Han  lever

Direktlänk till inlägg 21 september 2019

Präster och pastorers ovilja att varna för villoläror.

Av Anji - 21 september 2019 22:30


http://experimentlandet.blogg.se/2019/february/praster-och-pastorers-ovilja-att-varna-for-villolaror.html

 

VILLOLÄROR

 


Det är förbi med mitt folk,därför att det ej får någon kunskap. Men eftersom du har förkastat kunskap,därför skall ock jag förkasta dig, så att du upphör att vara min präst. Och såsom du har förgätit din Guds lag, så skall ock jag förgäta dina barn”(Hos.4:6)


Något som Jesus, Paulus och apostlarna lade stor vikt vid var att varna för villoläror, det vill säga för läror som inte bygger på rätt grund, den grund som är Jesus.

 

 


Varningar för falska läror (villoläror), för avgudar, för falska apostlar (ulvar i fårakläder) och för avfall från den sanna och sunda läran (Jesus lära) går som en röd tråd genom hela bibeln (både i GT och i NT) men, (och jag tror jag har rätt i det) aldrig har det väl funnits så många olika villoläror som det finns idag och detta trots att bibeln är en och samma.


Förvisso så skiljer sig de olika översättningarna åt (ord har bytts ut och lagts till och även tagits bort) men i det stora hela så är det en och samma bibel som alla troende på Jesus har tillgång till.


Sorgligt nog så finns det dom som verkar försvara villolärorna (och därmed avfallet) med att i den yttersta tiden så kommer det att vimla av villoläror och av falska apostlar/herdar, det kommer att bli ett stort avfall (så säger bibeln), och att det är ett tecken på att Jesus snart kommer tillbaka.


Av den anledningen så behöver de inte agera på något sätt. Det räcker med att vänta och se vad som händer och efter det hoppa på tåget som kör raka spåret till himmelen.

 

 


Att vända sig emot de falska lärorna (de falska apostlarna, de oredliga arbetarna, ulvarna i fårakläder) och avslöja dem är inget som de flesta av de så kallade ”kristna”(trots att det är vad Jesus/Gud vill att de som tillhör honom skall göra), är intresserade av och inte heller de som utger sig för att vara herdar för fåren (så kallade präster och pastorer som inte så sällan tillhör den skaran själva).

 

 


Risken finns ju att de falska herdarna kan bli sårade, stötta eller rent av arga (liksom Satan själv) och gå till attack på det ena eller det andra sättet och det kan väl inte vara något som Jesus vill resonerar majoriteten av de så kallade ”kristna” som med det bevisar att de inte är ledda/styrda av Gud/Jesus utan av människor, världen och ytterst sett av Satan.


Dessutom, menar de på, så är många av dem snälla, barmhärtiga och kärleksfulla (enligt världens definition av vad det innebär) eller så ser de ut att vara det och därför låter man dem hållas så att de kan förföra och förleda Guds/Jesus sanna barn (dem som han har kallat och utvalt) rakt ner i avgrunden.

 

 


En villolära enligt bibeln är en lära som helt eller delvis bygger på en annan grund än Jesus (Jesus lära).


Att det ibland kan vara svårt att avslöja en villolära (villoläror) och dem som står upp för och predikar dessa, beror på att alla villoläror (villolärare) i regel blandar Jesus (Guds) sanningar med Satans lögner.


En lära enbart bestående av lögn/lögner hade för vem som helst varit lätt att avslöja som en ”lögnaktig lära” och en sådan lära hade inte fått särskilt många anhängare bland de ”kristna”.


Därför måste Satan och hans tjänare vara smarta för att kunna få med sig så många som möjligt i fallet, i AVFALLET, så att de som en gång har blivit frälsta vandrar bort från Gud/Jesus men samtidigt tror och intalar sig att de står kvar vid honom.

 

 


Då de står fast vid de sanningar som predikas inom de olika villolärorna och som grundar sig på bibeln/Jesu lära (till exempel att Jesus är Herre och Frälsare och Guds son med mera med mera) så tror de (de fås till att tro)att allt är frid och fröjd och att de har sitt på det torra inför evigheten.


Att de även står upp för lögnerna (medvetet eller omedvetet) som finns och som frodas inom dessa läror om de stödjer dem, bortser de ifrån.


Det är på detta sätt som Satan och hans anhängare vinner terräng inom de så kallade ”kristna” leden. Bland de kristna och deras kyrkor och samfund.


Världens barn (de ofrälsta) går redan i Satans och hans anhängares ledband (även om de är snälla, goda, kärleksfulla och barmhärtiga), då de är en del av det rike (världens rike) som Satan är herre över, så varför skulle han/de lägga någon energi på att få över dem till det rike de redan tillhör?


Det är de som har blivit frälsta till Jesus som han/de siktar in sig på.Vad det handlar om är att göra dem (de sant frälsta) oförmögna till att vara redskap åt Gud/Jesus och att utföra Guds/Jesus verk här på jorden.


Om de gör sina egna verk (människoverk) vilket de flesta kyrkor och samfund liksom många så kallade ”kristna” gör i sin självrättfärdighet, (i tron att de gör Guds/Jesus vilja) så bryr han sig inte utan det är när och om de gör Guds/Jesus verk (vilja), börjar göra hans verk och följer hans vilja, (börjar att bära frukt för Gud/Jesus) som han på diverse olika sätt försöker att förhindra detta.

 

 


Satan hatar Gud/Jesus (har så gjort sedan Gud/Jesus kastade ut honom från himmelriket) och detta vet Gud/Jesus som han inte kan komma åt, men han är slug och vänder sig till människor av kött och blod och som av Gud/Jesus har blivit benådade med en fri vilja och utger sig för att vara en vän till dem, till de ”kristna” (till alla människor) i syfte att komma åt Gud/Jesus genom dem, genom hans kallade och utvalda och genom dem som är kallade och utvalda men som ännu inte har hörsammat kallelsen.


Det är genom människor (de som har blivit kallade av Gud/Jesus,frälsta och pånyttfödda) som han, Satan, kan sabotera Guds/Jesus verk och vilja när han omskapar sig till att likna EN LJUSETS ÄNGEL LIKSOM HANS TJÄNARE, och de som borde stå på Guds/Jesus sida faller som käglor för Satans billiga knep.

 

 


När allt fler och fler ”kristna” anammar villoläror och avskärmar sig från Jesus/Gud och hans sanna evangelium njuter Satan i fulla drag liksom hans tjänare.


”Kristna” som inte är i Jesus (som inte låter sig ledas av honom, av hans Ande, hans lära) kan inte bära frukt i Guds/Jesus rike.


De har inte honom med sig och Jesus själv säger att ”ty utan mig kan ni inte göra något”. Jesus kunde inte heller göra något (av egen kraft) utan FADERN och som Jesus var i Fadern så måste Jesus lärjungar (de som tror på honom och som vill vandra med honom) vara i Jesus..


Grenarna (de frälsta och troende på Jesus) kan inte leva och grönska (bära frukt) om de är avskiljda från stammen.


Det är stammen (och stammen är i detta fallet Jesus) som ger grenarna den näring de behöver för att kunna bära frukt. En gren som inte får tillräckligt med näring eller som rycks bort från stammen blir en död kvist som förr eller senare kommer att brännas upp. Den kan inte bära frukt när den är död!

 



Det är deprimerande (sorgligt, beklämmande) att se hur de som en gång blev frälsta (som hade en sann frälsningsupplevelse) har valt att vandra bort från Jesus/Gud genom att hänge sig åt alla slags villoläror, villolärare och villoandar (åt vad som kliar dem själva i öronen) samtidigt som de säger att de fortfarande är Guds/Jesus lärjungar, att de vandrar med Gud/Jesus och att de är födda på nytt i Jesus Kristus och har Guds/Jesus Ande med sig trots att de borde veta att Guds/Jesus Ande (den Helige Ande) inte kan verka tillsammans med andar som inte kommer från Gud/Jesus och att sanningar som blandas med lögner inte kan bli något annat (inte kan resultera i något annat) än lögn.


Ännu mer deprimerande och sorgligt är det att inte de som utger sig för att vara herdar för fåren (speciellt för de små i Kristus/de nyfödda i Kristus Jesus och vilka kallar sig för präster och pastorer) vill ge dem som de har i sin vård/i sina händer (församlingsmedlemmarna), kunskaper om hur Satan verkar och då speciellt genom villoläror (onda andars läror) för att få dem att falla, avfalla från Kristi sanna och sunda lära.

 

 

/Anji

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 27 mars 21:35

    Detta är den första delen i en serie på fyra delar om vem Jesus är. I den här delen så går jag djupare in på vad Jesus gjorde när han vandrade på jorden. Om du vill veta mer om hur du kan börja följa Jesus, om du behöver bli döpt eller vil...

Av Anji - Tisdag 26 mars 23:49

                Det första Jesus sa till Petrus var: “Följ mig.” (Mark 1:17) Det sista han sa var samma ord, men med lite annan betoning: “Följ du mig!” (Joh 21:22)     Petrus gick i Jesu fotspår varje steg...

Av Anji - Tisdag 26 mars 00:09

  Efter att ha stängt ner tusentals gårdar varnar europeiska regeringar om en framtida livsmedelskris när livsmedelstryggheten förvärras 2024-03-24   EU-tjänstemän samlades nyligen med experter på livsmedelstrygghet för att u...

Av Anji - Söndag 24 mars 23:02


       Foto  Anji       1 Petr 1:3-5 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Far! I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, 4 till ett arv som aldrig kan förstör...

Av Anji - Lördag 23 mars 21:20


        PETER KRABBE SKRIVER OM FÖLJANDE:   Årets upplaga av Folk och Försvar har medfört en stor fördel för oss som har en alternativ syn på NATO:s image. Det svenska folket börjar nämligen förstå att det finns en avvikande agenda hos...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Skapa flashcards