Han  lever

Direktlänk till inlägg 23 september 2019

Församlingens uppgift i stjärnsamhället /B Vidén

Av Anji - 23 september 2019 23:39

Församlingens uppgift i stjärnsamhället

 

Text: Berno Vidén

 

 

För första gången i Sveriges historia verbaliseras Stjärnfamiljen som begrepp i  regeringsförklaringen. Detta utgör en markör för hur i människans natur nedlagda värderingar och normer under senare decennier skoningslöst angripits och systematiskt sorterats bort. Under epitet som frigörelse, feminism, kvinnans rätt och sexuell läggning har Sverige under mindre än en generation lyckats med bedriften att lagstadga mot flertalet tidigare av naturen hävdade värderingar, och för det nya samhället och dess individer, något som den nytillträdde socialdemokratiske statsministern högtidligt under sin presentation av regeringsförklaringen väljer att sammanfatta under begreppet stjärnfamiljen.

 


Enligt Wikipedia myntades ordet stjärnfamilj första gången 2008 och har därefter upptagits i svenska språket som ett uttryck för alla former av familjekonstellationer, oavsett om det handlar om ett traditionellt äktenskap mellan en man och en kvinna eller en enkönad relation man med man eller kvinna med kvinna. Begreppet beskriver i stort sett vilken slags relation som helst mellan två eller flera parter, och som medborgare förväntas vi alla att utan protester anpassa oss efter dessa samhällets nya normer och tänkesätt.



Historielöst och mot bättre vetande formas det svenska stjärnsamhället byggt på lögner. Lögner om familjen, lögner om människovärdet, lögner om vad som är rätt och fel. Sanningar som under alla tider legat till grund för samhället har våra folkvalda politiker under påtryckning av populistiska rörelser, av rädsla för diskrimineringsstämpeln, på kort tid låtit gå förlorade – och bannlyst.



Till det yttre vill Sverige framstå som ett liberalt och mångkulturellt land med högt i tak. Men verkligheten är en annan. Den som inte bejakar trenderna och positivt rätar sig in i ledet marginaliseras. Repressalier möter obarmhärtigt de medborgare som vill stå fast vid vad bibeln – Guds ord – säger om familjen.

En mycket angelägen fråga där Sverige som nation totalt har havererat handlar om aborterna.



– Kvinnans rätt kräver fri abort! skriar feminismen. Frågan lyfts fram som en jämlikhetsfråga, att som kvinna ha rätt att avsluta ett människoliv. Att närmare 40 000 ofödda liv varje år avlivas presenteras som en framgång, samtidigt som man stoltserar med att vara föregångare för ”barnens rätt”! Det onaturliga, grymma och mest barbariska har upphöjts till odiskutabel norm i det nutida samhällsbygget.

 

 

Abortmotståndare tystas ner i den offentliga debatten. Opinionsbildare tvingas till anpassning, vilket t ex speglas genom drottning Silvias knepiga agerande, då hon efter påtryckningar från RFSU bidrog till att marginalisera en organisations kamp mot trafficking och människohandel. Hon ställde abrupt in ett offentligt engagemang på grund av att arrangören i annat sammanhang uttalat sig negativt mot aborter.



Som ingen annan tid i historien är våra dagar – den yttersta tiden – församlingens tid! Bibeln är mycket tydlig i sin beskrivning av hur vår värld kommer att se ut under denna sista tid. Församlingen manas till vaksamhet och målinriktat arbete. Inte för att genom politiska reformer söka förändra samhället. O nej, församlingens uppdrag är långt större än så. Evangelium är ett nådens och fridens budskap till individen, som för med sig välsignelser för hela samhället. Guds ord uppmanar oss att leva ett rättfärdigt liv, att hålla oss borta från korruption och all slags ondska och att genom våra gärningar sprida Kristi väldoft.

 

Men det finns ännu något långt mer angeläget:

 

Församlingens absoluta fokus är Jesu snara tillkommelse! Om Jesus inte kommer tillbaka finns det inte hopp för någon människa på denna jord. Bibeln är tydlig: Jesus kommer snart; han som är konungars Konung och herrars Herre. Låt detta budskap få forma ditt liv på alla plan. Att leva i tillkommelsen är en nödvändig kraftkälla för människan att övervinna i en materialistisk och egoistisk värld. Det ger en ny vision och formar en ny livsstil i en handlingskraftig församling, med en sann och trovärdig identitet; Guds rike som en realitet!



”Natten går mot sitt slut och dagen är nära. Låt oss lägga bort mörkrets gärningar och klä oss i ljusets vapenrustning (Rom 13:12).”

 

http://www.midnattsropet.se/2014/11/forsamlingens-uppgift-i-stjarnsamhallet.html

 

/Anji

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Måndag 15 april 00:45

      Trots att rekordmånga drabbats av allvarliga och bestående hälsoproblem efter vaccinet mot covid-19 är detta alltjämt en icke-fråga i Sverige. Ansvariga ministrar och myndighetschefer verkar låtsas om att problemet inte finns och ännu r...

Av Anji - Fredag 12 april 17:36


              /Anji

Av Anji - Torsdag 11 april 20:15

  VÄLKOMMEN HIT!   https://nyadagbladet.se/kultur/hon-sade-upp-sig-for-att-leva-som-hemmafru-i-50-talsanda/   Katrina sa upp sig för att leva som hemmafru i 50-talsanda   PUBLICERAD IDAG 20:05  - AV SOFIE PERSSON Foto: PA REAL LIFE...

Av Anji - Torsdag 11 april 00:05

  VÄLKOMMEN HIT!      LÄS ARTIKELN!   VÄRLDEN FN:s “Our Common Agenda” presenterar en teknokratisk världsordning och digital identitet för alla   PUBLICERAD 9 APRIL 2024 Bilder av Tadek, CC-BY-2.0, Flickr.com och Pixa...

Av Anji - Tisdag 9 april 23:41

  VÄLKOMMEN !   https://newsvoice.se/2024/04/covid-agenda-for-befolkningskontroll-batcherna/   VETENSKAP Covid – En agenda för befolkningskontroll och transhumanism? – Del 1: Variationer i batchernas giftighetsgrad Analy...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards