Han  lever

Alla inlägg under december 2011

Av Anji - 12 december 2011 21:32

"Jag har levt med min destruktivitet så länge att jag inte vet något annat. Jag tycker om det trygga, det invanda och jag vet vad jag har i min sjukdom, men jag vet inte hur det är att vara frisk. Då vet jag inte vem jag är."Det här skrev jag för en tid sedan. Känner du igen dig? Du vill egentligen inte må dåligt, du vill inte vara sjuk, men rädslan för förändring är så stor att den hindrar dig. Den håller dig tillbaka.Det är så bekvämt på något vis att ge efter för det invanda sättet att hantera ångesten. Det destruktiva som du inte vill att någon ska se. Du vet att det inte är rätt, men du orkar inte kämpa. Du orkar inte slåss längre.Jag förstår hur du känner. Jag vet hur det känns när ångestens vidriga klor river sönder din själ. Hur dess illaluktande närvaro får dig att må illa. Hur dess lögner hamrar sönder ditt hjärta och gör dig så rädd att du tror att du ska dö.Jag vet hur det känns.När jag var somsjukast - då var det här min vardag. Min helg. Hela minexistens. Hela mitt liv genomsyrades och kontrollerades av ångesten. Den låste mig. Den enda trygga platsen jag hade - det var min soffa.. Korta promenader tvingade jag mig till, att gå till affären krävdes flera dagars förberedelser.Min soffa är fortfarande min trygghet. Den finns där och välkomnar mig de nätter då ångesten är för jobbig. Men den är inte längre min primära källa när det gäller att känna mig trygg.Det jag nu vänder mig till - det är något helt annat. Jag hittar tryggheten i Gud. Den trygghet och den frid jag nu känner, det har jag nog aldrig känt. Förut var tryggheten att skära sönder min kropp, eller droga ner mig, eller dricka. Ta överdoser så jag försvann för en stund. Men jag behöver inte det. Det är inte mitt liv längre. Jag har lämnat det. Visst har jag delar jag måste jobba på, det har alla.

För första gången i mitt liv förstår jag vad det innebär att känna trygghet i Gud. Jag har fortfarande min depression och min ångest över motgångar, men nu har jag förstått att där Guds Ande är, där finns det frihet. Det är det jag fokuserar på. Inte på det jobbiga. Det finns där - men Guds frihet är så mycket större.Han har en kärlek till oss som inte går att förklara - man kan bara uppleva den. Och min bön i kväll - den är för dig som behöver känna frihet. Frid. Kärlek och omsorg. Så sätt dig tillrätta. Blunda och vet att någon ber för dig. För allt kommer att bli bra, du behöver bara tro.


Bless.

Av Anji - 8 december 2011 21:35

För att lösa krisen förbereder EU lösningar som tvingar medlemstaterna att ge upp kontrollen över sina egna pengar, en form av ekonomisk diktatur. Sverige måste säga nej till detta, skriver Jan-Erik Gustafsson, ordförande i Folkrörelsen Nej till EU.

I den politiska kris som EU-ledarna nu brottas med pratas relativt ofta om förkortningarna EFSF och ESM.
EFSF eller den europeiska stabiliseringsmekanismen är den så kallade räddningsfond som blåstes upp till den enorma summan 1 000 miljarder euro under EU-ledarnas nattmangling den 26 oktober. Ekonomijournalisten Andreas Cervenka skrev i en krönika i SvD den 6 november att ”sällan har väl så många miljoner människor satt sitt hopp till något så obegripligt. Hur mycket det än knattrades på miniräknare runt om i Europa kom horden av välbetalda bankekonomer fram till att denna fond innehåller runt 250 miljarder euro efter att olika nödlån betalats ut. Ändå hävdade EU:s toppar att den rätta siffran är 1 000 miljarder euro. Förklaringen är en snilleblixt som hade gjort Lehman Brothers vassaste subprimehjärnor avundsjuka: en räddningsfond som till stor del bygger på belånade garantier från de som ska räddas.”

För att EFSF inte skall bryta mot EU:s fördrag har den registrerats som ett aktiebolag i Luxemburg, som styrs av euroländernas finansministrar. Det är ett tillfälligt arrangemang i väntan på ESM, den europeiska permanenta stabiliseringsmekanismen.
I en riksdagsbehandling under 2012 är det tänkt att svenska politiker skall ta ställning till ESM. För att ESM skall bli verklighet krävs nämligen en ändring i artikel 136 i Lissabonfördragets EUF-del, vilket kräver att samtliga EU-länder godkänner ändringen.
Regeringskansliet skickade i juli ut en remiss i ärendet (Ds 2011:25) till 21 organisationer bland annat LO, TCO, Saco, Folkrörelsen Nej till EU och Juridiska fakulteten vid Stockholm universitet. Remisstiden gick ut den 23 oktober. Enligt remissen ska ESM träda i kraft i juni 2013.

Vad som endast omnämndes i förbifarten och som en fotnot regeringskansliets remiss är att  ESM redan har upprättats som ett särskilt ESM-fördrag, vilket undertecknades av euroländerna den 11 juli i år. Detta fördrag har granskats av Rudo de Ruitjer och Joseph Murtenbergh i en artikel den 5 november på sajten Global Research. Det är skrämmande läsning. I fördraget står att ESM:s medlemmar (det vill säga euroländerna) ”oåterkalleligt och villkorslöst” måste acceptera en utbetalning av pengar som begärs från dem inom sju dagar. De två författarna jämför detta med att en check normalt tar fyra arbetsdagar. ESM:s styrelse ges också rätten att ändra ”mekanismens kapital” från 700 miljarder euro till vilken högre summa som helst. Fördraget stipulerar att ESM, dess egendom, fonder och tillgångar ska ha immunitet från varje form av juridisk behandling. Dessutom skall ESM:s ledning och anställda inte vara ansvariga för sina handlingar och skrivna dokument inför någon. De Ruitjer och Murtenbergh skriver att ESM-fördraget gör europeiska hushåll underlydande till en institution som inte är folkvald. Är detta Europas framtid, det nya Europa utan suveräna stater, frågar de sig?

Nu snabbehandlar euroländer med så liten uppmärksamhet som möjligt ESM-fördraget, så att det ska kunna träda i kraft redan till årsskiftet. De Ruitjer och Murtenbergh skriver att ”om vi vill ta tillvara det sista halmstrået för att undvika diktaturen är det brådskande att så många medborgare som möjligt vaknar upp och skickar mejl och brev till våra parlamentariker, politiker och politiska partier. Vänta för att se om andra lyckas kommer att vara katastrofalt”.
Jag förutsätter att ingen svensk riksdagsledamot säger ja till EUF-grundlagsändringen och detta missfoster till ESM-fördrag, när remissen enligt uppgift från regeringskansliet kommer upp till behandling till våren i riksdagen. EU har visat sig vara en inkompetent konstruktion, som förlitar sig allt mer på kontroll och repression,  och som inte kan föra en ekonomisk politik i folkflertalets intresse.

Av Anji - 6 december 2011 23:00

Att vara den som ingen ser - det kan ta död på ens själ.Att alltid ha den där känslan av att man bara flyter med. Man rättar sig efter andra för man vill inte vara till besvär. Till slut vet man inte vad man själv vill och man vågar inte säga ifrån. Man fortsätter att vara tyst. Man ler, nickar och håller med. Fast egentligen kanske man vill något helt annat - man har bara tappat bort det på vägen.Att alltid ha den där känslan av att man är besvärlig. Att andra tycker att man är jobbig. Man är den som hörs och syns mest. Man bråkar och provocerar. Man lägger märke till dig, men man ser dig inte. Man ser inte varför du gör allt det som andra ser. Man ser inte hjärtat som finns i dig. All den kärlek som du bär på. All den förvirring som gör att du inte vet hur du ska hantera livet.Två motsatser som egentligen vill precis samma sak - att bli sedd...Det finns en som alltid ser dig. Som har haft sina ögon på dig ända sedan du föddes. Faktiskt till ochmed medandu fortfarande låg i din mammas mage såg någon dig.Första gången som du minns att du kände dig förbisedd - då fanns Gud där. Höll sin hand om din rygg och Han kände din smärta. Första gången som du lyckades med något - då fanns Han också där. Kramade om dig och gladdes med dig.Om du faller ned i det mörkaste djup. Där allt är svart och du ser ingen mening. Då när du inte vet om det är värt det längre och du funderar på att ta död på dig. Även där finns Gud. När du inte orkar så är det Han som andas åt dig. Det är Han som håller sin hand runt ditt hjärta och ser till så att det fortsätter att slå. Det är Han som fångar upp dig.För mörkret är inte mörkt för Honom. Där Han är - där är det som att natten lyser som dagen och mörkret ska vara som ljuset. Och det är ju även så att ljuset alltid vinner över mörkret. Minsta lilla ljus vinner.

Av Anji - 5 december 2011 21:55

Jag gråter ofta i mitt hjärta när jag ser hur världen är påväg emot. Den är på väg under, Jesus kommer komma tillbaka. Gråter i mitt inre när jag ser hur människor beter sig, och hur människor inte vill veta av Gud men dom vill ändå komma till himlen. Dom hyser undan Guds hand och dom avfärdar den som kan ge dom evigt liv och en förändring i deras liv. Jag gråter för dom.


Herre vi vill behaga dig, vi vill tjäna dig och lära oss alla dina vägar. Din kärlek är så verklig, du gjorde Faderns vilja.

Dina ord är vårat ljus, rent och levande och brinnande i mitt hjärta. Du visade den största kärleken som jag aldrig trodde fanns till jag fann dig. Du säger till oss att gå, och vi går. Du bad mig att stanna när det var svårt och jag stannade. Att höra dig säga att du älskar mig betyder allt för mig.


Man kan kämpa emot Guds famn, man kan kämpa emot hans kärlek, man kan kämpa emot hans vilja, man kan kämpa emot hans vägar, man kan kämpa emot Jesus förlåtelse. Man kan lägga biblen o bokhyllan och man kan låtsas att man inte hör. Eller så är det så enkelt att man bara kan falla i hans armar och vara i hans famn, man kan ta emot hans kärlek, man kan be om hans vilja, man kan be om att få gå på hans väg, man kan be om förlåtelse och man kan lägga bibeln i ens armar. det första jag nämde är enklare, men vem vill gå den enkla vägen, jag vill inte gå min egna väg för jag vet att den vägen är fel. Jesus är min GPS och han kommer alltid att vara det. Att vandra med honom hand i hand är svårt, det är det jobbigaste men det är den enda rätta vägen för oss människor. Att vända sig bort ifrån Gud är fel. Att vända sig ifrån Gud när det är jobbigt, och vända sig ifrån Gud när smärtan kommer är fel. Att vända sig ifrån Gud i smärtan och tårarna är fel. Du klarar det inte själv.

Där emot att vända sig emot Gud när det är jobbigt, då blir det lättare. När smärtan kommer får du vila i Jesu famn och när tårarna kommer är du inte ensam för han är med och han kommer torka dom. Du klarar det med honom.


Jag blir så frustrerad när folk säger till mig " Anji, jag skulle vilja tro" Men TRO då. Det är inte enklare än så. Släng i i Jesu famn, släng dig framför korset med en gång. Be en bön.

"Jag vill ha bevis" Läs biblen eller se på mig, jag är ett levande bevis på att Jesus gör mirakel. Jag lever fortfarande och gick igenom elden men jag kom ut levande igen. Det är inte så svårt att tro, frågan är bara om DU vill lämna ditt bekväma liv för en väg som du inte har planerat själv. Om ditt hjärta är redo att bli rent, om du är redo att ge upp "DIG" ditt ego och bli liten och Gud bli större i ditt liv sen är det inte så svårt.


Bless you
 


Av Anji - 2 december 2011 18:43

My child.


First i want to say that i love you.

I want to encourage you and tell you that i saw you sad today. I capture your tears  in my hand i clapped you on your back and i was holding you in your arms. You stopped crying for a while. You have been in so much pain for too long. You have struggle for so long and all by yourself. You have cried so many tears and you have been lain awake at night wondering if i still hear you, if i still love you and if i have heard your screams at night. My child, i heard your screams, and i have seen you and heard your loudest tears falling. I have been with you every night and every day and every sleepless night. I watched over you and helt my arms around you and prayed for you. I have never left youre side. I want you to know that im here for you and i will never leave you. I have died for you and i took your pain and your sins on my wooden cross. Ivé took the abuse and the nails in my hand just for you. You have struggle for so many years but still you belive in me and you have never left me. Hold on my child. I have seen people looking down and talking and called you bad names just for you belives. You have never spoken a bad word about me. Your wounds are gonna heal and your tears will dry and you are gonna feel alive again. I love you with an complete love like a father will do for their child. Keep fighting and never give up. In me, everything is possible and i have won victory for you and the darkness will never defeat you. Im gonna let my light shine on you.


I will never leave your side.

Be blessed / Your father in heaven.

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards