Han  lever

Alla inlägg den 11 juni 2023

Av Anji - 11 juni 2023 19:47

 

https://www.vaken.se/who-bygger-nu-snabbt-ett-globalt-och-digitalt-halsocertifikatsystem/

 

Världshälsoorganisationen (WHO) meddelade den 5:e juni att man genom ett joint venture avser att implementera EU:s digitala covidvaccinpass som en del av ett nytt globalt hälsocertifikatsystem, skriver Epoch Times.

WHO har ingått ett ”banbrytande partnerskap för digital hälsa” med den Europeiska kommissionen. Det nya ramverket för hälsocertifikatsystemet kallas The Global Digital Health Certification Network.

 

 

”Vaccinpass och olika andra former av digitala identitetssystem har kritiserats för att vara integritetskränkande och för att ha potential att göra det möjligt för regeringar och företag att påtvinga människor beteenden, till exempel genom att neka tillgång till infrastruktur eller tjänster”, skriver Tom Ozimek på Epoch Times.

 

WHO uppger i ett uttalande att organisationen som en del av det nya initiativet kommer att:

 

”…ta upp Europeiska unionens system för digital covid-19-certifiering för att inrätta ett globalt system som kommer att underlätta global rörlighet och skydda medborgare över hela världen från pågående och framtida hälsohot.”

EU:s digitala covid-19-vaccinintyg trädde i kraft i juli 2021. Över 2,3 miljarder intyg har utfärdats, men i och med att covidkrisen har tonats ner har en motsvarande användning av vaccinpass varit begränsad på senare tid efter att WHO nyligen förklarade att Covid-19 inte är ett globalt hot mot folkhälsan, skriver Tom Ozimek.

 

EU:s förordning om digitala covidintyg upphör att gälla i slutet av juni 2023, men WHO ser en potential i EU:s ramverk för digitala vaccinpass för ytterligare användningsområden utöver Covid-19, tex genom en digitalisering av det internationella intyget för vaccinationer eller profylax.

 

Kritiker har fördömt vaccinpass som diskriminerande eftersom de gör det lättare för ovaccinerade att nekas tillgång till offentliga tjänster eller att det banar väg för en ännu mer påträngande och hälsobaserad övervakning, fortsätter Ozimek.

Läs mer på newsvoice.seWHO bygger nu snabbt ett globalt och digitalt hälsocertifikatsystem

 

 

/Anji

 

 

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards