Han  lever

Alla inlägg den 15 mars 2010

Av Anji - 15 mars 2010 15:57

För det första: Vad är gudsfruktan? Den omfattande respekt för Gud, men är mer än så. Att frukta honom betyder att ge honom företräde och en position av härlighet, ära, vördnad, tacksamhet, och lovprisning som han förtjänar ( som han förtjänar, inte som vi tycker att han förtjänar.) Han får den platsen i våra liv när vi värderar honom och hans vilja högre än oss själva. Då hatar vi det han hatar och älskar det han älskar, och vi bävar i hans närvaro och inför hans ord. För det andra ska vi se på vad människofruktan innebär. Att frukta människor är att reagera med oro, ängslan, fruktan. skräck och misstänksamhet inför dödliga människor. När vi fångas av den fruktan lever vi på städig flykt, vi gömmer oss undan faror och förebråelser, och underviker hela tiden förkastelse och konfrontation. Vi blir så upptagna av att skydda oss själva från eventuella faror och vara människor till lags, att vi blir ineffektiva i vår tjänst för Gud. Vi blir rädda för vad människor kan göra oss, och inte Gud det han förtjänar.

Bibeln säger :( Människfruktan har med sig snaror. Ords 29:25).

En snara är en fälla. Människofruktan stjäl din gudagivna auktoritet. hans gåva blir då overksam i dig. Du känner dig maktlös att göra det som är rätt, för kraften i dig är inaktiv i dig.


Jesaja 51:7-13 uppmanar oss: ( Hör på mig, ni som känner rättfärdigheten, du folk som bär min lag i ditt hjärta:Frukta inte människors smädelser, och var ej förfärade för deras hån....Vem är då du, att du fruktar för dödliga människor, för människobarn, som blir som torrt gräs?Och därvid glömmer du Herren, som skapat dig." )


När vi försöker vara människor till lags för att undvika smädelser, glömmer vi Herren. Vi lämnar hans tjänst "Om jag fortfarande vill vara männiksor till lags, skulle jag inte vara Kristi tjänare" ( Gal 1:10 )


När du tjänar och lyder den du fruktar. Om du fruktar människor, kommer du att tjäna dom. Om du fruktar Gud kommer du att tjäna honom. Du kan inte frukta Gud om du fruktar människor, för man kan inte tjäna två herrar ( Matt 6:24) Å andra sidan är du inte rädd för människor om du fruktar Gud.


/Anji

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards