Han  lever

Direktlänk till inlägg 14 maj 2020

YOGA-LEDARE COACHAR DIAKONER!! LÄS! SÅ GALET!

Av Anji - 14 maj 2020 20:24

https://www.varldenidag.se/nyheter/yogaledare-coachar-diakoner-i-jonkoping/Bbbpdh!YLsarLObvhoYEm00LMQCQ/?fbclid=IwAR3yxs4Ah7F7iT3AyD0-MMUUneJxxfCpTrFxN1ErMvRo_jaBxlxUic5yFfA

 

YOGA-LEDARE COACHAR DIAKONER!!    LÄS!  SÅ GALET!

 

 

En ledare i kundalini-yoga anlitas som handledare för diakoner i Jönköpings pastorat. "Detta är inget som oroar mig", säger kyrkoherden, Hans Boeryd.


Nyheter · Publicerad 07:08, 13 apr 2016

I förra veckan kunde Världen idag berätta att en av kyrkorna i Jönköpings pastorat, Bymarkskyrkan, nu i april ger kurser i ”Meditation och yoga”. Kursledaren Barbro Lord driver ett center där kundaliniyoga är ett viktigt inslag.

Nu visar det sig att hon har fler uppdrag inom pastoratet. Bland annat har hon, sedan flera år, anlitats som handledare inom pastoratet. Men kyrkoherde Hans Boeryd ser inget problem i detta.

 

– Eftersom hon varit knuten till oss som handledare i de ärenden som varit intressanta för Svenska kyrkan så har jag inte sett något bekymmer i detta.

Yoga har rötter i hinduism, och just kundaliniyoga har, även av hinduiska gurus, beskrivits som en disciplin som sätter starka andliga krafter i rörelse. Kommentar?

 

– Barbro har utfört sitt arbete på ett förtjänstfullt sätt och erfarenheten av hennes arbete har inte gjort mig orolig.

Vilka kriterier ställer ni på en person som handleder era diakoner?

 

– De kriterier och grunder vi kontaktar handledare på är det renommé som de har. Och i detta fall har det inte varit några tveksamheter.

Världen idag har tidigare berättat att en av pastoratets kyrkor, Bymarkskyrkan, börjat erbjuda kurser i yoga med den kvinnliga handledaren.

 

Hur ser du på att erbjuda yoga i kyrkans regi?

 

– Jag ser det som del i det som är vårt arbete,och allt som sker i vårt arbete, i kyrkans hägn, har sitt centrum i Herren Jesus Kristus. Så är det också i det här fallet. I samband med den här kursen är det också alltid en andakt och vid något tillfälle mässa.

– Jag ser på yoga som en teknik, understryker Hans Boeryd. Det handlar alltid om vilket fokus vi har, och detta fokus är för oss en självklarhet, Herren Jesus Kristus.

 

Vi har talat med personer där yogan varit en port in i annan nyandlighet och ockultism. I vissa fall har detta resulterat i svåra problem och andlig fångenskap.  Hur ser du på det?

 

– Oavsett om det handlar om yoga eller andra yttringar så är det varje församlings uppgift att vara vaksam på om saker och ting leder fel.

– Det finns stora likheter mellan grundtekniken i kristen meditation och yoga. Så jag har svårt att tänka att tekniken i sig skulle kunna leda fel. Däremot kan säkert innehållet dra åt olika håll och där gäller det att vi är vaksamma och uppmärksamma.

Så hur ser du exempelvis på kundalini-yoga, den yogaform som handledaren för era diakoner ägnar sig åt?

– Jag har inga kommentarer till det. Jag är intresserad av det som hon gör i Svenska kyrkans sammanhang i Jönköping. Och vad gäller den saken är jag inte orolig.

 

Världen idag har tidigare sökt Barbro Lord och hon vill inte ge några kommentarer.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 27 mars 21:35

    Detta är den första delen i en serie på fyra delar om vem Jesus är. I den här delen så går jag djupare in på vad Jesus gjorde när han vandrade på jorden. Om du vill veta mer om hur du kan börja följa Jesus, om du behöver bli döpt eller vil...

Av Anji - Tisdag 26 mars 23:49

                Det första Jesus sa till Petrus var: “Följ mig.” (Mark 1:17) Det sista han sa var samma ord, men med lite annan betoning: “Följ du mig!” (Joh 21:22)     Petrus gick i Jesu fotspår varje steg...

Av Anji - Tisdag 26 mars 00:09

  Efter att ha stängt ner tusentals gårdar varnar europeiska regeringar om en framtida livsmedelskris när livsmedelstryggheten förvärras 2024-03-24   EU-tjänstemän samlades nyligen med experter på livsmedelstrygghet för att u...

Av Anji - Söndag 24 mars 23:02


       Foto  Anji       1 Petr 1:3-5 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Far! I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, 4 till ett arv som aldrig kan förstör...

Av Anji - Lördag 23 mars 21:20


        PETER KRABBE SKRIVER OM FÖLJANDE:   Årets upplaga av Folk och Försvar har medfört en stor fördel för oss som har en alternativ syn på NATO:s image. Det svenska folket börjar nämligen förstå att det finns en avvikande agenda hos...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Skapa flashcards