Han  lever

Alla inlägg under juni 2023

Av Anji - 17 juni 2023 18:47


MELON!

   

 

 

Hej!

 

ALLA är inte bereddda på att Gud har en plan, nej. Men det ärju den som vi berättar om.

 

 

Man borde vänja sig vid tanken att andra vet mer än man själv.

 

Man kunde ju tänka sig att när någon berättar om TRO så finns det en sanning i det, eller ?? vad säger du?

 

 

Ord 18:15Den klokes hjärta skaffar kunskap, och de visas öron söker kunskap.
Ord 19:2Att sakna kunskap är illa nog, men den som rusar i väg missar målet.

Pröva att fråga Gud om han finns? 

 

 Du får svar.



Hälsn Anji


Av Anji - 16 juni 2023 18:18

 



"Se på Guds verk: vem kan göra rakt, vad han har gjort krokigt?Pred 7: 14.

 

OFTA tyckes Gud föra sina barn in i obegripliga svårigheter. Han ställer dem på en plats varifrån ingen utväg finnes och framkallar en situation, som aldrig godkänts, om hänsyn tagits till den mänskliga uppfattningen. Själva molnet leder dem dit. Kanhända befinner du dig där just nu.

 

Hela situationen verkar förbryllande och i högsta grad allvarlig. Allt är dock i själva verket fullkomligt i sin ordning. Resultatet skall mer än rättfärdiga Honom som fört dig dit. Svårigheterna äro den mark, där Gud vill uppenbara sin nåd och allmakt. Han skall icke endast befria dig, utan även med befrielsen giva dig en lärdom, som du aldrig skall glömma.

 

Du skall med tacksamhet minnas den långt efteråt. Så dyrbar är den, att du aldrig nog skall kunna tacka Gud för Hans handlingssätt med dig.

 

"Guds ögon leda dig, blott Han
när allt i vemod höljes här,
den dunkla gåtan lösa kan
och sist — förklara allting där.

Förtrösta därför på din Gud,
med handen sluten i Hans hand,
på nattlig stig höj lovets ljud —
en gång skall du Guds väg förstå
"

Från "Källor i öknen" av Mrs. Chas. E. Cowman.


/Anji

Av Anji - 15 juni 2023 19:13






 

 

Hej på er som följer min blogg!

Nu ÄR det verkligen VARMT!

Därför kan det vara så att man inte är så mycket 

på datorn och läser.

Så jag förstår om tittarantalet minskar här.

 

Ha en FIN HELG!

 

Hälsn Anji



Av Anji - 14 juni 2023 23:41


HAN som är Gud hjälper i ALLT!  LITA på Honom.

 

 

 

/Anji

Av Anji - 13 juni 2023 23:34



Studie: 5G-frekvens försämrar benstyrkan


PUBLICERAD 25 MAJ 2023
Sportig man som stretchar. Foto: Friends Stock. Licens: <a href=Elements.envato.com" width="1170" height="600" />
Sportig man som stretchar.
 

Ny forskning visar att exponering för 3,5 GHz som används vid 5G minskar benstyrkan och benflexibiliteten i djurförsök, trots att exponeringen låg väl under de referensvärden som Strålsäkerhetsmyndigheten hävdar skyddar mot alla hälsorisker. Dessutom observerades ökad oxidativ stress i skelettmuskelvävnader.

3,5 GHz är ett frekvensband som PTS har gett tillstånd till för 5G och det är denna frekvens som till större delen används för 5G i städer och tätorter idag.

Trots att 5G byggts ut och lanserats sedan 2020, finns det fortfarande endast ett fåtal studier på effekter av exponering för 5G, i synnerhet den komplicerade sammansättningen av olika frekvenser, modulationer och snabba pulser, som människor i verkligheten utsätts för genom utbyggnaden av 5G.

Den nya studien är genomförd vid den medicinska fakulteten vid Van Yüzüncü Yil University, Turkiet. Det  är en av de få studier som hittills studerat effekter av exponering för 5G-frekvensen 3,5 GHz. Forskarna exponerade försöksdjur (råttor) under 2 timmar varje dag under 30 dagar för vid en strålningsnivå på 1,6 W/m2.

Det innebär att strålningen låg betydligt under gällande referensvärden i Sverige som är 10 W/m2. För att studera effekter på diabetes, utgjordes en grupp av de exponerade och oexponerade grupperna av råttor med diabetes.

Minskade benstyrkan

Exponeringen för 3,5 GHz två timmar om dagen under 30 dagar vid nivåer långt under gällande referensvärden (1,6 W/m2) orsakade en minskning av både benflexibiliteten och av benstyrkan hos friska råttor.

De resultat som erhölls tyder även på en minskning av mineraliseringen av benen samt benvävnadens hållbarhet.

Vidare observerade forskarna tecken på att strålningsexponeringen orsakade oxidativ stress i skelettmusklerna och dessa negativa effekter var större bland de djur med diabetes.

Forskarnas slutsats

Denna studie visade att exponering för 3,5 GHz kan ha negativa effekter på benens biomekanik. Diabetiska råttor kan vara mer mottagliga för de farliga effekterna, med betydande förändringar som observerats i parametrar för oxidativ stress.

Dessa observationer tyder på att exponering för 3,5 GHz potentiellt kan äventyra benkvaliteten och den strukturella integriteten samt påverka parametrarna för oxidativ stress i musklerna hos råttor.

Det krävs mer forskning för att undersöka de potentiella effekterna på människors hälsa, särskilt för personer med redan existerande medicinska tillstånd.

Tidigare forskning 5G

Samma forskargrupp publicerade i oktober 2022 en liknande studie med samma exponering för 3,5 GHz som var GSM-modulerad: 2 timmar per dag, 5 dagar i veckan under 30 dagar.

Exponeringen förorsakade en ökad förekomst av skadade nervceller vilket enligt forskarna skulle kunna leda till demens på lång sikt. Dessutom påverkades olika hormoner som bland annat har en skyddande effekt på nervsystemet.

De tre första fallstudierna av hälsoeffekter av 5G publicerades under januari – april 2023 och de genomfördes av Mona Nilsson från Strålskyddsstiftelsen i samarbete med forskaren Lennart Hardell från Forskningsstiftelsen Miljö & Cancer.

De tre fallstudierna visade att installation av 5G-basstationer orsakade symptom på mikrovågssyndromet och i flera fall var symptomen så svåra att fortsatt vistelse i bostaden blev omöjlig.

Studierna visade även att installation av 5G-basstationer i  närheten av människors bostäder leder till extremt höga strålningsnivåer, långt över de nivåer som tidigare visats orsaka liknande symptom efter exponering för tidigare generationer mobiltelefoni (2G, 3G).

 

Text: Strålskyddsstiftelsen

 

 

/Anji

Av Anji - 12 juni 2023 20:52

https://nyadagbladet.se/halsa/psykisk-ohalsa-har-paverkat-arbetet-hos-fyra-av-tio-svenskar/

 

 

Fyra av tio svenskar upplever att psykisk ohälsa någon gång påverkat deras förmåga att arbeta, visar en ny undersökning. Samtidigt tar knappt en femtedel upp problematiken med sina chefer.

 

I den nya nordiska hälsorapporten ”If Nordic Health Report 2023 ”, som är gjord av Kantor Sifo på uppdrag av IF,  har man bland annat tittat på skillnader i den mentala hälsan mellan Sverige, Danmark, Norge och Finland. I undersökningen, där 4 032 personer i Norden deltagit, kan man exempelvis se en skillnad mellan länderna i hur den mentala hälsan påverkar deras arbete.

 

I Danmark fann man att den psykiska ohälsan påverkade arbetet mer än i övriga länder, samtidigt som danskar generellt sett dock är mindre stressade än andra nordbor. I Sverige ligger man lägre än både Danmark och Norge när det gäller den psykiska ohälsans påverkan på arbetet, men så många som fyra av tio svenskar menar ändå att den mentala hälsan någon gång påverkat arbetsförmågan negativt. Utredningen visar också att särskilt kvinnor lider av stress, något som syns tydligare i Sverige än i andra länder.

 

I Sverige vänder sig 18 procent till sina chefer när de upplever psykisk ohälsa. I Danmark ligger motsvarande siffra på 21 procent, i Norge 15 procent och i Finland så lite som 9 procent. 37 procent svenskar vänder sig till vården när de mår psykiskt dåligt medan cirka 46 procent i Norge samt Danmark söker vård för detta. I Finland går flest, 61 procent, och söker hjälp när de får mentala problem. Generellt söker en av fyra inte hjälp alls i Norden.

 

IF:s nordiska hälsostrateg Kristina Ström Olsson menar att arbetsgivaren har ett ansvar när det kommer till att minimera risken för psykisk ohälsa genom bland annat rätt rutiner och plats för stöd och samtal.

 

– Genom att som arbetsgivare och på chefsnivå ha rätt rutiner på plats, lämna plats för stöd och samtal, går det att förebygga mental ohälsa. Arbetsgivaren behöver jobba systematiskt med den sociala och organisatoriska arbetsmiljön. Sedan går det såklart att påverka en del själv, genom att se över sin livssituation både privat och på arbetet, säger hon.

Av de tillfrågade menar 46 procent att en brist på balans mellan fritid och arbetsliv är den främsta källan till stress.

 

 

Av Anji - 11 juni 2023 19:47

 

https://www.vaken.se/who-bygger-nu-snabbt-ett-globalt-och-digitalt-halsocertifikatsystem/

 

Världshälsoorganisationen (WHO) meddelade den 5:e juni att man genom ett joint venture avser att implementera EU:s digitala covidvaccinpass som en del av ett nytt globalt hälsocertifikatsystem, skriver Epoch Times.

WHO har ingått ett ”banbrytande partnerskap för digital hälsa” med den Europeiska kommissionen. Det nya ramverket för hälsocertifikatsystemet kallas The Global Digital Health Certification Network.

 

 

”Vaccinpass och olika andra former av digitala identitetssystem har kritiserats för att vara integritetskränkande och för att ha potential att göra det möjligt för regeringar och företag att påtvinga människor beteenden, till exempel genom att neka tillgång till infrastruktur eller tjänster”, skriver Tom Ozimek på Epoch Times.

 

WHO uppger i ett uttalande att organisationen som en del av det nya initiativet kommer att:

 

”…ta upp Europeiska unionens system för digital covid-19-certifiering för att inrätta ett globalt system som kommer att underlätta global rörlighet och skydda medborgare över hela världen från pågående och framtida hälsohot.”

EU:s digitala covid-19-vaccinintyg trädde i kraft i juli 2021. Över 2,3 miljarder intyg har utfärdats, men i och med att covidkrisen har tonats ner har en motsvarande användning av vaccinpass varit begränsad på senare tid efter att WHO nyligen förklarade att Covid-19 inte är ett globalt hot mot folkhälsan, skriver Tom Ozimek.

 

EU:s förordning om digitala covidintyg upphör att gälla i slutet av juni 2023, men WHO ser en potential i EU:s ramverk för digitala vaccinpass för ytterligare användningsområden utöver Covid-19, tex genom en digitalisering av det internationella intyget för vaccinationer eller profylax.

 

Kritiker har fördömt vaccinpass som diskriminerande eftersom de gör det lättare för ovaccinerade att nekas tillgång till offentliga tjänster eller att det banar väg för en ännu mer påträngande och hälsobaserad övervakning, fortsätter Ozimek.

Läs mer på newsvoice.seWHO bygger nu snabbt ett globalt och digitalt hälsocertifikatsystem

 

 

/Anji

 

 

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards