Han  lever

Direktlänk till inlägg 2 juni 2024

Solenergianläggningar i Storbritannien möter kritik när bönder tvingas lämna sina marker

Av Anji - Söndag 2 juni 13:21



Sommar har kommit

     


 

MEN  SE HÄR:

Solenergianläggningar

Solenergianläggningar i Storbritannien möter kritik när bönder tvingas lämna sina marker

 

Några brittiska bönder drivs bort från sina marker i takt med att jakten på mer solenergi fortsätter i Storbritannien.

Detta enligt tidigare ordföranden för Storbritanniens lantbruksförbund, som pekat på många nackdelar med storskaliga solenergianläggningar i landet.

Minette Batters, som tidigare varit president för National Farmers’ Union, berättade om ”hemska exempel” där arrendatorer blivit utsparkade från sina marker så att markägare kan tjäna mer pengar genom solenergiinitiativ. Hon varnade för att investerare, inklusive de från utlandet och private equity-företag, köper upp en betydande del av Storbritanniens landsbygd.

 

Batters uppmanar landets nästa regering att utarbeta en ny markstrategi som skyddar traditionellt jordbruk och erkänner dess ekonomiska värde för Storbritannien. Inflödet av nya solenergianläggninigar sker vid en tidpunkt när åkerbruk och mjölkproduktion står inför en dyster framtid.

”Vi är ett land till salu. Vi säljer mark till människor som inte betalar skatt här. Det måste förändras,” sade hon.

 

 

Även om hon är missnöjd med hur solgårdar tar över traditionellt jordbruksmark, sa hon att hon hade viss sympati för bönder som tjänat pengar på dessa projekt eftersom det ger dem en garanterad inkomst.

Hon sade: ”Man kan förstå det just nu, ur en bondes perspektiv… 1200 pund per hektar (per år), indexreglerat, låst i 20 år, vad finns det att inte gilla? För alla andra finns det mycket att inte gilla. Detta är problemet med en solgård. Det kommer att finnas en förmånstagare.”

 

Solenergianläggningar tar över Storbritannien


Det finns redan 500 solgårdar i Storbritannien, där den största täcker 250 tunnland i Flintshire, Nordwales. En ny som för närvarande planeras för tre platser i Oxfordshire kommer att täcka nästan fyra kvadratmil, eller 2 471 tunnland, medan en solenergianläggning på 2 500 tunnland har föreslagits nära gränsen mellan Cambridgeshire och Suffolk.

 

Aktivister som kämpar mot en ”titanisk” solgård i Wiltshire County har nyligen gjort framsteg genom att övertyga lokala rådmedlemmar att be regeringen att se till att solgårdar fördelas mer jämnt över hela Storbritannien.

Utvecklare strävar efter att bygga solpaneler över 2 000 tunnland jordbruksmark i Wiltshire för att förse cirka 115 000 hushåll med ström. Många lokala invånare är dock starkt emot planen, och en petition har lockat till sig underskrifter från 17 000 motståndare. Många är bekymrade över att länet redan har många fler solenergianläggningar än andra delar av Storbritannien.

 

 

Före detta VD för Planeringsinspektoratet, Sir Michael Pitt, sa: ”Vi anser att utvecklingen är det mest skadliga angreppet på länets landskap på mer än en livstid. Att kalla det för en solenergianläggning är en avvikelse. Det är ett enormt industriellt komplex med batterilagring, transformatorer och fula solceller som är cirka 4,5 meter höga.”

Några bönder tvingas ge upp sina marker för solenergianläggningar
En särskilt oroande effekt av solenergiinitiativ är att bönder som arrenderar sin mark från större markägare ibland tvingas överge sina gårdar för att ge plats åt en solgård.

Batters anser att en bra lösning skulle vara att regeringar främjar installation av solpaneler på tak istället för på marken.

 

 

”Konservativa vet hur delande detta (solenergi) är. Du såg Rishi Sunak och Liz Truss säga att vi ska sluta placera sol på marken och istället sätta det på tak.”

”Bönder borde kunna tillhandahålla (elektricitet från) sol och vindkraftverk – sol på tak. Jag hoppas verkligen att Labour (genomför detta)… med sina planer för GB Energy,” tillade hon.

naturalnews.comSolenergianläggningar i Storbritannien möter kritik när bönder tvingas lämna sina marker

 

 

/Anji

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Måndag 24 juni 09:21


  Globalisternas statskupp   Hans Erixon berättar ingående om globalistgruppen World Economic Forum, som är de internationella finansintressenas mest inflytelserika organisation i världen. WEF arbetar även med självaste FN och hjälper till...

Av Anji - Söndag 23 juni 21:11


  https://swebbtv.se/w/oYDgWxbAEVZojNdy6wUpYc   INNEHÅLL:   I denna Omvärldsanalys samtalar programledare Mikael Willgert med politiske och vetenskaplige kommentatorn Lars Bern om bl.a. följande frågor: • Reuters har publicerat en arti...

Av Anji - Lördag 22 juni 13:49

    https://www.vaken.se/statlig-entreprenor-avslojar-planering-av-lonsamma-dodliga-injektioner/     Dr. David Martin redogör för USA:s regerings långsiktiga plan att utveckla och släppa covidviruset, samt avslöjar ledtrådar om att globalis...

Av Anji - Fredag 21 juni 14:24


    Foto. Swebbtv grafik FacebookXMessageEmailCopy LinkDela Det är Europas politiska ledare som hotar de egna länderna genom sin allt närmare relation till USA. Det hävdar nu Rysslands president Vladimir Putin. Det är inte Ryssland som h...

Av Anji - Torsdag 20 juni 21:19


Regeringen: “DCA-avtalet planeras träda i kraft i augusti” KRIG & FREDRegeringen kan i och med riksdagens beslut att godkänna DCA-avtalet (Defence Cooperation Agreement) mellan Sverige och USA fatta beslut om och genomföra...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards