Han  lever

Alla inlägg den 28 februari 2023

Av Anji - 28 februari 2023 16:47

https://www.vaken.se/lars-bern-eu-ar-inget-fredsprojekt-tvartom-utan-eu-hade-vi-inte-haft-det-har-kriget/

 

Västvärldens maktelit trodde att man skulle kunna krossa Ryssland genom den militärmakt man under flera år byggt upp i Ukraina. Sedan skulle Ryssland styckas upp, och exploateras av västs oligarker.

Det var planen. Och man sabbade medvetet fredsprocessen i början av kriget förra året för att man ville få bort Vladimir Putin. Men det gick inte som planerat.

Västvärlden verkar inte alls förstå sig på Ryssland, enligt Lars Bern.

 

– Västvärlden är offer för sin egen propaganda. Det är det som är så kusligt. Vi har en så intensiv antirysk propaganda, där man predikar att Ryssland bara är en bensinmack. Men det är ju inte så. Ryssland är betydligt starkare ekonomiskt än vad våra underrättelser inser.

 

Ryssland är överlägset i fysiska resurser. Västvärlden i immateriella värden. Det senare är dock inte mycket värt i ett utnötningskrig med artilleri som det i Ukraina är.

– Ryssarna kan tillverka ammunition. De kan tillverka kanoner. Samtidigt har vi, med våra BNP-siffror, trott att vi är militärt starka. Men det är vi inte.

– Vi lurar oss själva. Jag begriper det inte.

Läs mer på swebbtv.seLars Bern: EU är inget fredsprojekt – tvärtom: ”Utan EU hade vi inte haft det här kriget”

 

________________________

 

 

Ryssland får ofta kritik för att inte vara en fungerande demokrati. Men det är ju inte västvärlden heller längre, enligt Bern.

 

– Vi har haft fungerande demokrati. Problemet är att vi inte har det längre. Våra liberaler har ju kommit på att införa det här med värdegrund. Det innebär att man accepterar inte alla åsikter. Har man fel värdegrund, alltså fel åsikter, ska man inte ha något inflytande.

 

– Vi har ju hela den här debatten runt Sverigedemokraternas eventuella inflytande på regeringen. Så är det i alla västländer, mer eller mindre.

USA är ett annat exempel på en diskutabel demokrati. Etablissemanget gör allt för att en viss kandidat ska vinna. Om Donald Trump hade suttit kvar vid makten efter valet 2020 hade det inte blivit något krig i Ukraina, säger Lars Bern.

Läs mer på swebbtv.se

 

 

 

 

/Anj

 

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27 28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards