Han  lever

Direktlänk till inlägg 26 december 2023

Tyskland och soldater! NATO....Krig.

Av Anji - 26 december 2023 19:55

 

RUSTA FÖR KRIG?


https://www.vaken.se/tyskland-ska-permanent-stationera-4-800-soldater-i-litauen-den-forsta-tyska-utlandsstationeringen-av-trupper-sedan-andra-varldskriget/


tyska utlandsstationeringen

Tyskland ska permanent stationera 4 800 soldater i Litauen – den första tyska utlandsstationeringen av trupper sedan andra världskriget

 

Tyskland har tecknat ett avtal med Litauen om att stationera trupper i landet, vilket

leder till den första permanenta utländska stationeringen av tyska trupper sedan andra världskriget.

 

Avtalet tillkännagavs måndagen den 18:e december, efter att Litauens försvarsminister Arvydas Anusauskas och hans tyska motsvarighet, Boris Pistorius, träffats

för att diskutera den fleråriga ”Färdplan Aktionsplan” för den permanenta stationeringen av en tysk brigad bestående av ungefär 4800 soldater i landet, samt omkring 200 tyska civila.

 

Avtalet offentliggjordes ursprungligen i juni, men ingen ordentlig tidsplan för när tyska trupper skulle inbjudas till Litauen presenterades förrän måndagen.

”Det tyska åtagandet att permanent stationera en brigad i Litauen är ett historiskt steg för både Tyskland och Litauen”, sa Anusauskas i ett pressmeddelande. ”Vi vänder blad till en ännu djupare strategiskt partnerskap.”

 

 

”Den tyska brigaden kommer att avsevärt öka vårt försvarspotential och stärka NATO:s [Nordatlantiska fördragsorganisationens] avskräckning och kollektiva försvar,” tillade Anusauskas. ”Färdplanen som undertecknades idag redogör i detalj för den väg vi och Tyskland kommer att ta för att genomföra den.”

 

Tyska brigaden ska vara stridsberedd till 2027


Enligt färdplanen kommer tyska trupper, inklusive de med familjer, att permanent stationeras nära Litauens två största städer Vilnius och Kaunas från och med 2024. Tyska trupper kommer att fortsätta att stationeras i Litauen i omgångar under 2025 och 2026. Full operativ förmåga förväntas vara uppnådd till 2027.

Trupperna kommer från 203:e Pansarbataljonen, baserad i delstaten Nordrhein-Westfalen, och 122:a Pansarinfanteribataljonen, baserad i Bayern. De kommer att integreras i Litauens förstärkta framträdande närvaro-bataljonstridsgrupp, som kommer att omvandlas till en multinationell bataljon.

 

 

De flesta av de tyska trupperna kommer att stationeras på Rudninkai

militärövningsplats, en före detta sovjetisk flygbas omvandlad till ett militärt övningsområde beläget 35 kilometer sydväst om Vilnius och endast cirka

16 kilometer från gränsen till Vitryssland. Resten av de tyska trupperna kommer att stationeras i den lilla staden Rukla, cirka 35 kilometer nordost om Kaunas, där redan cirka 1000 andra NATO-trupper finns.

 

Litauen kommer att tillhandahålla logistiska nav till de tyska trupperna för att tillgodose deras behov, inklusive tre manöverbataljoner och andra stridsstöd- och förnödenhetsenheter bildade från nya och befintliga militära enheter.

 

Litauens parlamentsledamot Laurynas Kasciunas, ordförande för parlamentets nationella säkerhets- och försvarskommitté, noterade att landet kommer att bidra med upp till 0,3 procent av sin bruttonationalprodukt under de kommande åren för att hjälpa till att finansiera stationeringen av den tyska brigaden, inklusive genom att bygga bostäder, renovera övningsområden och tillhandahålla dem med annan militär och civil infrastruktur. Han tillade att skatter kan behöva höjas för att rymma tyskarna.

 

 

”Med denna stridsberedda brigad tar vi ett ledarskapsansvar här i alliansen och på NATOs östra flank”, sa Pistorius. ”Projektets hastighet visar tydligt att Tyskland förstått den nya säkerhetsverkligheten”.

 

”Vi kommer att säkerställa pålitlig avskräckning och vi kommer att vara redo att försvara NATO”, tillade Pistorius. ”Med detta steg sänder vi en tydlig signal till dem som utgör ett hot mot fred och säkerhet i Europa”.

 

  OBS!      naturalnews.comTyskland ska permanent stationera 4 800 soldater i Litauen –

den första tyska utlandsstationeringen av trupper sedan andra världskriget

 

 

/Anji

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Måndag 29 april 01:47

   “Ni ville mig ont, men Gud har vänt det till något gott. Han ville göra det som nu har skett och därigenom bevara många människor vid liv.” 1 Mos 50:20 I 1 Mosebok berättas om Josef som såldes som slav av sina bröder. Flera år sena...

Av Anji - Lördag 27 april 23:42

  KUNSKAP om Världen???  Ett måste.    /Anji  

Av Anji - Lördag 27 april 13:30

  LOVE:       LOVE.     /Anji       ...

Av Anji - Onsdag 24 april 18:15

        /Anji  

Av Anji - Tisdag 23 april 20:35

  SVERIGE mår inte bra och inte Världen heller, eller ?? Våldsdåden är många!     FAITH, GRACE, LIFE, LIVE     I bibeln står det om allt och om HUR man skall leva.   /Anji ...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards