetplan.”

 

Trots sin status som en officiell ”framtidens mat” har labbodlat kött drabbats av ihållande skandaler och alltmer pessimistiska bedömningar av dess potential, då det blir tydligt att teknologin kanske inte är skalbar och till och med kan vara betydligt sämre för miljön än de animaliska produkter den är avsedd att ersätta.

 

infowars.comNy studie rekommenderar att dölja insektsmjöl

i populära livsmedel

 

/Anji

Av Anji - Måndag 3 juni 23:44



GUDS KÄRLEK    för DIG är SÅÅÅ STOR! 

Vad säger bibelordet? Är du bruten?   

 

kom till Jesus!

 

Ef 3:19 och lära känna Kristi kärlek, som går långt utöver vad någon kan förstå. Så skall ni bli helt uppfyllda av all Guds fullhet.

Kol 2:2 för att de skall bli undervisade i kärlek och styrkta i sina hjärtan och nå fram till hela rikedomen i en fast övertygelse, som ger rätt insikt i Guds hemlighet, Kristus.

 

 

2 Tess 3:5 Må Herren leda era hjärtan in i Guds kärlek och Kristi uthållighet.

1 Joh 2:5 Men hos den som håller fast vid hans ord har Guds kärlek verkligen nått sitt mål. Så vet vi att vi är i honom.

1 Joh 3:1 Se, vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn, och det är vi också. Världen känner oss inte, därför att den inte har lärt känna honom.

1 Joh 3:17 Om någon har denna världens tillgångar och ser sin broder lida nöd men stänger sitt hjärta för honom, hur kan då Guds kärlek förbli i honom?

1 Joh 4:9 Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom.

 

Jud 1:21 Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet skall ge er evigt liv.

Ords 10:12 Hat väcker upp trätor, kärlek skyler allt som är brutet.


En bruten människa kan inte alltid förstå kärleken, därför att sorgen är för stor. Något att tänka på för dem som tror att de för alltid  tror att de vet allt och kan allt. Det finns kristna som säger att de förstår allt i andra människors liv, men de själva har aldrig drabbats av elände.
Kanske någon… kan dra nytta av dessa ord här i inlägget.

 

Ords 17:17 
En väns kärlek består alltid, en broder föds för att hjälpa i nöd.

 

Luk 7:47 Därför säger jag dig: Hon har fått förlåtelse för sina många synder. Det är därför hon visar så stor kärlek. Men den som fått lite förlåtet älskar lite.”

 

Joh 15:10 Om ni håller mina bud blir ni kvar i min kärlek, liksom jag har hållit min Fars bud och är kvar i hans kärlek.

 

/Anji

 

        

 

Av Anji - Måndag 3 juni 19:30



Orbán: ”EU planerar krig mot Ryssland”

DET NYA KALLA KRIGET 
PUBLICERAD IDAG 15:25
 - AV ISAC BOMAN
Viktor Orbán, EU-toppen Ursula von der Leyen, Sveriges statsminister Ulf Kristersson och Finlands Petteri Orpo.
 

Ungern måste agera för att rädda Europa och stoppa EU-elitens planer att skapa ett europeiskt storkrig, det menar landets premiärminister Viktor Orbán.

– Det verkar inte finnas några bromsar på krigsförespråkarnas tåg och föraren har blivit galen, varnar han.

Tusentals anhängare till Orbán deltog i en fredsmarsch i landets huvudstad under lördagen, och premiärministern är tydlig med att EU-valet står mellan fred i Europa och världskrig.

Orbán menar att Europa måste välja en annan väg och till varje pris ”förhindras från att gå i krig med Ryssland”.

 

 

Europa förbereder sig för krig och varje dag går det igenom ett nytt steg på vägen till helvetet.

– Vi har en enorm uppgift framför oss, en uppgift som vi aldrig tidigare har haft. Vi måste hindra Europa från att gå in i ett krig som kommer att leda till dess undergång, fortsatte han.

“Gynnar inte européernas intressen”

Ungerns ledare pekar på att Europa redan sänt vapen för hundratals miljarder euro till Ukraina och placerat kärnvapen mitt i Europa. Nu diskuteras det dessutom om att skicka europeiska soldater att kriga mot Ryssland – något som dock inte lär bli aktuellt för Ungerns del.

– Vi kommer inte att gå ut i krig och vi kommer inte att dö för andra på främmande mark, lovar han.

 

I sin valkampanj har Orbán lagt stort fokus på kriget i Ukraina där han anklagat politiska motståndare, såväl i Ungern som inom EU, för att vara krigshetsare som kommer tvinga in Ungern i ett direkt krig mot Moskva.

Premiärministern har även tidigare påtalat att EU:s politik gentemot Ryssland och Ukraina ”inte gynnar européernas intressen”. På grund av sin ovilja att fortsätta kriget, eller skicka vapen och soldater till Ukraina, har han blivit en alltmer impopulär figur bland makthavarna i Bryssel – så till den grad att EU-ledarna aktivt försöker få bort Ungerns vetorätt under sessioner som berör konflikten.

 

Av Anji - Söndag 2 juni 13:21



Sommar har kommit

     


 

MEN  SE HÄR:

Solenergianläggningar

Solenergianläggningar i Storbritannien möter kritik när bönder tvingas lämna sina marker

 

Några brittiska bönder drivs bort från sina marker i takt med att jakten på mer solenergi fortsätter i Storbritannien.

Detta enligt tidigare ordföranden för Storbritanniens lantbruksförbund, som pekat på många nackdelar med storskaliga solenergianläggningar i landet.

Minette Batters, som tidigare varit president för National Farmers’ Union, berättade om ”hemska exempel” där arrendatorer blivit utsparkade från sina marker så att markägare kan tjäna mer pengar genom solenergiinitiativ. Hon varnade för att investerare, inklusive de från utlandet och private equity-företag, köper upp en betydande del av Storbritanniens landsbygd.

 

Batters uppmanar landets nästa regering att utarbeta en ny markstrategi som skyddar traditionellt jordbruk och erkänner dess ekonomiska värde för Storbritannien. Inflödet av nya solenergianläggninigar sker vid en tidpunkt när åkerbruk och mjölkproduktion står inför en dyster framtid.

”Vi är ett land till salu. Vi säljer mark till människor som inte betalar skatt här. Det måste förändras,” sade hon.

 

 

Även om hon är missnöjd med hur solgårdar tar över traditionellt jordbruksmark, sa hon att hon hade viss sympati för bönder som tjänat pengar på dessa projekt eftersom det ger dem en garanterad inkomst.

Hon sade: ”Man kan förstå det just nu, ur en bondes perspektiv… 1200 pund per hektar (per år), indexreglerat, låst i 20 år, vad finns det att inte gilla? För alla andra finns det mycket att inte gilla. Detta är problemet med en solgård. Det kommer att finnas en förmånstagare.”

 

Solenergianläggningar tar över Storbritannien


Det finns redan 500 solgårdar i Storbritannien, där den största täcker 250 tunnland i Flintshire, Nordwales. En ny som för närvarande planeras för tre platser i Oxfordshire kommer att täcka nästan fyra kvadratmil, eller 2 471 tunnland, medan en solenergianläggning på 2 500 tunnland har föreslagits nära gränsen mellan Cambridgeshire och Suffolk.

 

Aktivister som kämpar mot en ”titanisk” solgård i Wiltshire County har nyligen gjort framsteg genom att övertyga lokala rådmedlemmar att be regeringen att se till att solgårdar fördelas mer jämnt över hela Storbritannien.

Utvecklare strävar efter att bygga solpaneler över 2 000 tunnland jordbruksmark i Wiltshire för att förse cirka 115 000 hushåll med ström. Många lokala invånare är dock starkt emot planen, och en petition har lockat till sig underskrifter från 17 000 motståndare. Många är bekymrade över att länet redan har många fler solenergianläggningar än andra delar av Storbritannien.

 

 

Före detta VD för Planeringsinspektoratet, Sir Michael Pitt, sa: ”Vi anser att utvecklingen är det mest skadliga angreppet på länets landskap på mer än en livstid. Att kalla det för en solenergianläggning är en avvikelse. Det är ett enormt industriellt komplex med batterilagring, transformatorer och fula solceller som är cirka 4,5 meter höga.”

Några bönder tvingas ge upp sina marker för solenergianläggningar
En särskilt oroande effekt av solenergiinitiativ är att bönder som arrenderar sin mark från större markägare ibland tvingas överge sina gårdar för att ge plats åt en solgård.

Batters anser att en bra lösning skulle vara att regeringar främjar installation av solpaneler på tak istället för på marken.

 

 

”Konservativa vet hur delande detta (solenergi) är. Du såg Rishi Sunak och Liz Truss säga att vi ska sluta placera sol på marken och istället sätta det på tak.”

”Bönder borde kunna tillhandahålla (elektricitet från) sol och vindkraftverk – sol på tak. Jag hoppas verkligen att Labour (genomför detta)… med sina planer för GB Energy,” tillade hon.

naturalnews.comSolenergianläggningar i Storbritannien möter kritik när bönder tvingas lämna sina marker

 

 

/Anji

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Läser Du bibeln och tror på den?
 Ja, den är sann.
 Nej, det gör jag inte
 Ja, varje dag
 Jag vill gärna göra det

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards