Han  lever

Direktlänk till inlägg 14 mars 2024

Groddar: Ditt perfekta val av mat för beredskapssituationer

Av Anji - Torsdag 14 mars 20:38


Groddar mat för beredskapssituationer

Groddar: Ditt perfekta val av mat för beredskapssituationer

 

För en nybörjare inom beredskap kan det vara överväldigande att bestämma vilka livsmedel man ska lagra upp. Om du inte är säker på var du ska börja, fokusera på stapelvaror som konserver, torkade livsmedel och näringsrik kost som groddpulver.

 

Att börja med din beredskapslager innan en kris säkerställer att din familj har tillgång till hållbara, näringsrika livsmedel när saker och ting går åt skogen och du inte kan köpa saker i mataffären.

Tips för att starta ditt förråd för förberedelser
Att förbereda mat för nödsituationer innebär att man börjar med att skaffa ett lager av hållbara livsmedel och implementerar lämpliga förvaringsmetoder för att bevara kvaliteten och förhindra försämring.

 

Tipsen nedan kan hjälpa dig att komma igång:

 

Bedöm din familjs behov av nödmat
När du förbereder mat för krisscenarier måste du bedöma din familjs unika behov. Börja med att beräkna kaloribehovet per person baserat på ålder, hälsostatus och aktivitetsnivåer.

Därefter, bestäm mängden och typen av livsmedel som behövs för att tillgodose dessa behov under en specifik period, med hänsyn tagen till eventuell försämring. Vanligtvis räcker det med ett lager för tre till sex månader.

 

Välj prepper-mat som passar dina överlevnadsbehov


Du kan hitta en mängd lämpliga prepper-livsmedel i vanliga livsmedelsbutiker.

Få ut mesta möjliga av din preppingbudget genom att köpa näringsrika, icke förgängliga varor med lång hållbarhet såsom bönor, konserverat kött och fisk, honung, ris, salt och matolja.

 

Försök att undvika livsmedel som kräver kylförvaring eller frekvent rotation. När du gör en lista på saker att köpa, välj varor som din familj tycker om och inte har något emot att äta mycket av för att undvika slöseri när det är dags att bunkra upp.

 

Tänk på näringsvariationen och kalorierna och se till att du bibehåller optimal hälsa genom att lagra upp på vitaminer, kosttillskott eller groddpulver.

Spara pengar genom att inkludera prisvärda prepper-livsmedel i din överlevnadsplan
Att starta ett matlager kan vara dyrt, men du kan spara en del pengar genom att införliva kostnadseffektiva alternativ utan att offra näringsvärdet.

 

Du kan köpa basvaror som bönor, pasta och ris i stora mängder. Ett annat alternativ är att hålla utkik efter reor och erbjudanden på konservad eller påsförpackad kyckling, lax och tonfisk.

Lär dig hur man samlar vilda växter så att du kan skörda bär, olika grönsaker och svampar gratis. För ett långsiktigt alternativ, starta en hemmaträdgård och odla ekologiska frukter och grönsaker.

 

Livsmedel att lagra upp på innan nödläge


När du förbereder mat för långvariga nödsituationer bör du fokusera på hyllstabila varor som kan hålla länge utan kylförvaring.

 

 

Här är några förslag för ditt förråd:

 

Konserverad mat
Konserverade livsmedel som kött, soppor, grönsaker och frukter kan hålla sig flera år efter deras tryckta utgångsdatum om de förvaras på rätt sätt. Prioritera hög-acid livsmedel som tomater som kan hålla i 18 månader eller ännu längre.

 

Livsmedel med låg syrahalt som kött och grönsaker kan hålla sig i minst tre till fem år när de är konserverade.

Torkade bönor
Bönor är ytterligare en utmärkt produkt för ditt lager eftersom de är fulla av protein och fiber. Lagra upp på torkade svarta bönor, kikärtor, linser och pintobönor.

Torkade bönor kommer att hålla i oändlighet när de förvaras i lufttäta behållare.

Fett och oljor
Du behöver fetter som ister, olivolja, matfett och vegetabilisk olja för matlagning och för att komplettera kaloriintaget. Köp små flaskor och rotera ditt lager för att förhindra försämring.

 

 

Ris och spannmål
Spannmål som havre och ris är billiga, långvariga kolhydratkällor att hamstra.

Välj vitt ris framför brunt eftersom det förra har en längre hållbarhet. Förvara ris och spannmål i lufttäta behållare.

Groddar
Groddar, som kommer från att grodda frön som broccolifrön, är också utmärkta för ditt lager eftersom de är fulla av vitaminer och mineraler.

När du hanterar ett långvarigt krisscenario, säkerställer en tillförlitlig näringskälla som groddar att du förblir frisk.

 

 

För att spara tid och pengar kan du lagra upp på groddpulver, en mer bekväm form av groddar.

Lagra upp på broccoligroddpulver idag
Broccoligroddar är de nyspirade fröna från växten Brassica oleracea var. italica, en korsblommig grönsak som är släkt med vildkål. Trots sin blygsamma storlek, är broccoligroddar fullpackade med imponerande näringsvärden, vilket är anledningen till att de anses vara en av världens mest näringsrika grönsaker.

naturalnews.com,

 

 Groddar: Ditt perfekta val av mat för beredskapssituationer

 

 

 

 

  bild  Anji


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 24 april 18:15

        /Anji  

Av Anji - Tisdag 23 april 20:35

  SVERIGE mår inte bra och inte Världen heller, eller ?? Våldsdåden är många!     FAITH, GRACE, LIFE, LIVE     I bibeln står det om allt och om HUR man skall leva.   /Anji ...

Av Anji - Måndag 22 april 21:34


                               VÅR!    bild Anji     Kapitel 12 Den andliga gudstjänsten 1 Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er...

Av Anji - Söndag 21 april 23:48


  https://www.vaken.se/dr-joseph-mercola-fagelinfluensa-kan-inte-doda-manniskor-om-den-inte-ar-modifierad-i-laboratorium/   Alla påståenden om rädsla för möjligheten av en dödlig fågelinfluensa har visat sig vara falska.   Detta enligt D...

Av Anji - Lördag 20 april 14:30

             Se artikel:   Kärlek. Kärlek. Kärlek. Många söker den. Men vet man att kärleken är ljusets källa?   Bibelorden i 1 Kor 13 berättar för oss om Kärleken och att den är störst av allt, och det är sant. Kärlek är inte lust och kärl...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards