Han  lever

Alla inlägg den 26 mars 2024

Av Anji - Tisdag 26 mars 23:49




     



Det första Jesus sa till Petrus var: “Följ mig.” (Mark 1:17)

Det sista han sa var samma ord, men med lite annan betoning: “Följ du mig!” (Joh 21:22)

 

 

Petrus gick i Jesu fotspår varje steg av vägen mellan dessa båda uppmaningar, även om han råkade “snubbla” då och då.

 

När Jesus kom in i Petrus liv förvandlades denne från en enkel fiskare till en person med helt nya mål och ideal. Men han var sannerligen inte perfekt och han slutade aldrig att vara Simon Petrus. Man kan undra vad det var Jesus såg i Simon, eftersom han gav honom namnet Petrus (klippan, sten). Den impulsive och häftige Petrus påminde verkligen inte om en stadig klippa.

 

Men när Jesus valde sina efterföljare sökte han inte perfekta modeller, utan han sökte män. han valde människor som kunde förvandlas av hans kärlek och sändas ut i världen och berätta att vem som helst dög till lärjunge, även den som då och då misslyckades.

 

 

Vi är inte perfekta någon av oss, men Jesus hjälper oss att bli värdiga hans namn.

Man kan undra vad det är Jesus ser hos oss, i oss, när han kallar oss att följa honom………

 

/Anji

Av Anji - Tisdag 26 mars 00:09


Bondeupproret sprider sig efter Nederländerna lögnare maktelitens klimatbedrägeri klimatbedragarnas tyranni Bondemedborgarrörelsen livet av sig livsmedelstryggheten

Efter att ha stängt ner tusentals gårdar varnar europeiska regeringar om en framtida livsmedelskris när livsmedelstryggheten förvärras

 

EU-tjänstemän samlades nyligen med experter på livsmedelstrygghet för att utarbeta en plan för att hantera en potentiell livsmedelskris. Frågan verkar inte längre vara om ett sådant scenario kommer att inträffa utan snarare hur snart européerna kan förvänta sig det.

Möjligheten att Europa kan uppleva en stor livsmedelskris har blivit så trolig att 60 EU- och regeringstjänstemän samlades för att genomföra en simulering av vad som kan inträffa och arbeta med politik som kan hjälpa till att svara på en sådan kris. Med videor som visar översvämningar, torka och civila oroligheter för att förtydliga vad som står på spel, varnades experterna att ”förvänta sig en nivå av kaos”.

 

 

Vi ser tecken på en överhängande livsmedelskris runt om i världen, med en serie geopolitiska och väderhändelser som alla hopar sig för att skapa den perfekta stormen för en stor livsmedelskris. Till exempel har Rysslands invasion av Ukraina, Israels krig mot Gaza och coronaviruspandemin orsakat störningar i avgörande sjöfartsrutter som har skickat livsmedelspriserna i taket och påverkat leveranskedjor. Samtidigt har extremt och oförutsägbart väder haft stor inverkan på jordbruk och skördar, från torkor i Medelhavet till vädermönster som påverkar sojaproduktionen i Latinamerika.

 

 

Som en del av sina simuleringar föreställde sig regeringstjänstemännen ett scenario där det finns många misslyckade skördar under 2025 som påverkar priserna på djurfoder, vilket hämmar produktionen av boskap och fisk, medan fartyg som för med sig grödor undviker Europa till förmån för högre budgivare i andra delar av världen. Samtidigt kan begränsningar av palmoljeexporten i Asien minska tillgången på en rad vardagsvaror, inklusive bröd.

Simuleringen noterade också hur ett sådant scenario kunde så oroligheter i samhället, särskilt när hungriga och frustrerade européer gör motstånd mot företagens girighet. Så småningom föreställde de sig att tjuvar började plundra stormarknader senare under 2025, med polis som kämpar för att hålla upploppsmakarna under kontroll, boskapsbönder som går i konkurs och tyska kunder som inte kan hitta kött eller fisk i matbutikerna.

 

 

Hur föreställer de sig att de ska ta sig ur ett sådant scenario? De använde rollspelsaktiviteter för att arbeta med policyer relaterade till att bygga upp livsmedelsreserver, krishantering och livsmedelsförsörjning. Deras aktiviteter väckte också viktiga frågor, såsom hur man ska minska Europas överberoende av grödimport såsom soja för att mata mejeri- och köttindustrin.

 

 

Europas livsmedelssäkerhet är på en farlig nedåtgående trend


Direktören för Centre for Systems Solutions Science, Piotr Magnuszewski, påpekade att regeringsledda övningar som denna är mycket ovanliga, särskilt när det gäller ämnen som mat. Faktum är att Europa länge har ansetts vara en av världens största leverantörer av livsmedel, från olivolja och fläsk till mejeriprodukter och spannmål, samtidigt som man har haft några av världens lägsta nivåer av livsmedelsosäkerhet.

 

 

Global Food Security Index har länge rankat europeiska nationer bland världens mest säkra när det gäller mat, och andelen av hushållens utgifter som ägnas åt mat är relativt låg jämfört med andra länder. Till exempel gick endast 14 procent av hushållens utgifter där till mat år 2021, jämfört med 40 procent i Egypten och 60 procent i Nigeria.

Men dess position som en relativt mattrygg del av världen är nu ifrågasatt eftersom väder- och klimathändelser kostade Europa mer än 54 miljarder dollar i ekonomiska förluster under 2022. Samtidigt har kostnaderna för energi och gödningsmedel som behövs för att odla grödor skjutit i höjden sedan Ryssland invaderade Ukraina.

 

 

En av workshopens organisatörer, den pensionerade amerikanska diplomaten Chris Hegadorn, varnade för att få europeiska regeringar är förberedda för att hantera en framtida livsmedelskris. Han sa: “Det finns mycket mer att göra på varje nivå. Kriser kommer bara att komma snabbare och hårdare.”

 

 

naturalnews.com, Efter att ha stängt ner tusentals gårdar varnar europeiska regeringar om en framtida livsmedelskris när livsmedelstryggheten förvärras

 

 

/Anji


Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards