Han  lever

Alla inlägg under augusti 2021

Av Anji - 12 augusti 2021 19:53


Guds frälsning är gratis.

Utan Gud svälter man i andlig mening, likaså svälter vår kropp utan dagligt bröd.

De flesta känner inte det vatten, det levande vatten som Gud vill ge.

Man söker pengar istället för att söka Gud, pengar försvinner men han försvinner aldrig.

Jes 55:1 Hör på, alla ni som törstar, kom hit till vattnet, och ni som inte har pengar, kom hit och köp säd och ät. 

Ja, kom hit och köp säd utan pengar och för intet både vin och mjölk.

Det blir svårare och svårare för människor att närma sig Gud och att ta emot honom.

Att söka honom nu är bättre än att söka honom sedan då han kanske inte står att finna, det finns en besökelsetid för varje människa.
Sök honom idag, i morgon kan det vara för sent.

***********

Som troende har man ofta sagt ordet: Aha!

Det gick upp ett ljus över något som vi förut inte förstått men som nu Gud visade oss.
Vilken förmån det är att få läsa bibeln som är Guds Ord, på det viset.
Vi talar om ”aha-upplevelser”.
Den helige Ande kan upplysa oss på det sättet idag, när vi läser bibeln.
Säkert har du funderat över ett svårbegripligt bibelställe någon gång.
Förutom att läsa hänvisningar, be andra om hjälp eller leta i uppslagsverk,
kan du 1. be den helige Ande att öppna ditt sinne så att du förstår.
Han ger dig gärna den insikt du behöver för att Guds Ord ska bli verklighet i ditt liv.

 

/Anji

Av Anji - 12 augusti 2021 01:02


Detta du läser nu  är fullständigt vansinnigt, men tyvärr är det sant och GUD vet EXAKT vad som sker nu i dessa bibliska tider! Detta borde varje troende läsa och förstå att det verkligen är mot slutet vi går! EN NY BÖRJAN också!!! och då menar jag att JESUS, den verklige JESUS Kristus, skall KOMMA TILLBAKA och hämta de troende hem och DÖMA folken.

 

LÄS om den ockulta rörelsen!! Det är verkligen hemsk läsning.

 

FN ockulta rörelse LUCIS TRUST och WORLD GODWILL

På deras hemsida : “Planen” för ankomst av antikrist ledare som ska leda New World Order (falsk Kristus) bakom ängelliknande mantel av välgörenhet och hållbara mål för klimat mm, –

 

Kommentar:   ja de tycker att den nya tidsåldern är mycket spännande och bra!!! För världen har ju så MÅNGA problem som en Antikrist kan lösa, världens problem blir då lösta säger man. Men alla människor vet INTE vad detta betyder, det är de troende kristna som förstå vidden av allt detta. Människor i gemen tycker/anser att det som kommer med Antikrist (En världsfrälsare men dock falsk) är helt ok, men så är ju inte fallet, det är ju en katastrof (som Gud är Herre över), så det du läst i bibeln om Antikrist är sant. /Återkommer i Ämnet-

 

 

Bibeln om Antikrist:

1 Joh 2:18Kära barn, den sista tiden är här. Och liksom ni har hört att Antikrist ska komma, så har redan nu många antikrister trätt fram. Av det förstår vi att den sista tiden är här.1 Joh 2:22Vem är lögnaren om inte den som förnekar att Jesus är Kristus? Den är Antikrist som förnekar Fadern och Sonen.1 Joh 4:3och varje ande som inte bekänner Jesus, den är inte från Gud. Detta är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu finns i världen.2 Joh 1:7Det finns ju många bedragare som har gått ut i världen, de som inte bekänner att Jesus är Kristus som kommit i köttet. Sådan är Bedragaren, Antikrist.

Tack till en vän som visade mig på länken!

 

https://www.lucistrust.org/world_goodwill/about_wg

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

 

Ja vi kan läsa i Joh Uppenbarelsebok om den tiden och det står i bibeln om det, mycket tydligt, det står mycket om Antikrist i bibeln detta är bara ett exempel på text.

Kapitel 13

Vilddjuret från havet

1 Och jag såg ett vilddjur komma upp ur havet. Det hade tio horn och sju huvuden och tio kronor på sina horn, och hädiska namn på sina huvuden. 2 Vilddjuret som jag såg liknade en leopard, och det hade fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Och draken gav det sin makt och sin tron och stor auktoritet. 3 Ett av dess huvuden såg ut att ha blivit slaktat och dödat, men dess dödliga sår hade läkts. Och hela jorden förundrade sig över vilddjuret och följde det. 4 De tillbad draken för att han hade gett sin makt åt vilddjuret, och de tillbad vilddjuret och sade: “Vem är som vilddjuret? Vem kan strida mot det?”5 Och vilddjuret fick en mun som talade stora och hädiska ord, och det fick rätt att fortsätta i fyrtiotvå månader. 6 Det öppnade sin mun för att häda Gud, för att häda hans namn och hans boning, dem som bor i himlen. 7 Och vilddjuret fick rätt att strida mot de heliga och besegra dem, och det fick makt över alla stammar och folk och språk och länder. 8 Alla jordens invånare kommer att tillbe det, alla som inte från världens skapelse har sitt namn skrivet i livets bok som tillhör Lammet som är slaktat.9 Du som har öron, hör: 10 Om någon ska gå i fångenskap, då går han i fångenskap. Om någon ska dödas med svärd, då dödas han med svärd. Här visar sig de heligas uthållighet och tro.

Vilddjuret från jorden

11 Och jag såg ett annat vilddjur komma upp ur jorden. Det hade två horn som ett lamm men talade som en drake. 12 Det utövar det första vilddjurets hela makt inför det och får jorden och dess invånare att tillbe det första vilddjuret vars dödliga sår hade blivit läkt. 13 Det gör stora tecken och får till och med eld att falla från himlen ner på jorden i människornas åsyn. 14 Genom tecknen det fått makt att göra inför vilddjuret förleder det jordens invånare. Det säger till jordens invånare att göra en bild åt vilddjuret som har ett sår från ett svärd men lever igen. 15 Och det fick makt att ge livsande åt vilddjurets bild, så att vilddjurets bild till och med kunde tala och låta döda dem som inte tillbad vilddjurets bild.16 Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan, 17 så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal. 18 Här krävs vishet. Den som har förstånd ska räkna ut vilddjurets tal, för det är en människas tal. Och dess tal är 666.

 

 

/Anji

Av Anji - 10 augusti 2021 19:59


https://www.eaec-se.org/articles/Gustavson/andetidsspekulationer.htm

Se Upp Med Ändetidsspekulationer!

av Jim Gustavson

 

Den tid som vi lever i är speciell, för att inte säga mycket speciell, den erbjuder mänskligheten enorma resurser och möjligheter som den tidigare aldrig har ägt, och den har ett oerhört utbud att erbjuda denna mänsklighet. Det är även för en troende människa en tid med enorma möjligheter, sådana som, vågar jag påstå, vi aldrig har sett tidigare, trots detta är dessa “sista dagar” en farlig tid, fylld med fallgropar och många faror, ja Paulus sade ju att “tider skall komma som är SVÅRA att komma till rätta med”, de är “svåra” minsann att komma till rätta med – men inte OMÖJLIGA – tack och lov – för att “MED Gud är ALLTING möjligt”, dvs med Honom kan det omöjliga bli möjligt – människan kan nå frälsning.

Det är just denna frälsning som är så utsatt för fiendens alla attacker i denna sista tid, inte så att den inte skulle ha varit detta tidigare, men denna tid riktar sig på ett alldeles särskilt sett mot den och dess ledsagare – Evangelium – genom sin utsökta FÖRFÖRELSE, dvs frestelse. De flesta som bekänner Kristus på detta jordklot är inte så allvarligt drabbade av förföljelse, utan de är drabbade utav förförelse, en än värre företeelse egentligen. Vad denna sista tid lovar oss är abslout ingen “väckelse” av något slag, dvs att massor av hedningar i världen skall komma till tro på Kristus, tro inte på den lögnen, Skriften säger klart och tydligt att det kommer att bli ett stort avfall INNAN Messias KAN komma tillbaka, MEN, och här kommer våra sanna möjligheter in, det skall även bliva en “ÅTERUPPRÄTTELSE av alla ting” innan Messias KAN komma tillbaka, Han KAN inte komma tillbaka innan dessa ting har skett, det är Skriftens klara lära. Låt det nu bliva sagt denna kväll att den som lär annorlunda än detta är i farozonen och löper stor risk att bli bedragen.

Låt oss nu se vad Skriften har att säga i ärendet:

“Gören därför bättring och omvänden eder, så att edra synder bliva utplånade, på det att tider av vederkvickelse må komma från Herren, i det att han sänder den Messias som han har utsett åt eder, nämligen Jesus, vilken dock himmelen MÅSTE behålla intill de tider när allt skall bliva upprättat igen, varom Gud har talat genom sina forntida heliga profeters mun” (Apg.3:19-21).

Alltså, allt som dessa Profeter har talat om måste gå i uppfyllelse innan Kristus kan komma igen, och ändå har vi människor idag som springer runt och på fullt allvar menar att Han kan komma tillbaka “när som helst”, då blir frågan till dessa, anser ni verkligen att allt har återupprättats så att Han kan komma tillbaka när som helst, och i så fall vad menar ni med “allt”? Vad än svaret blir från de som tro och lära så på denna fråga så är det i varje fall inte det som Skriften ger oss besked om. Står det allt så betyder detta ingenting annat. Kristus skall hämta en rentvagen obefläckad BRUD med olja i sin lampa och sitt kärl för bröllop hos sig, inte en hednisk slinka som använder sig av (“kommer i, eller, under”) Hans Namn. Det är HON, bruden, som först skall fullständigt upprättas. Jesus själv varnar paradoxalt nog för människor som skall springa runt och säga att Hans ankomst är “nära” förestående, det skall vara ett av tecknen på den yttersta tidens förvirring. Paulus sade att de som uttryckte sig så, vare sig det påstods vara genom en “andeingivelse” eller genom “ord eller brev som från genom oss” (alltså ord eller skrift som likställs i värde med Apostlarnas dito), hade tappat “besinningen”. Knappast något välsignat tillstånd, men att sådana företeelser skulle dyka upp i vår tid framkommer väl ur följande verser:

“I fråga om vår Herres, Jesu Kristi, tillkommelse, och huru vi skola församlas till honom, bedja vi eder, käre bröder, att I icke — vare sig genom någon »andeingivelse» eller på grund av något ord eller något brev, som förmenas komma från oss — så hastigt låten eder bringas ur fattningen och förloren besinningen, som om Herrens dag redan stode för dörren. Låten ingen bedraga eder om vad sätt det vara må. Ty först MÅSTE avfallet hava skett och »Laglöshetens människa», fördärvets man, hava trätt fram, vedersakaren, som upphäver sig över allt vad gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tager sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud. Kommen I icke ihåg att jag sade eder detta, medan jag ännu var hos eder? Och I veten vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han först när hans tid är inne kan träda fram. Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam; allenast måste den som ännu håller tillbaka först skaffas ur vägen. Sedan skall »den Laglöse» träda fram, och honom skall då Herren Jesus döda med sin muns anda och tillintetgöra genom sin tillkommelses uppenbarelse — honom som efter Satans tillskyndelse kommer med lögnens alla kraftgärningar och tecken och under och med orättfärdighetens alla bedrägliga konster, för att bedraga dem som gå förlorade, till straff därför att de icke gåvo kärleken till sanningen rum, så att de kunde bliva frälsta” (2Tess.2:1-10).

Om inte dessa verser varnar oss för sådana läror som “före vedermödan”, “närsomhelst”, “osynligt”, “tillkommelsen sker i två etapper” osv VAD VARNAR DE DÅ OSS FÖR?! Det måste stå klart för oss, OM vi vill läsa vad som står, att det alltså handlar om dessa tvenne ting som som måste föregå Hans tillkommelse. Allt annat tal VARNAR Paulus för som varande “bedrägeri”! “Låt ingen bedraga er…”…med att säga att “det skall bli en stor väckelse” innan Kristus kommer tillbaka, eller genom att säga att “Kristus kan komma när som helst”, ty DETTA STÅR INTE I SKRIFTERNA! Att erbjuda ett sådant budskap till människorna är att erbjuda ett ANNAT budskap än det Kristus och Hans Apostlar kom med, detta är alltså ett ANNAT “glatt budskap”, ett annat “hopp” än det som Skrifterna ger oss! “Låt INGEN bedra er…”…”Men om någon, vore det ock vi själva eller en ängel från himmelen, förkunnar evangelium i strid mot vad vi hava förkunnat för eder…”(Gal.1:8). Kan du förstå allvaret i detta människa?

“Vad spelar det för roll vad vi tror om detta egentligen?”, så säger man, ja enligt Kristus och Hans utvalda Apostlar så spelar det stor roll. Som vi nu har sett så är det alltså en väldigt stor skillnad mellan att tro besinningslöst eller att tro på Herrens Ord, och om den förestående vedermödan som en nödvändighet före Kristi tillkommelse kan vi läsa om ur Evangelium:

“När I nu fån se ‘förödelsens styggelse’, om vilken är talat genom profeten Daniel, stå på helig plats — den som läser detta, han give akt därpå — då må de som äro i Judeen fly bort till bergen, och den som är på taket må icke stiga ned för att hämta vad som finnes i hans hus, och den som är ute på marken må icke vända tillbaka för att hämta sin mantel. Och ve dem som äro havande, eller som giva di på den tiden! Men bedjen att eder flykt icke må ske om vintern eller på sabbaten. Ty då skall det bliva ‘en stor vedermöda, vars like icke har förekommit allt ifrån världens begynnelse intill nu’, ej heller någonsin skall förekomma. Och om den tiden icke bleve förkortad, så skulle intet kött bliva frälst; men för de utvaldas skull skall den tiden bliva förkortad. Om någon DÅ säger till eder: ‘Se här är Messias’, eller: ‘Där är han’, så tron det icke. Ty människor som falskeligen säga sig vara Messias skola uppstå, så ock falska profeter, och de skola göra stora tecken och under, för att, om möjligt förvilla jämväl de utvalda. Jag har nu sagt eder det förut. Därför, om man säger till eder: ‘Se, han är i öknen’, så gån icke ditut, eller: ‘Se, han är inne i huset’, så tron det icke. Ty såsom ljungelden, när den går ut från öster, synes ända till väster, så skall Människosonens tillkommelse vara. — Där åteln är, dit skola rovfåglarna församla sig. Men strax efter den tidens vedermöda skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och himmelens makter skola bäva. Och DÅ skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkter på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se ‘Människosonen komma på himmelens skyar’ med stor makt och härlighet. Och han skall sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de skola församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himmelens ena ända till den andra” (Matt.24:15-31).

Hörde du detta!? Yahshua (Jesus) säger klart och tydligt att HANS folk, dvs församlingen, SKALL få uppleva och gå igenom vedermödan! Låt ingen besinningslös “teolog” försöka tala om för dig att detta gäller det icke-Messianska “Israel” (dvs Juda Hus), och icke Messias församling, näps falskmyntaren i Anden! Förkasta den dynga och det gift han vill ge dig i Jesu Namn! Kristus säger alltså att de som tillhör Honom inte skall lyssna på dem som “DÅ” (under vedermödan) skall säga om Honom att “HÄR är Han”, eller “DÄR är Han”, det är just det som är så typiskt , redan denna dag, för dessa falska profeter, att de påstår sig HA Kristus hos sig, genom sin “relation” som de menar sig ha med Honom, en “relation” förvisso kanske fylld med många “under och tecken”, men med en F A L S K grundval! Deras grundval är falsk, därför att Fadern har inte planterat deras rötter, Han har inte gett växten, deras auktoritet är inte från Honom, utan från den här världen, och denna världens furste. Detta känns igen på deras frukt, denna är alltid bl a upphävandet av Hans bud, redefinitionen av Hans Lag, och ett självvalt g-dstänstväsende. Men det FINNS dock en “kvarleva utvald av Nåd” som verkar även i de sista dagarna, och som kommer att verka även under vedermödan, vilken ochså känns igen på sin frukt och genom sina kännetecken, denna har “Jesu vittnesbörd samt hålla Hans bud”, och det är till en skara ur denna kvarleva som Sändebrevet till Filadelfia i Yahchanan’s (Johannes) Uppenbarelse vänder sig:

“Jag känner dina gärningar, se, jag jag har gett dig en öppen dörr, och ingen kan stänga henne, ty du har lite kraft, och du har hållit mina Ord, och du har inte förnekat mitt Namn. Se jag vill ge dig ur satans hop, de som säger sig vara Judar, men är inte detta, utan ljuger, se jag vill driva dem till att komma till dig och tillbedja vid dina fötter, och de skall veta att jag har älskat dig. Eftersom du har hållit mitt tålamods Ord, skall jag ochså BEVARA DIG UR FRESTELSENS STUND, vilken tillstundar för hela världen för att FRESTA DEM SOM BO PÅ JORDEN. Se jag kommer snart, håll det du har så att ingen tar din krona.” (Upp.3:8-11, Biblia, NJV).

Den rendering som Karl XII ger här är den korrekta, det handlar alltså om en särkild FRESTELSE, inte “PRÖVNING” som t ex 1917 har, det grekiska ordet här är “peirasmos”, vilket i sammanhanget betyder “frestelse”. Skriftens lära är entydig och mycket klar, Herren är aldrig den som frestar någon, däremot PRÖVAR han människors “hjärtan och njurar”,och ger var och en efter deras gärningar. Däremot så vet vi att satan är den som FRESTAR människorna. Det är inte Herren som i detta läge skall PRÖVA jordens innevånare, utan det är Herren som tillåter satan att F R E S T A alla dem som bor på jorden, och VAD är denna frestelse i ett nötskal, jo vilddjuret, en “i-stället-för-kristus”, karismatisk och attraktiv, men – laglös, som kommer att hyllas och tillbedjas av hela världen.

Om du tror på falska läror angående Kristi tillkommelse, och tycker att detta “spelar ingen roll”, vad är det som säger att du kan se skillnaden på den sanne Kristus, Nazareen från Galileen, och den falske, vilddjuret, som kommer att uppenbara sig med kraft av falska “tecken och under” för att fresta dem som då bor på jordens yta? Förstår du vad förförelsen i denna tid ytterst gäller, förstår du vad frestelsen en dag kommer att syfta till? Är du i förförelsen och accepterar lättvindigt olika läror om Kristus och undervisning och de yttersta tingen? Eller är du i Hans förlossning så att du hör Hans röst, och gör därefter? Där står kampen.

“Jesus kommer snart” ropar man ofta, och det är helt sant, men vad detta “snart” verkligen innebär får vi klara och tydliga direktiv om då vi läser Skrifterna. “Dagen och stunden”, den vet ingen, inte ens Sonen själv, endast Fadern vet det, men själva “TIDEN” då detta skall ske, det vet Hans lärjungar (Matt.24:33), ty för dem kommer inte Kristus tillbaka “som en tjuv om natten”, utan som en brudgum för att hämta sin väntade brud, som har gjort sig redo. Jesus förmanade sin tids religiösa elit, sägandes “I skrymtare, jordens och himmelens utseende förstån I att tyda; huru kommer det då till, att I icke kunnen tyda denna tiden?” (Luk.12:56). Vilken tid lever vi i? Det måste vi veta. Bruden måste vara iklädd sin skrud och vara REDO! Först då hon är verkligen redo, beredd, fri att gå, och rövaren har gjort sitt verk med jordens förvillade befolkning, så kan Han komma igen. Är du redo? Om du är redo idag, då förbereder du dig på den tid som Skriften här benämner som “vedermödan” och du låter dig inte invaggas till sömn med ett falskt budskap om att slippa det som Skriften säger skall övergå även dig, och alla andra som bo på jorden då detta skall ske. Kan fienden få bort din uppmärksamhet, vaksamhet och beredskap mot den flodvåg av falsk “kristendom” som väller över jorden i allt starkare flodvågor, då är din beredskap dålig, ser du däremot, och förstår du, genom den allt “tilltagande kunskapen” (Dan.12:4) i återupprättelseverket dessa tidens tecken, då skall du finna vishet att kunna göra det rätta och bevaras ur denna svåra stund. Herren hjälpe oss alla därtill.

Ske alltså. /Jim Gustavsson


/Anji


Jesus I love you forever and will give you all my body mind and soul forever VEM är JESUS för DIG??



Av Anji - 9 augusti 2021 23:09

 

Mal 3:3 “Han skall sätta sig ned och smälta silvret och rena det

VÅR Fader, som söker att fullkomna sina barn i helighet, känner väl till luttringseldens värde. Det är de dyrbaraste metallerna, som guldsmeden gör sig största möda med. De bli utsatta för den starka elden, emedan denna förmår smälta ned dem. Först då detta fått ske, kan slagget avskiljas och den smälta massan fullkomligt avbildas efter gjutformen. Den gamle guldsmeden lämnar icke degeln utan sätter sig ned invid den, för att se till att hettan ej får bli en enda grad för stark och skada metallen. Men så snart han skummat bort det sista slagget från ytan och där mött sin egen bild, släcker han elden.

Se, Herren själv nu sitter för att smälta,
det silver, som för Honom dyrbart är,
att det, sju gånger luttrat, må bli renat,
så att Hans egen bild må synas där.

Han sitter lugn vid verket, outtröttlig,
ty outsägligt tålamod Han har.
Hur rent får icke föremålet vara,
som solens bild skall åter giva klar!

Det är så mycket slagg uti metallen,
så mycket eget, som vill eget bli.

Det måste tagas bort, i degeln smältas,
förr’n Mästarn skriva kan sitt namn däri.

Men frukta ej då du skall in i elden,
Han håller dig, o själ, uti sin hand.
Han älskar dig, fast med en helig kärlek,
så frukta icke kärlekseldens brand!

Lid villigt smärtan, som du måste utstå,
ja, älska agan, som din Fader ger!
Lägg ner din egen vilja som ett offer
och gläds vid allt, att Herrens vilja sker!

Det guld, som tjäna skall vid offertjänsten
i Herrens tempel, där Han solen är,
det måste vara ensamt till för Honom
att tillfredställa endast Hans begär.


Från “Källor i öknen” av Mrs. Chas. E. Cowman.

 

/Anji

 

 

Av Anji - 7 augusti 2021 21:03

https://midnattsropet.se/midnattsropet/jesus-lev-genom-mig/

– Jesus, lev genom mig!


Bibelstudium: Berno Vidén

Lagen får oss att säga: ”Herre, hjälp mig att göra vad du vill att jag ska göra.” Eller med andra ord: ”Hjälp mig att hålla din lag.” Nåden däremot säger: ”Jesus, lev genom mig, på det sätt du önskar.”

Frälsning är nåd, från början till slut. Gud har i och genom sin enfödde son Jesus Kristus, slutit ett förbund som helt och hållet gör oss till förmånstagare – utan att vi behöver åstadkomma något i oss själva:

-Ty det var Gud som i Kristus försonade världen med sig själv; han tillräknar icke människorna deras synder, och han har betrott oss med försoningens ord.

I den materialistiska kultur vi lever krävs det mycket av ansträngning för att lyckas med sina förehavanden. Rådande krassa villkor på exempelvis arbetsmarknaden innebär att man måste kämpa och prestera för att uppnå framgång. Med goda referenser och bra resultat, slår den ena gruppen ut den andra i en stenhård konkurrens. Det som gäller är: – Ge inte upp! Kämpa! Fortsätt försöka till dess du når dina mål!
Då det gäller Guds rike är det däremot tvärtom. Frälsningen och det nya livet är en gåva som ingen genom gärningar kan göra sig förtjänt utav; det är Gud som har gjort allt färdigt och vad du och jag får göra är att ta emot denna Guds gåva – fritt och för intet. Paulus förklarar:

– Men har den skett av nåd, så har den icke skett på grund av gärningar; annars vore nåd icke mer nåd. (Rom 11:6)

När vi har tagit emot Jesus som Frälsare och Herre i våra liv, upphör då nåden? Självklart inte! Nåden är ett pågående verk. Trots detta menar många kristna att om vi vill leva ett framgångsrikt andligt liv i seger, så måste vi göra vårt yttersta. Men sanningen är den att ett liv i seger är också det en gåva från Gud och absolut ingen belöning för våra gärningar. Om ett segerrikt liv skulle bero på vår förmåga skulle vi lätt hamna i frustration och otillräcklighet, och det skulle alltid finnas ett glapp mellan vad vi är och vad vi önskar bli.
Att genom sina gärningar sträva inför Gud ger en ständig känsla av otillräcklighet, tvivel på om man är i Guds vilja, misslyckanden och ständigt förnyade nyårslöften om mer överlåtelse. Vi lovar inför Gud att bättra oss, läsa bibeln mer, bedja mer, mer tid för själavinnande, tiondegivande och så vidare… Hela det kristna livet blir med andra ord en prestation.


I samband med omvändelsen, i den stund vi lämnar vårt liv i Guds hand, verkar vi ha lättare att förstå nåden, än under den fortsatta vandringen med Jesus. Alltför många tror att religiösa regler hjälper oss att växa i det kristna livet; att Gud accepterar oss mer om vi anstränger oss riktigt mycket i exempelvis bön och fasta, eller genom att tjäna honom mer aktivt. Den ene gör mer än den andre, som är duktigare än den tredje. Vi uppmanar varandra med rader av måsten: Vittna mer, be mer, gör mer! Använd vad Gud gett dig osv.
I Guds rike kan framgång aldrig vinnas genom gärningar, oavsett hur hängivna och ärliga dessa synes vara. Skilj på världens sätt att tänka, och Guds tankar. I världen måste du producera resultat för att lyckas. Guds rike däremot är ingen plats för konkurrerande verksamhet.
Ett stort misstag som ofta görs är att föra världens sätt att tänka in i församlingen, exempelvis genom att räkna framgång i numerär, hur många man är, ekonomisk välgång och annat som andas produktion och resultat. Hela vårt liv kommer på detta sätt att handla om verksamhetsfrälsning istället för det som är det absolut mest väsentliga och livsavgörande.

Det är idag populärt att tala om våra hebreiska rötter med hänvisning till Gamla testamentets förbundsfolk. Vi uppmanas att fira sabbaten enligt judiska seder och bruk, att hålla vissa utvalda budord och att uppmärksamma speciella riter från Gamla testamentets tid, som exempelvis handtvagning. Ett bruk som man då och då ser i frikyrkliga sammanhang som något pittoreskt.


Vad som också har stor och förödande ingång i evangeliska församlingar är den romerskt katolska religionen med alla sina hedniska riter och bruk. Där har främst den svenska pingströrelsen tillsammans med Livets ord varit med och banat väg så att det idag råder ett fullständigt kaos av villrådighet inom de egna leden.


Även om vi varnar för dessa sidosteg och avarter och värnar om en sund biblisk lära, ska vi komma ihåg att även ett vanligt, och som vi ser normalt gudstjänstfirande, till formen är starkt färgat av den katolska och judiska traditionen. Resultatet blir detsamma, som alltid då regler och former hamnar i fokus; otillräcklighet. Oavsett hur mycket vi försöker och strävar för att ännu mer söka förverkliga vårt kristna liv, så kommer vi aldrig att nå fram till en sann vila i Kristus.


Vi vill gärna göra väldigt mycket för Gud utifrån våra egna villkor. Men Gud vill inte ha våra gärningar; han vill ha mera än så. Han vill i och genom våra liv själv utföra sina gärningar. Det är därför vi fått den helige Ande, vilken kommer vår svaghet till hjälp. I Guds rike är det inte ”hårt arbete” eller ”stress”, med prestationsångest till följd, som hjälper oss att uppnå mål.
Nyckeln till andlig framgång är vila – andlig vila. Trons vila är en gåva Gud gett som hjälper oss att förstå att Guds tankar är långt högre än människotankar, att Guds sätt att arbeta skiljer sig markant från världens sätt.
Världen säger att den starke segrar men Gud leder oss in i svaghet och misslyckanden så att vi ska förstå att Guds kraft fullkomnas i svaghet. När vi är svaga – då är vi starka. Bibeln säger att Anden kommer vår svaghet till hjälp, att Guds dårskap är visare än människor, och att Guds svaghet är starkare än människor.


Vill du ha Guds kraft i ditt liv? Tänk på att den fullkomnas i svaghet.

 

Abraham kallades för Guds vän och beskrivs som trons fader. Han trodde Gud och det räknades honom till rättfärdighet. Dock möter vi hos denne gudsman att han vid vissa tillfällen började tvivla på att han var i Guds vilja. Han bar på bördor större än han klarade av att bära och tankarna kom att han kanske behövde hjälpa Gud. Åren gick och den son som Gud lovat att han och Sara skulle få, löftessonen, såg inte ut att bli en verklighet. Rent mänskligt var allt hopp ute. Sara var gammal och oförmögen att bli gravid, så vad skulle de göra? Gemensamt tog makarna beslutet att hjälpa Gud.



Abraham fick en son tillsammans med Saras tjänstekvinna Hagar, och trodde för en tid att nu var Guds löfte uppfyllt; med denna Abrahams hjälp kunde nu Guds plan gå i fullbordan. Men ack så fel han hade. Gud hade vare sig sagt eller tänkt att det var genom Hagar som löftet skulle fullbordas. När Guds tid var inne uppfylldes löftet och Isak föddes genom ett under, då den åldriga Sara blev fruktsam. Gud kommer aldrig försent.
Abrahams hjälp ledde visserligen också till ett resultat. Ett helt nytt folk uppstod genom Ismael, och en fiendskap mellan araber och judar, som råder än idag.
Ofta hör man sägas att Gud inte ger bördor större än vi kan bära. Jag håller inte med om det. Snarare tror jag att det är tvärtom, att Gud ger oss sådana bördor som vi omöjligt kan klara av att bära, just för att hjälpa oss att förstå frälsningens underbara väg. Den är inte avhängig av vad du eller jag klarar av att bära. Vi förmår inte och vi bör inte ens försöka göra det som hör Gud till.
Om du hör till dem som bett till Gud om att han ska använda ditt liv, så bli inte förvånad när svårigheterna börjar dyka upp. Watchman Nee skrev i en av sina böcker att det största hindret i vårt arbete är inte hos andra utan i oss själva. Om Gud fullt ut ska kunna använda oss är det nödvändigt att vi kommer till den punkten att vi inte längre förlitar oss på vår egen mänskliga förmåga eller talang.


Aposteln Paulus brottades med den här frågan då han skrev till församlingen i Rom om den oerhörda kamp som finns mellan köttet och anden. Vad jag vill det gör jag inte, och i desperation utropar han: Vem ska frälsa mig från denna dödens kropp, innan lösningen presenteras: Gud vare tack, genom Jesus Kristus vår Herre!
Gud förbättrar inte vårt gamla liv för att det ska användas i tjänst för honom. Han låter det dö bort och istället blir det den nya skapelsen – Kristus i oss – som räknas. ”Nu lever icke mer jag, utan Kristus lever i mig.” (Gal 2:20)
Än en gång: Gud är inte intresserad av vad vi kan eller är beredda att göra för honom. Vad Kristus vill är att leva sitt liv genom oss, vilket är en väsentlig skillnad. Det är skillnaden mellan lag och nåd. Lagen får oss att säga: ”Herre, hjälp mig att göra vad du vill att jag ska göra.” Eller med andra ord: ”Hjälp mig att hålla din lag.” Nåden däremot säger: ”Jesus, lev genom mig, på det sätt du önskar.”


Jesus har inte bara kallat oss att leva ett kristet liv. Han vill också leva det för oss: ”Trofast är han som kallar eder; han skall ock utföra sitt verk.” (1 Tess 5:24)
Faktum är att den enda som kan leva ett Kristusliv är just Jesus Kristus!

I evangelierna berättas det om en ”synderska” som kom till Jesus. I människors ögon var hon inte lämpad att uttala sig offentligt. Fördömd skulle hon tiga och skämmas. Trots detta yttre religiösa tryck som omgav henne, ägde hon en inneboende kärlek till Jesus som ingen makt i denna världen kunde hindra att den kom till uttryck. Kvinnan hade en dyrbar smörjelse i en alabasterflaska, vilken hon öppnade genom att bryta sönder flaskan och ösa innehållet över Jesus, varefter hon kysste hans fötter och torkade dem med sitt hår.



Handlingen var en skymf mot lagen och traditionen, skamfull och utomparlamentarisk i allra högsta grad. Men berättelsen ger oss en inblick i hur Jesus går tillväga för att sprida denna väldoft som ett inneboende Kristusliv för med sig. Ditt liv är detta bräckliga kärl. När kärlet – självlivet, det egna jaget – bryts sönder, bryter det samtidigt fram en himmelsk smörjelse som direkt sätter sina spår i omgivningen. Alla berörs på olika sätt av denna handling. Det är Jesus själv som kommer till tals genom dig och mig. Det är Kristus som agerar – i och genom församlingen.

 

/Anji


Av Anji - 6 augusti 2021 20:10

 

Vi läser i Bibeln om att fariséerna var emot Jesus. De var rädda för honom och de gick emot honom så mycket att de fick honom att bli dödad.Vilka var de och varför var de som de var?

Fariséerna lade hundratals egan små stadgar och bud till Guds heliga lagar. Sedan försökte de tvinga folk att följa dem. Fariséerna påstod sig känna Guds vilja in i minsta detalj. Än i dag försöker religiösa ledare lägga egna stadgar och bud till Guds ord och skapar därmed stor förvirring bland kristna.

 

Att hävda att din tolkning av Guds ord är lika viktig som själva bibelordet är egentligen avgudadyrkan. I synnerhet är det farligt att ställa upp utombibliska normer som andra ska följa. Lita i stället på att Kristus visar dig hur du ska leva, och låt honom sedan leda andra utifrån deras situation och förutsättningar. /Ur Handbok för livet

 

Fariséerna skyllde på Gud när de ville slippa hjälpa sina närmaste, i synnerhet sina föräldrar. De ansåg att det var viktigare att lägga pengar i tempelkassan än att hjälpa behövande föräldrar. Detta trots att Guds lag uttryckligen säger att man ska hedra sin far och mor ((2 Mos 25:35-43). Visst ska vi ge pengar och tid åt Gud. Men vi får aldrig ta Gud till förevändning för att smita från vårt ansvar: att ställa upp för dem som behöver hjälp är ett av de viktigaste sätten att tjäna Gud.

 

Jesus sade till fariséerna: *  Orden passar in på er för ni bryr er inte om Guds bud utan ersätter dem med era egna människogjorda lagar. Ni förkastar helt enkelt Guds lagar, och för traditionens skull trampar ni dem under era fötter.* /Mark 7:8

Låt oss förstå det Jesus säger och låt oss följa Guds  Ord. Jesus tyckte inte om hycklare, han tyckte inte om fariséernas beteende, han visste att fariséerna inte tillbad Gud därför att de älskade honom, utan därför att de tjänade på det…. Jesus var den tidens rebell… Jag älskar Jesus!

 

/Anji

Av Anji - 5 augusti 2021 21:46

DU FÅR BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN MED DITT LIV!

Vittnesbörd av Gertrud Johansson https://midnattsropet.se/midnattsropet/du-far-borja-om-fran-borjan-med-di/


Jesus ska komma, säger vi som är kristna. Vi tror som det står att han ska komma och hämta de sina, de som hör honom till. Du kan få komma med i den skaran som ”hör honom till”, för det står att var och en som tog emot honom, gav han makt att bli Guds barn. Det gäller för var och en som tar emot honom. Du måste lyssna till evangelium som förmedlas till dig. Evangelium betyder ett glatt budskap, ett budskap om att det finns frälsning. Jesus har redan berett den frälsning du behöver för att bli född på nytt och tillhöra honom. 
Det finns en sång med ett fantastiskt budskap som jag skulle vilja läsa för dig. Det handlar om att du kan få så oerhört nära kontakt med Jesus, så att du kan tala med honom varje dag. Du kan ha en förtrolig kontakt med Jesus, så att han hjälper dig, minut för minut, stund för stund varje dag.
Det står så här:


Evad dig möter, käre vän, här på din vandringsstig, O, säg det då till Frälsaren, nog vill han hjälpa dig. 

Och det skall ske, att vem som helst, Av Herren nåd begär, Skall från all synd och nöd bli frälst, Och vara, där han är.


Är det inte fantastiskt? Och så står det vidare:


Om du av vänner misskänd är, om världen dig beler. Din Frälsare är likväl när, och lyssnar när du ber.

Och har du varit barn en tid åt Gud i himmelen, Men nu förlorat Jesu frid, o kom, kom hem igen!

Om du har synd och brott i mängd, om du är hård och kall, Om nådens dörr och synes stängd, så bed i alla fall! 

Och om du ej kan bedja så förträffligt som du vill, Så kan du bedja barnsligt då, din Fader lyssnar till. 


Det här förhållandet kan du få komma in i. Att bli så nära Jesus att du kan tala med Honom om allting, vad det än är. Och han kan tvätta bort all synd du upplever att du har i ditt liv. Han kan ta hand om de där problemen du tror är så stora och svåra att det inte går för dig att bli frälst. Han kan ta hand om ditt liv och göra något nytt av det. Det står så här i Bibeln, att man blir född på nytt när man tar emot honom. Och därför får du börja om från början med ditt liv. Ett helt nytt liv, som han ger kraft till att leva från stund till stund och dag till dag. Så ta emot honom just nu, idag! Bed till Jesus, som det står i den här sången. Tala med honom om precis hur det är. Han kommer att möta dig och göra något av ditt liv. Han kommer att förvandla det, så att du knappt kan tro att det är sant – men det är det! 
Jag är så glad att få förmedla detta glada budskap till dig. Du behöver bli frälst, du behöver också känna denna närhet till Jesus och vara redo när han kommer. Han kommer mycket snart, och vi som tillhör honom vill hjälpa dig in på vägen att bli född på nytt och få detta hopp som vi äger! Amen. PUBLICERAT I MIDNATTSROPET

 

 

/Anji

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards