Han  lever

Direktlänk till inlägg 20 mars 2024

Nederländskt regeringsparti: Förskolor ska kunna neka ovaccinerade barn..Artikel

Av Anji - Onsdag 20 mars 13:13

Nederländskt regeringsparti: Förskolor ska kunna neka ovaccinerade barn

 

PUBLICERAD IDAG 11:22
 - AV SOFIE PERSSON
I dagsläget stödjer majoriteten av parlamentarikerna inte förslaget att tvångsvaccinera förskolebarn.

Regeringspartiet VVD har lagt fram ett lagförslag där förskolor ska kunna neka plats till barn som är ovaccinerade. Partiet motiverar vaccintvånget med ökade fall av bland annat kikhosta och mässlingen.

Lagförslaget lades fram redan 2020 av Folkpartiet för frihet och demokrati (VVD) och Socialistiska partiet (SP), något som sedan lades på is efter att man inte fått tillräckligt med stöd. Nu vill nuvarande premiärministern Mark Ruttes parti VVD åter ta upp förslaget.

Anledningen till att man tar upp förslaget igen ska vara ett utbrott av kikhosta i landet, rapporterar NL Times. 1400 fall ska ha rapporterats in där fyra spädbarn ska ha avlidit till följd av sjukdomen i år. Myndigheter uppmanar människor med förkylningssymptom att inte vara i nära kontakt med spädbarn eller gravida. Även flera fall av mässlingen ska ha uppkommit under året.

– Det här är sjukdomar som du inte längre behöver bli sjuk av. Eftersom man kan vaccinera sig mot demsäger Sophie Hermans, parlamentsledamot för VVD.

 

Tveksamt stöd

Sedan coronakrisen har antalet vaccinationer generellt minskat i landet där vaccinationsgraden för bland annat mässlingen, kikhosta, polio och röda hund minskat till under 90 procent förra året. När det gäller kikhosta ska 85 procent av spädbarn uppges ha varit oskyddade på grund av att man inte vaccinerat modern eller barnet.

Lagförslaget skulle innebära att förskolor skulle ha laglig rätt att neka ovaccinerade barn. Majoriteten av parlamentsledamöterna stödjer dock inte förslaget, och även SP, som från början var med och skapade det, är numer osäkra. Statssekreterare Maarten van Ooijen vid landets folkhälsomyndighet anser att man istället bör uppnå vaccinationsmålen genom att läkare ger mer information.

–  Människor är inte så imponerade av samtal från politiker eller regeringen om vaccination. Det som är särskilt effektivt är experter som hjälper föräldrar. Som läkare och ungdomssköterskor på kliniken under individuella samtal. Det tar tid och mycket energi, men vi kommer att fortsätta att fokusera på detta, säger han.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 24 april 18:15

        /Anji  

Av Anji - Tisdag 23 april 20:35

  SVERIGE mår inte bra och inte Världen heller, eller ?? Våldsdåden är många!     FAITH, GRACE, LIFE, LIVE     I bibeln står det om allt och om HUR man skall leva.   /Anji ...

Av Anji - Måndag 22 april 21:34


                               VÅR!    bild Anji     Kapitel 12 Den andliga gudstjänsten 1 Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er...

Av Anji - Söndag 21 april 23:48


  https://www.vaken.se/dr-joseph-mercola-fagelinfluensa-kan-inte-doda-manniskor-om-den-inte-ar-modifierad-i-laboratorium/   Alla påståenden om rädsla för möjligheten av en dödlig fågelinfluensa har visat sig vara falska.   Detta enligt D...

Av Anji - Lördag 20 april 14:30

             Se artikel:   Kärlek. Kärlek. Kärlek. Många söker den. Men vet man att kärleken är ljusets källa?   Bibelorden i 1 Kor 13 berättar för oss om Kärleken och att den är störst av allt, och det är sant. Kärlek är inte lust och kärl...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards