Han  lever

Direktlänk till inlägg 15 mars 2024

Florida-lagförslaget som förbjuder labbodlat kött väntar på guvernör DeSantis underskrift

Av Anji - Fredag 15 mars 21:42


https://www.vaken.se/florida-lagforslaget-som-forbjuder-labbodlat-kott-vantar-pa-guvernor-desantis-underskrift/

 

Labbodlat kött labbköttsföretag Italienska parlamentet säger nej

Florida-lagförslaget som förbjuder labbodlat kött väntar på guvernör DeSantis underskrift

 

Floridas representanthus gav onsdagen den 6:e mars slutligt godkännande till ett omfattande lagförslag som skulle förbjuda odlade eller labbodlade köttprodukter samt lokal reglering av laddningsstationer för elbilar (EV).

 

Det republikanskt styrda representanthuset röstade 86-27 för att godkänna SB 1084, och lagförslaget är nu redo att gå till guvernör Ron DeSantis. SB 1084 skulle göra flera ändringar relaterade till Floridas jordbruks- och konsumenttjänster (FDACS).

Demokrater fokuserade på delar av SB 1084 som skulle förbjuda försäljning och tillverkning av odlade köttprodukter, som DeSantis har fördömt som ”falskt kött”, och hindra lokala myndigheter från att reglera laddningsstationer för EV-fordon.

Representanten Lindsay Cross (D-St. Petersburg) hävdade att båda förbuden syftade till att ”stoppa innovation, sätta hinder för den fria marknaden och att låsa [Florida] vid befintliga ramar.”

 

 

Samtidigt insisterade representanten Christine Hunschofsky (D-Parkland) att ”matkrigs”-delen av SB 1084 ”sänder ett dåligt meddelande” till forskare och investerare om labbodlat kött.

Hunschofsky tillade att draget kan avskräcka tillverkare från att arbeta i Florida eftersom ”de inte vet vilken dag i veckan som lagstiftningen kommer att vara OK med att de är i delstaten Florida.”

 

”Månkött” är okej om det utvecklas för astronauter


Sponsorn för husets lagförslag, Danny Alvarez (R-Hillsborough County), sade att det fortfarande finns frågor om säkerheten hos labbodlat kött. Han förklarade att försäljningen av odlade köttprodukter behöver vänta, och tillade att forskning över tid kan hjälpa till att bekräfta att ”det är lämpligt för konsumtion.”

Han noterade att lagförslaget antas eftersom de ”vet att Floridas jordbruk kan stötta oss och tillhandahålla gott om säkert, kvalitetsmässigt kött och jordbruksprodukter.” Alvarez sa också att labbodlat kött förbjuds i Florida för att skydda konsumenterna.

 

 

Åtgärden, som godkändes av senaten tidigt i mars, skulle tillåta forskning om odlade köttprodukter. Produktionen innebär en process där kultiverade celler tas från djur och odlas i kontrollerade miljöer för att producera mat.

Ett potentiellt förbud mot forskning togs bort från tidigare versioner av lagförslaget på grund av oro för att ett sådant förbud kunde påverka rymdindustrin, som också överväger utvecklingen av labbodlat kött för långvariga rymdresor.

 

 

Representanten Dean Black (R-Jacksonville) klargjorde att medan det är okej att utveckla ”månkött” för astronauter, kommer boskapsuppfödare som han själv inte att stödja det.

”De kan tillverka det på månen och exportera det till Mars, och det är också okej att ha marskött,” sade Black och tillade att han stödde SB 1084 eftersom man inte borde kunna köpa labbodlat kött i Florida eller någonstans i USA.

Enligt SB 1084 kommer försäljning eller tillverkning av labbodlat kött att betraktas som ett brott av andra graden. Dessutom skulle lagförslaget lägga tillsynen av EV-laddningsstationer under FDACS, som reglerar pumpar på bensinstationer. Florida har minst 3 230 offentliga laddningsstationer i 44 av de 67 länen.

 

 

Enligt en personalanalys av lagförslaget utgjorde elbilar minst tre procent av bilarna som såldes i Florida från juli 2020 till juli 2021.

En delstatslag från 2021 förbjuder redan lokala myndigheter från att kräva saker som EV-laddningsstationer av bensinhandlare. Den lagen genomfördes efter ett drag av Petaluma, Kalifornien, att förbjuda nya bensinstationer i syfte att påskynda övergången till elbilar.

naturalnews.comFlorida-lagförslaget som förbjuder labbodlat kött väntar på guvernör DeSantis underskrift

 

 

/Anji  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Lördag 27 april 13:30

  LOVE:       LOVE.     /Anji       ...

Av Anji - Onsdag 24 april 18:15

        /Anji  

Av Anji - Tisdag 23 april 20:35

  SVERIGE mår inte bra och inte Världen heller, eller ?? Våldsdåden är många!     FAITH, GRACE, LIFE, LIVE     I bibeln står det om allt och om HUR man skall leva.   /Anji ...

Av Anji - Måndag 22 april 21:34


                               VÅR!    bild Anji     Kapitel 12 Den andliga gudstjänsten 1 Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er...

Av Anji - Söndag 21 april 23:48


  https://www.vaken.se/dr-joseph-mercola-fagelinfluensa-kan-inte-doda-manniskor-om-den-inte-ar-modifierad-i-laboratorium/   Alla påståenden om rädsla för möjligheten av en dödlig fågelinfluensa har visat sig vara falska.   Detta enligt D...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards