Han  lever

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2009

Romarbrevet/ Treenigheten/ Tr, Hopp och Kärlek.

Av Anji - 18 oktober 2009 03:07


När man ändå är vaken då klockan har passerat 03:00 så kände jag för att skriva om våran Herre.



Paulus konstaterade att vi som är troende har en alldeles särskild förmånsställning. Gud har inte bara förklarat oss

"icke skyldiga", utan också dragit oss närmare sig. I stället för att vara fiender till Gud har vi blivit hans vänner- ja faktiskt hans egna barn. ( joh 15:15, Gal 4:5 ).

Som paulus klart konstaterat i 1 Kor 13:13 är tro, hopp och kärlek, det centrala i det kristna livet. Vår kontakt med Gud börjar med tro, och det hjälper oss inse att vi befriats från vårt förflutna genom Jesus död.

Hoppet växer när vi förstår hur mycket Gud har i beredskap åt oss i form av löften för framtiden.

Guds kärlek fyller oss och gör det möjligt för oss att nå ut till andra.


Han gör också klart för oss att vi kommer att vinna en slutgiltlig seger, men att mycket måste övervinnas på vägen dit.

Genom svårigheter växer vi. Motgångar utvecklar vårt tålamod. Detta stärker i sin tur karaktären.

Ökar förtroendet för Gud och ger oss större tilltro för framtiden.

Vårt tålamod prövas dagligen. Låt oss tacka Gud för dessa möjligheter att mogna och att växa, och låt oss möta dom med den styrka han ger oss.


Alla tre personer i treenigheten är delaktiga i Guds räddningsplan. Fadern älskade oss så mycket att han sände Sonen att överbrygga klyftan mellan oss och sig själv. Fadern och Sonen sände sedan Anden att fylla våra liv med kärlek och göra det möjligt för oss att leva i hans kraft.

Samma kärlek som sände Jesus i döden för oss sände Guds Ande för att bo i oss och välsigna varje dag. Samma kraft som uppväckte Jesus från de döda har räddat dig finns tillgänglig för dig dagligen. Du kan vara övertygad om att det liv som du har påbörjat med Kristus ger dig ett extra förråd av kraft och kärlek som du kan använda för vardagens problem och utmaningar. På samma sätt som vi ber om förlåtelse kan vi be Guds kraft och kärlek- just när vi behöver det som bäst.


Medan vi fortfarande var syndare- detta är fantastiskt! Gud sände inte Jesus att dö för oss för att vi var så goda, utan för att han älskar oss så mycket. OM du någonsin känner dig osäker på Guds kärlek till dig, så tänk på att han älskade dig redan innan du vände dig till honom och tog hans hand och släppte in honom i ditt hjärta.


Gud välsigna er och sovgott.

/Godnatt Anji












 
 
Ingen bild

Andreas T.

18 oktober 2009 17:30

Tänkte just fråga om detta med 'treenigheten' som folk brukar säga är svårt att förstå tror jag. Ville fråga dig om du kunde förklara treenigheten, men läste sen noggrannare artikeln här och du har väl redan förklarat den, nämligen Fadern, Sonen, och den helige Ande som sändes sedan. Är Anden det där 'Hjälparen' som står i NT? (annars har jag nog inte fattat nåt hehe).

Men i GT, om de inte hade 'Hjälparen' då, vad hade de då istället, ingenting? Fast Gud fanns ju även då i och för sig. Men man kan ju tycka att de i GT hade det svårare att veta vad som var rätt och fel om de vare sig hade Jesus eller nån 'Hjälpare', hur sjutton visste de var som var rätt och fel då då på den tiden? Eller var Gud närmare människorna då istället så att det var lättare att veta vad som var rätt och fel? Hur kunde Isak, Jakob och alla de där veta vad Guds vilja var så exakt och hur kunde de tro så starkt på Gud? Vad hade de som gjorde att de trodde så starkt på Gud? Jag menar, vi nuförtiden kan läsa vad Jesus sagt t.ex men det kunde ju inte 'de gamle'. Fast jag gick nu och läste lite igen i GT (brukar inte läsa så mycket i Bibeln nuförtiden), jag ser då att det står att Herren uppenbarade sig för den och den, och att det står att folk i GT nån gång 'står inför Herren' (precis som det stod att Satan 'stod inför Herren' när han skulle anklaga Job), är det samma som kristna gör idag också, jag menar uppenbarar sig Gud för alla kristna idag också på samma sätt som i GT eller? Man tycker ju egentligen att det borde vara samma sak.

Jaja, hej då.

 
Maria

Maria

18 oktober 2009 18:26

Underbar blogg du har. Och det är så underbart att hans kors ger oss trygghet och mening med livet. JESUS: Det säkraste vi har.
Alltid älskade...och tänk att han behöver oss också..
Kram f Maria

http://bibelord.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Söndag 12 maj 23:28

  Lita på Gud i allt     1 Sam 2:35 Men jag ska låta en trogen präst träda fram åt mig. Han ska göra det som är i mitt hjärta och min själ. Åt honom ska jag bygga ett hus på fast grund, och han ska ständigt vandra inför min smorde...

Av Anji - Lördag 11 maj 22:15

        Ps 36:11Låt din nåd bli kvaröver dem som känner dig,din rättfärdighet över demsom har ärliga hjärtan.   Ps 36:8Hur dyrbar är inte din nåd, o Gud!Människors barn har sin tillflykti dina vingars skugga.   Ps 42:9Om dagen s...

Av Anji - Fredag 10 maj 13:35

  Napoleon tillbaks?   FRÅN  Peter Krabbes sida    https://peterkrabbe.wordpress.com/2024/04/12/napoleon-tillbaks/ :   Så har då värmen kommit till Sydfrankrike. Temperaturerna infinner sig som vanligt på 25- 30-gradersnivån samtidigt...

Av Anji - Fredag 10 maj 00:26


      FOTO ANJI       /A    

Av Anji - Torsdag 9 maj 14:36

  Ordförande för belgiskt hälsoförsäkringsbolag främjar eutanasi som lösning för åldrande befolkning 2024-04-15 Självmord…..   Ordföranden för Belgiens största hälsovårdsfond har föreslagit eutanasi som en lösning på landets proble...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards