Han  lever

Direktlänk till inlägg 26 juni 2023

LABBODLAT s k 'KÖTT* Vill INTE HA. Ska man bestämma detta?

Av Anji - 26 juni 2023 13:32


https://nyadagbladet.se/utrikes/labbodlat-kott-borjar-saljas-i-usa/

 

 

Labbodlat kött börjar säljas i USA


PUBLICERAD IDAG 10:05
 - AV SOFIE PERSSON
Singapore var det första land där labbodlat kött fick säljas till allmänheten.

Labbodlat kött kommer inom kort att börja säljas i USA. Två företag som skapar ”köttet” har fått godkänt av USA:s jordbruksdepartement.

Laboratorieodlat kött skapas idag av ett flertal företag, men det var i Singapore man blev först med att godkänna försäljning till allmänheten.

 

 

Under förra året beslöt däremot Italiens regering att förbjuda laboratorieprodukterna eftersom man ansåg att de inte kunde ” garantera kvaliteten, välbefinnandet och skyddandet av vår kultur och tradition”, något som Nya Dagbladet rapporterade om.

Nu kommer laboratorieodlat kött att börja säljas i USA, rapporterar CNN. Företagen Upside Foods och Good Meat meddelar att man har fått godkänt från USA:s jordbruksdepartement.

 

Beskedet att vi nu kan producera och sälja odlat kött i USA är en viktig händelse för vårt företag, branschen och livsmedelssystemet”, säger Josh Tetrick. vd för Good Meat.

Good Meat, som även är det företag som säljer sina produkter i Singapore, marknadsför sina produkter som ”kött utan slakt” och laboratorieframställt kött brukar sägas vara mer miljövänligt än traditionellt kött. Däremot är processen inte helt miljövänlig då den, trots ett minskat utsläpp av metangas, fortfarande är väldigt energikrävande.

 

 

Upside Foods kommer att introducera ”köttet” via en restaurang i San Francisco som kallas Bar Crenn. Good Meat kommer att arbeta med kocken José Andrés och introducera sina produkter till hans restaurang i Washington DC. Båda företagen planerar att samarbeta med andra restauranger i framtiden.

Det är oklart exakt när ”köttet” kommer att introduceras till allmänheten.

 
 
 
Anji:   KOMMER INTE att ö h t äta sådant!!!   INTE nyttigt anser jag. men däremot farligt och det är så de tycker man skall leva  framöver, stänga ner det vi har idag

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Lördag 27 april 23:42

  KUNSKAP om Världen???  Ett måste.    /Anji  

Av Anji - Lördag 27 april 13:30

  LOVE:       LOVE.     /Anji       ...

Av Anji - Onsdag 24 april 18:15

        /Anji  

Av Anji - Tisdag 23 april 20:35

  SVERIGE mår inte bra och inte Världen heller, eller ?? Våldsdåden är många!     FAITH, GRACE, LIFE, LIVE     I bibeln står det om allt och om HUR man skall leva.   /Anji ...

Av Anji - Måndag 22 april 21:34


                               VÅR!    bild Anji     Kapitel 12 Den andliga gudstjänsten 1 Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards