Han  lever

Alla inlägg under oktober 2019

Av Anji - 13 oktober 2019 21:07

 


Jesus - sann Gud och sann människa!      Läs Lennart Jaretegs bloggartiklar.

Börja gärna här med dessa artiklar som berättar om VEM GUD och JESUS är!  Läs fortsättning på hans blogg/Länk eller läs i den fortsättning jag lägger in i morgon.


  1. Varför är denna tro så viktig?
  2. Treenigheten
  3. Faderns, Sonens och den Helige Andes NAMNJesus är Gud uppenbarad i köttet (kommen som människa)
    1. Gud skall bli EN och Guds namn skall bli ETT
  4. Jesu blod är Guds blod
  5. Den som har sett Jesus har sett Fadern, de är ETT
    1. "Jag är A och O, den förste och den siste"

 

                



/Anji

 

 

 

Av Anji - 12 oktober 2019 21:48

 

 

45 Encouraging Jesus Quotes And Sayings To Adopt This Christmas

 

 

I länken nedan får du en fin artikel om hur det ligger till med syndamedvetenhet och syndanöd.  Har du känt syndanöd och är och va rmedveten om just DIN synd innan och efter du blev frälst?

 

https://hafosfunderingar.wordpress.com/2019/10/12/den-som-inte-upplevt-syndamedvetenhet-och-syndanod-kan-ju-nappeligen-komma-till-insikt-om-och-uppleva-det-stora-med-att-jesus-dog-for-vara-synder-pa-korset/

 

 

Älskar  du Jesus?

 

 

“Whenever you feel unloved, unimportant or insecure, remember to whom you belong.” Ephesians 2:19-22“You are altogether beautiful, my darling, beautiful in every way.” Song of Songs 4:7 Hey, Woman! Read these beautiful, inspiring and encouraging scriptures! <a href=#bibleverses #bibleversesoftheday #bibleversesdaily #faith #biblelove #godlovesme #godspromise #amentothat #godlywoman #jesusisthelight #bible #jesus #jesuschristfamily #dailybibleverses #inspirationalquotes" />

 

/Anji

Av Anji - 11 oktober 2019 20:03


/Anji                   Bekanta dig med verkligheten

 

 

Av Anji - 11 oktober 2019 00:11

Jesus vill höra våra böner 

https://www.midnattsropet.se/2019/03/jesus-vill-hora-vara-boner.html

 
Appell av Vasily Muravitsky

Det ligger på mitt hjärta idag att dela ett ord från den heliga skrift, från Markus evangelium 4:35-41:
”På kvällen samma dag sade Jesus till sina lärjungar: ’Vi far över till andra sidan.’ De lämnade folket och tog med honom i båten som han var. Även andra båtar följde med. Då kom en stark stormvind, och vågorna slog in i båten så att den höll på att fyllas. Själv låg han i aktern på en dyna och sov. De väckte honom och sade: ’Mästare! Bryr du dig inte om att vi går under?’ Han vaknade och talade strängt till vinden och sade till sjön: ’Tig! Var tyst!’ Då lade sig vinden och det blev alldeles stilla. Han sade till dem: ’Varför är ni rädda? Har ni fortfarande ingen tro?’ Då greps de av stor fruktan och sade till varandra: ’Vem är han? Till och med vinden och sjön lyder ju honom!” 
I lärjungarnas liv uppstod svårigheter. När de var på väg till andra sidan sjön möttes de av en storm och vågorna slog in i båten. De ansträngde sig hårt med att försöka få vattnet ur båten, men stormen fortsatte. De trodde att de nu skulle gå under, och väckte Jesus. Han reste sig och sa till vinden och sjön att det skulle bli stilla – och det blev så. Det står att lärjungarna greps av stor fruktan, och sa: ”Vem är han? Till och med vinden och sjön lyder ju honom!”
Jo, han är den som ger frid, glädje, frälsning, evigt liv och befriar människor från onda andar och sjukdomar. Det är han som har väckt upp oss och han är densamme idag.
Även i mitt liv har det uppstått stormar och tvivel. Man kan bli rädd och besviken, och försöker då att på det ena eller andra sättet själv ta sig ur en svår situation. Men lösningen är att istället åkalla Herren Jesus Kristus och be honom om hjälp - han som är barmhärtig och som ger den hjälp vi behöver. Han är alltid med oss när vi lämnar utrymme för honom i våra hjärtan.

För det första: David säger i Psalm 23:4 att ”även om jag vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag inget ont, för du är med mig”. Vår Herre är med oss, så må ingenting rubba oss från denna livets väg vi valt att gå. En person som drabbades av stora svårigheter talade till Herren och frågade: ”Varför, Herre, är du inte med mig?” Herren svarade: ”När du har det som svårast så bär jag dig i mina händer. Ja, jag bär dig genom denna svåra tid.”

För det andra: Gud är inte likgiltig inför våra problem. Han har omsorg om oss. När vi läser Matteus evangelium 6:25 så står det att Gud tänker på markens liljor och kläder dem, och han föder himmelens fåglar så att de inte ska behöva hungra. Hur mycket mer ska han då inte ha omsorg om oss? En gång var jag på ett bönemöte i ett samhälle. Det var under 90-talet. I vårt land gick vi igenom stora svårigheter när fabrikerna stängdes ner och det inte fanns något arbete. Jag böjde knä i ett bönemöte, och då talade Gud till mitt hjärta och sa att jag efter bönemötet skulle säga till alla som fanns där, att den som hade potatis, konserver eller något annat hemma, skulle ta det med sig. Flera tog med sig mat då vi kom tillsammans, och så sa Herren att vi skulle ge detta till några familjer. Jag minns när vi kom hem till en änka. Hon berättade att hon just denna dag hade ätit sina sista potatisar. Då hon fick den mat vi hade med oss började hon att gråta och prisa Gud. Gud kommer inte försent. Herren hjälper oss i prövningen och har omsorg om oss.

För det tredje: Han är den som tar ansvar för allt. Jesus reste sig, uttalade ett ord och havet blev stilla.
Då Lasarus blev sjuk och dog blev Jesus ditkallad. Man sa då till Jesus att Lasarus hade varit död i fyra dagar redan och att han luktade. Men Jesus sa: ”Lasarus, kom ut!” Då kom han ut från graven.
Ja, Jesus tar ansvar för allt. Han sa till Simon Petrus att han skulle kasta ut nätet i sjön. Gud såg då till att han fick upp en fisk som hade ett guldmynt i sig, som sedan kunde användas för att betala skatt. Herren Jesus tar ansvar och han kan hjälpa oss att få fisk ur havet.

För det fjärde: Han är den som vill höra vår bön. Jesus undervisade om dagen, och om natten bad han. Han gav oss förebilder hur vi borde umgås med Gud i bön. I bergspredikan sa Jesus: ”Bed och ni ska få, sök och ni ska finna, klappa på och det ska öppnas.” I Jeremias bok 33:3 står det: ”Ropa till mig så ska jag svara dig.”
Herren vill höra vår bön, och han vill svara på våra frågor. En gång då han gick vägen fram såg han en blind man sitta vid vägen. Denne kastade av sig sin mantel och ropade: ”Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!” Då Jesus frågade honom vad han ville så bad han om att få sin syn. ”Ha din syn”, svarade Jesus.
Idag frågar Jesus oss om vad vi vill. Han är redo att besvara vår bön. Han har omsorg om oss och allt är möjligt för honom. Han vill höra våra böner så att han ska kunna svara.
Må Gud välsigna var och en.
 

 

/Anji

Av Anji - 8 oktober 2019 19:41

Thank you Lord for that you have done and what you have planned ahead!!! . . . <a href=#faithonpurpose #blessed #faithingod #godsplan #preach…" />

1 Petrus brev 3:21 säger oss följande om Dopet

 

 

“I dopet vittnar vi om att vi har blivit räddade från döden och domen genom Kristi uppståndelse, inte därför att våra kroppar tvättats rena av vattnet, utan därför att vi i dopet vänder oss till Gud och ber honom rena oss från synden. Och nu är Kristus i himlen och sitter på hederspaltsen bredvid Gud, och alla himlens änglar och makter böjer sig inför honom och lyder honom.”

 

Förklaring

 

I dopet följer vi Kristus. Han har avskiljt oss från de förlorade och gett oss ett nytt liv. Det är inte dophandlingen i sig som frälser utan tron på Jesu död och uppståndelse. Dopet är en symbol för den förvandling som äger rum i alla dem som tror. (Rom 6:3; Gal 3:27; Kol 2:12). För dem bland mottagarna av Petrus brev som valde att följa Kristus genom dopet fanns det ingen väg tillbaka, inte ens under hot om förföljelse.Ett offentligt dop blev en hjälp att inte falla för frestelsen att avsäga sig tron.

 

Om vi läser i texten ser vi att det står: I dopet vänder vi oss till Gud och ber honom rena oss från synden. Detta kan inte ett litet barn göra, barnet kan inte förstå vad dopet betyder, och kan inte ta ställning till dopet alls, pga att barnet ingen kunskap har om detta. Det står också: i tron på Jesu död och uppståndelse….

 

Vad har ett barn för kunskap om detta? När man som vuxen väljer att döpa sig pga att man tror, då har man gjort en överlåtelsehandling tillKristus Jesus, lovat att följa honom, lovat att vittna om honom, och föra evangelium vidare. Så var det för mig och för alla mina kristna vänner. Skulle detta då vara fel som står i bibeln? Nej.

 

 

Låt din kärlek bli min lag, Herre Jesus, dag för dag. Kärlek lär jag blott av dig. Du som först har älskat mig. /Okänd

 

 

/Anji


Av Anji - 7 oktober 2019 22:32

Flickor skolkar på grund av unisex-toaletter

 
 

De påstått inkluderande unisex-toaletterna har orsakat precis de problem som många varnat för. Engelska skolflickor berättar att de känner sig osäkra när de tvingas dela toaletter med pojkar och vissa undviker helt att gå på toaletten under skoltid. Andra skolkar helt enkelt. Nu höjer både läkare, politiker och föräldrar rösten för att få stopp på de könsneutrala toaletterna. Har Sverige samma problem? Inte enligt den rektor vi talat med.

 

De könsneutrala toaletterna skapar inte bara otrygghet utan kan leda till direkta hälsoproblem. Att hålla sig från att gå på toaletten leder till ökad risk för bland annat urinvägsinfektioner. Flera elever undviker helt skolan när de har mens för att slippa skämmas. Satsningen på unisex-toaletter i England var ett försök att få könsbytare att känna sig inkluderade. Istället verkar det ha exkluderat många flickor.

 

 

En som varnar för unisextoaletter är läkaren Tessa Katz. Det är inte bara risken för urinvägsinflammation, utan även de psykologiska effekterna av att känna sig otrygg vid toalettbesök, säger hon till Daily Mail.

Föräldrar har börjat protesterna mot unisextoaletterna, som införs i allt fler skolor i England. De har i de absolut flesta fall inte ens blivit tillfrågade eller ens informerade om vilken skolmiljö deras barn vistas i.

Stephanie Davies-Rai från “Transtrender Trend”, en aktivistgrupp som ställer sig emot nutidens genusteorier säger att skolorna i många fall har blivit lurade av trans-aktivister. Man säger att skolorna måste ha könsneutrala toaletter för att inte bryta mot jämställdhetsregler. Det stämmer helt enkelt inte.

 

 

Hur ser då situationen ut i Sverige? I Luleå beslutade man redan 2016 att införa unisex-toaletter i alla lokaler som kommunen äger. Ett beslut som inte togs väl emot. När SVT talar med Anne-Lie och Hans berättar de att unisextoaletter är “svammel”, helt enkelt.

Nyfiken på hur långt man har kommit ringer vi upp Luleå kommun där det visar sig lite svårt att få fram några siffror. Toaletten i byggnaden som den trevliga kvinnan i växeln sitter är hur som helst könsneutral, men det hade hon knappt tänkt på.

 

 

Vi blir kopplade vidare till rektor Ida Henriksson på Luleå Gymnasieskola. Hon har inte hört några klagomål eller rapporter om flickor som känner sig otrygga. Det är i sig faktiskt inget konstigt. Toaletterna på skolan är förvisso könsneutrala men de är helt separata toaletter som bara används av en person i taget. I England är det stora toaletter med bås, och därmed mycket otryggare.

 

 

Vi frågar Henriksson hur många “transelever” som finns på skolan, och om de uppskattar unisextoaletterna men Henriksson vet givetvis inte hur många sådana elever som finns på skolan. Det är inget som registreras.

Så länge könsneutrala toaletter bara innebär en annan skylt på dörren är det knappt värt att uppröras över. Men finns det skolor i Sverige där flickor och pojkar faktiskt går på samma gång? Jag har inte lyckats hitta någon sådan, men om just du har ett tips så om det, eller annat relaterat till unisextoaletter,

hör gärna av dig: daniel@svegot.se

 

 

/Anji

Av Anji - 6 oktober 2019 19:53


Therefore do not be partakers with them.

For you were once darkness, but now you are light in the Lord. Walk as children of light (for the fruit of the Spirit is in all goodness, righteousness, and truth), finding out what is acceptable to the Lord.

And have no fellowship with the unfruitful works of darkness, but rather expose them.

For it is shameful even to speak of those things which are done by them in secret. But all things that are exposed are made manifest by the light, for whatever makes manifest is light.

Therefore He says:
“Awake, you who sleep,
Arise from the dead,
And Christ will give you light.”

See then that you walk circumspectly, not as fools but as wise, redeeming the time, because the days are evil.

Therefore do not be unwise, but understand what the will of the Lord is.

And do not be drunk with wine, in which is dissipation; but be filled with the Spirit, speaking to one another in psalms and hymns and spiritual songs, singing and making melody in your heart to the Lord, giving thanks always for all things to God the Father in the name of our Lord Jesus Christ, submitting to one another in the fear of God.

Ephesians 5:7-21

https://www.awakenla.org


 


/Anji

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards