Han  lever

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2009

I svåra Stunder.

Av Anji - 18 augusti 2009 16:41



I motgång och svårigheter är det lätt att förlora överblicken. Lyckligtvis är vi inte ensamma, utan det finns hjälp att få. Många har redan klarat sig igenom livet under betydliga svårigheter än vissa andra. Lidande uppfostrar till andlig mognad, utvecklar tålamodet och får vår slutliga seger att kännas desto ljuvligare.  Vi är uppmuntrade att fortsätta livets kamp.

Kristus gav inte upp och det skall inte vi heller göra. Kanske känner vi oss inte starka nog att våga kämpa för att vinna men när vi tar emot kraft från Jesus får vi mod att fortsätta kampen, ända fram till målet. När våra krafter är tillräckligt starka kan vi hjälpa dom omkring oss som är svagare.



Heb 12 :14-16

Ja sträva efter att leva i frid med alla männiksor och lev helt för Gud, för bara dom som ger sig helt för Gud ska en dag se Herren. Ta hand om varandra så att ingen går miste om Guds kärlek och förlåtelse. Låt er inte gripas av bitterhet mot Gud och mot varandra, för det skulle förstöra livet för många.


En kristens liv innebär hårt arbete. Det krävs av oss att vi ger upp allt som kan tänkas skada våran relation med Gud. Att vi är uthålliga och att vi kämpar mot synden i Guds Andes kraft. För att leva vårt liv msåte vi ha blicken fäst på Jesus, om vi inte skulle göra det och istället se på omständigheterna omkring oss tappar vi omedelbart fotfästet. Vi tävlar för honom, inte för oss själva och vi måste hela tiden ha honom i blickpunkten.


Låt dig inte frestas att lämna Gud när du möter svårigheter. Prövningar kan tvärtom stärka din tro och uthållighet. Lita på Gud och kom ihåg att en himmelsk belöning väntar dig.

Att segra betyder att tro, hålla ut och förbli trogen och leva som en efterföljare till Jesus.


Hur lever du?



BLESSINGS



 
 
Ingen bild

Andreas T.

18 augusti 2009 17:47

Jag brukar råda folk att läsa vissa böcker:

"Kristens resa" (år 1678) av John Bunyan. Jag tycker dock inte lika mycket om nyöversättningen från 2006 som finns ute i handeln nu, ta helst en tidigare översättning. Men boken finns att läsa på webben också, här två olika platser:
http://runeberg.org/kristens/
och den andra:
http://bibeltro.googlepages.com/bunyan1 . det är alltså samma bok på två olika platser. Översättningen på de två ställena är snarlik (liten skillnad finns dock).
Fast att läsa en bok på datorn är lite jobbigt för ögonen tror jag i och för sig, så det bästa kanske hade varit att läsa boken som 'vanlig bok' så att säga. Boken lär också finnas på många bibliotek (men som sagt läs hellre en tidigare översättning än den från 2006, för den är jag inte riktigt nöjd med).
Men i alla fall boken är ett mästerverk.

En annan bok "Apokryferna till Nya testamentet" av Bertil Gärtner (år 1980). Jag tycker man gott kan ha läst dessa skrifter i alla fall (alltså skrifterna som finns med i denna bok, boken består nämligen av flera olika skrifter). Hur boken ser ut och vilka skrifter den innehåller kan man se på denna bokhandels sida: http://www.bibelbutiken.se/product_info.php/cPath/262_60/products_id/186 .
Förresten läs gärna Bertil Gärtners blogg: http://bertilbloggar.wordpress.com/ .


Okej, hej då.

 
Maria

Maria

18 augusti 2009 18:15

HEJ ANJI! Tålamod tålamod ja. Det tar tid innan man fattar att man måste kämpa fastän det kan se mörkt ut. Men det är så sant det du skriver. Det är Jesus som lär oss att leva, med allt vad det innebär.
Gud välsigne dig! /Maria

http://www.jesuslever.eu/gospel

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Lördag 27 april 23:42

  KUNSKAP om Världen???  Ett måste.    /Anji  

Av Anji - Lördag 27 april 13:30

  LOVE:       LOVE.     /Anji       ...

Av Anji - Onsdag 24 april 18:15

        /Anji  

Av Anji - Tisdag 23 april 20:35

  SVERIGE mår inte bra och inte Världen heller, eller ?? Våldsdåden är många!     FAITH, GRACE, LIFE, LIVE     I bibeln står det om allt och om HUR man skall leva.   /Anji ...

Av Anji - Måndag 22 april 21:34


                               VÅR!    bild Anji     Kapitel 12 Den andliga gudstjänsten 1 Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards