Han  lever

Alla inlägg den 3 juli 2022

Av Anji - 3 juli 2022 20:25

https://newsvoice.se/2022/06/karaktarsdrag-intelligenta-manniskor/

 

KULTUR. Videokanalen Brainy Dose sammanställer 10 typiska tecken på hög intelligens och vad mycket intelligenta människor gör annorlunda. Intelligens är en egenskap som ofta missförstås. Många tror att intelligens enbart är en fråga om IQ, men din intelligens handlar mycket om kombinationen hur du tänker och beter dig.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

10 typiska tecken på hög intelligens

  1. De praktiserar självreflektion och självförbättring. Självmedvetenhet är ett typiskt karaktärsdrag. De är mycket medvetna om sina egna tankar, känslor och beteenden, både negativa och positiva och konsekvenserna av dessa.
  2. De drivs av sin nyfikenhet att förstå sig själva och omvärlden. De vill lära sig allt möjligt och växa som människor. De har en egenhet att gräva djupt för att finna bakomliggande orsaker till problem och fenomen. Samtidigt förstår de att ingenting är statiskt.
  3. De är bra på att lyssna innan de talar. Andras åsikter är viktiga att ta till sig. De försöker aldrig bevisa sin intelligens genom att dominera en konversation.
  4. Högt intelligenta människor är inte rädda för att ha avvikande åsikter i relation till kollektivet. De är öppensinnade, men står ofta fast vid sina värderingar. De är inte lätta att övertyga eftersom de ifrågasätter det mesta. Egenskapen kan göra att de framstår som envisa och svåra att komma överens med. Å andra sidan, när högt intelligenta människor talar kommer orden från en källa av starkt självförtroende. Högt intelligenta människor utgår från fakta och kritiskt tänkande snarare än att de följer den kollektiva och konformativa strömmen.
  5. De söker intellektuell stimulering. De älskar att vidga sina vyer och sitt kunnande. Livet är en livslång process av expansion och kontinuerligt lärande.
  6. Högt intelligenta människor söker en djupare mening i livet. De betraktar bredare perspektiv. De integrerar erfarenheter med observationer och kommer på nya idéer. De ser mönster och samband som andra människor ofta missar.
  7. De är öppna med sina misstag. Högt intelligenta människor medger ofta att de har fel om de bevisligen har fel. De söker ständiga förbättringar och tar ansvar för sina handlingar samtidigt som de undviker att skylla sina egna problem på andra.
  8. De vill ofta sätta upp tydliga mål. De vet vad de vill uppnå och är säkra på att de kan uppnå sina mål. Denna självsäkerhet säkerställer att de lyckas och att de stannar kvar vid sina intentioner. De har förstått att världen inte är skyldiga dem framgångar utan att de själva måste arbeta för dem.
  9. De använder sin tid med klokhet genom att med ett laserfokus spara på tid och resurser.
  10. Högt intelligenta människor omfamnar sina udda egenskaper. De är okay med att vara udda. De kan klä sig annorlunda, lyssna på musik som andra inte lyssna på eller läsa böcker som andra tycker är tråkiga. De bryr sig inte om vad andra tycker om dem.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson, NewsVoice en nättidning som stimulerar din intelligens

 

/Anji

 

 

 

 

Av Anji - 3 juli 2022 01:17

https://nyadagbladet.se/inrikes/regeringen-ger-92-miljarder-till-varldsbankens-ida-fond/

 

Regeringen ger 9,2 miljarder till Världsbankens IDA-fond

GLOBALISMENS FRAMFART 

 

PUBLICERAD IDAG 12:08
 - AV SOFIE PERSSON
Biståndsminister Matilda Ernkrans (S).

Under torsdagen fattade regeringen beslut om att ge 9,2 miljarder svenska beskattade kronor till Världsbankens fond för låginkomstländer (IDA). Sverige blir med detta den åttonde största givaren till IDA.

 

Sverige ska nu ge ett rekordstort bidrag till IDA med 9,2 miljarder kronor, uppger regeringen. Mer än en tredjedel av medlen ska riktas till ”klimatåtgärder” och prioritet kommer att ligga på att stärka krisberedskap och motståndskraft inför framtida kriser såsom klimatrelaterade katastrofer, hunger och pandemier.

Påfyllnaden säkerställer även att Världsbanken fortsatt kommer att vara en central aktör i projektet att uppnå de långsiktiga målen i Agenda 2030 och Parisavtalet i utvecklingsländer. Förhandlingar om påfyllnad i fonden skulle egentligen ha skett nästa år, men tidigarelades ett år på grund av vad man beskriver som ”akuta finansieringsbehov” som coronapolitiken orsakat med ökad fattigdom som följd.

 

– Stödet genom IDA är centralt för att bemöta de många parallella globala kriser som drabbar de fattigaste värst, inklusive klimatförändringar, krig och konflikter, ökad skuldbörda och krisen i global livsmedelsförsörjning, säger biståndsminister Matilda Ernkrans.

 

Förra årets förhandlingar resulterade i en historiskt stor påfyllnad till fonden om sammanlagt cirka 930 miljarder kronor för kommande treårsperiod, vilket är drygt 100 miljarder mer än den senaste påfyllnaden 2019.

 

Fakta: Världsbankens fond för låginkomstländer (IDA)

Det är den enskilt största globala fonden för multilateralt stöd till världens 74 fattigaste länder. Under perioden juli 2022 – juni 2025 förväntas IDA:s arbetsprogram kunna uppnå:

  • Grundläggande hälsa, nutrition och familjeplaneringstjänster för 430 miljoner människor
  • Vaccinationer av 200 miljoner barn
  • Sociala trygghetsnät för 375 miljoner människor
  • Framtagande av nationellt fastställda bidrag för klimatet (Nationally Determined Contributions, NDC) i minst 50 länder
  • Tillgång till elektricitet för 50 miljoner människor.
  • Tillgång till rent vatten för 20 miljoner människor.

 VET DU VAD EN VÄRLDSREGERING BETYDER???  

 Akta er för den.  /Återkommer om BIBELNs ord

 

 

 

/Anji

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards